Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiodinsdag, 23 augustus 2016

Rechter scherpt regels festival Psy-fi aan
Leeuwarden - Festival Psy-fi moet aan strengere eisen voldoen na ingrijpen van de rechter. De gemeente Leeuwarden is in de vergunning voor de derde editie van het trance-evenement, dat morgen begint, niet ver genoeg gegaan in de controles op geluidsoverlast. Ook wil de rechtbank dat het vijfdaagse festival na middernacht minder geluid produceert.
Dat bleek gisteren uit het vonnis van rechter Erna Visser in de rechtszaak die stichting Groene Ster Duurzaam had aangespannen tegen de vergunning. De stichting, die staat voor een 'natuurlijk en plezierig´ recreatiegebied, richtte zich met name op de meetmethode van het geluid en de controle en handhaving.
De rechter vindt dat de gemeente Leeuwarden het geluidsniveau op een andere manier moet gaan meten. In de vergunning voor het festival stelde de gemeente dat er steeds gedurende vijf minuten op vooraf vastgestelde punten zou worden gemeten en dat het gemiddelde geluidsniveau over die periode als norm gesteld zou worden. De rechter wil dat de tijdsduur wordt teruggebracht naar een minuut.
Het gevolg daarvan is dat piekmomenten zwaarder meetellen bij het bepalen van het geluidsniveau. Ook wil de rechter dat er tijdens het festival bij alle podia wordt gemeten in plaats van bij twee.
Lees verder in het Friesch Dagblad van dinsdag 23 augustus 2016

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties