Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Cultuurdinsdag, 2 mei 2017

Le Roy-tuin straks ook in Leidsche Rijn in Utrecht
Utrecht - De Utrechtse wijk Leidsche Rijn krijgt een Le Roy-tuin, zoals die sinds de jaren zestig in Heerenveen wordt aangelegd. De ontmoetingsplek komt op het 40.000 m2 grote Berlijnplein en is gebaseerd op de ideeën van de Ecokathedraal van Louis Le Roy.
Sinds 2005 probeert Peter Wouda van Stichting TIJD de ideeën van de Le Roy-tuin en Ekokathedraal in Mildam landelijk onder de aandacht te brengen. ,,Wy wolle sa mear natoer de stêd ynkrije", legt Wouda uit. Tot dusver is er alleen in de wijk Leeuwenborg in Groningen een Le Roy-tuin, die inmiddels vijftig jaar bestaat.
Het project in Utrecht gaat op 30 juni van start en is een initiatief van Gewildgroei uit Amsterdam, dat te rade ging in Heerenveen. Net als bij de Ecokathedraal in Mildam en de Le Roy-tuin in Heerenveen zal Gewildgroei gebruik maken van klinkers en trottoirtegels, die vrijkomen uit de omliggende wijken. De opzet is ook weer dat vrijwilligers helpen met stapelen. Daarnaast is er een samenwerking met het theatergezelschap Nieuw Utrechts Toneel (NUT). ,,Samen met lokale en (inter)nationale makers en publiek gaan we dit jaar bouwen aan het Berlijnplein: een programma vol publieke installaties, events en workshops", aldus RAUM-projectleider Donica Buisman.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties