Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportvrijdag, 9 september 2016

Facey wil in Nederland bellen laten rinkelen
Toen sc Heerenveen vlak voor het verstrijken van de transferdeadline de huur van Shay Facey bekend maakte, gingen er in ons land bij de insiders weinig bellen rinkelen. De 21-jarige verdediger die als voetballer opgroeide in de jeugdopleiding van The Citizens hoopt dat hij aan het begin staat van een veelbelovende voetbalcarričre. En wat die bellen betreft. ,,Ik zal er alles aan doen om die in Holland te laten rinkelen."
Facey is alweer een dikke week in Fryslân en geniet met volle teugen van zijn verblijf in Heerenveen. Het weer is goed (,,Veel beter dan in Engeland") en hij is inmiddels al helemaal gesetteld. ,,Ik heb al een appartement en een auto tot mijn beschikking. En binnenkort komt mijn vriendin ook over, dus ik kan me volledig richten op het voetbal. Dat is per slot van rekening de reden waarvoor ik naar Nederland ben gekomen", zegt de in Manchester geboren en getogen Facey.
De verdediger, geboren uit een Jamaicaanse vader en Engelse moeder, heeft twee dagen voor de competitiewedstrijd tegen FC Twente zijn clubkostuum in ontvangst genomen. En een paar nieuwe bijpassende schoenen, door Facey omschreven als 'dancing shoes’. Hij is een van de elf spelers die dit seizoen door....
De rest van het verhaal leest u vandaag in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties