Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Cultuurdinsdag, 1 augustus 2017

Huldigingen moeten nog even wachten
Leeuwarden - Gisteravond kwamen ze weer even bij elkaar in hun clubgebouw, de muzikanten en trouwe fans van de showkorpsen Pasveer Leeuwarden en Takostu Stiens. De kersverse wereldkampioenen, respectievelijk op het onderdeel show en mars-parade op het Wereld Muziek Concours (WMC), moesten de glazen nog even laten klinken en de videobeelden van hun prestaties in het voetbaldstadion van Kerkrade even bekijken.
Zondagnacht om kwart voor één kwam de ‘spelersbus’ van Pasveer aan bij het clubgebouw aan de Van Loonstraat. Een haag van honderden familieleden en vrienden stond de muzikanten op te wachten. Er werd zelfs vuurwerk afgestoken, waardoor de politie nog werd gealarmeerd. Toen die in de gaten kreeg wat er aan de hand was, kwam er een felicitatie uit de speakers van de politiewagen. ,,We hadden de buurt ingelicht dat er wat drukte zou zijn", vertelt voorzitter Bas Hut van Pasveer.
In het clubonderkomen van Takostu op sportcomplex It Gryn was het gisteravond een drukke boel. Daar hing het gewonnen vaandel prominent in de kantine. De verrassende winnaars op de marsparade waren zondagnacht pas om half vier in Stiens gearriveerd. ,,Foar’t wy mei fakânsje geane, tochten wy: wy dogge noch in feestje”, vertelt Johan Visser.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van dinsdag 1 augustus.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties