Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Cultuurmaandag, 6 maart 2017

Arum: twee keer promotie binnen jaar
Drachten - Binnen een jaar van de kelder naar de middenmoot van de muziek. Dat kunststukje flikte fanfare Wubbenus Jacobs uit Arum afgelopen zaterdag op het concours van de Organisatie van Muziekverenigingen in Frysln. Voor de tweede keer binnen een jaar tijd haalde de fanfare onder leiding van de uit Bolsward afkomstige dirigent Arjen Steur meer dan 85 punten op het concours. De fanfare mag voortaan in de derde divisie uitkomen. ,,Ik doarde der fantefoarren net op te hoopjen", reageert een dolblije Steur. ,,Mar as alles teplak falle soe koe it wol en dat barde."
Tweemaal binnen een jaar naar een concours is opmerkelijk. Steur legt uit dat de vereniging wel graag naar het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap was gegaan, maar dat hij dat niet wenste vanwege belangenverstrengeling. ,,Ik sit dr yn ’e organisaasje, kundigje de korpsen oan, sykje ferplichte wurken t en ha kontakt mei sjueryleden. Dan wol ik dr net mei in eigen korps komme", legt Steur uit, die ook nog voor Oranje in zijn woonplaats staat.
Naast Arum waren er nog meer promoties te vieren: Concordia Drachten, Ere zij God Damwld, Soli Deo Gloria uit De Tike, Looft den Heer uit Oudega Smal en Hld Moed uit Oosthem. Laatstgenoemde fanfare onder leiding van Siemen Hoekstra behaalde in de derde divisie de hoogste score op het concours met 90,67 punten. Ze bleven Oranje Minnertsga met dirigent Bienze IJlstra net voor die in de eerste divisie 90,42 punten vergaarde. Aan het concours deden achttien verenigingen mee. Zij wonnen allemaal een eerste prijs.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties