Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Regiozaterdag, 12 augustus 2017

MCL neemt komende week weer babyís op
Geert Veldstra
Leeuwarden De ontsmetting van de afdeling neonatologie van het ziekenhuis MCL in Leeuwarden is afgerond. De afdeling werd vorige week woensdag gesloten, toen bleek dat zes babyís besmet waren met de MRSA-bacterie. Later bleken ook twee medewerkers van het MCL met de bacterie besmet te zijn.
De afdeling moest ontruimd worden om deze grondig te kunnen ontsmetten. Neonatologie richt zich op zieke babyís of babyís die te vroeg geboren zijn. De patiŽnten die de afdeling de afgelopen dagen niet kon opnemen, werden ondergebracht in andere Friese ziekenhuizen en het UMCG in Groningen.
,,De situatie is inmiddels volledig onder controle", meldt woordvoerder Frits Mostert. ,,Vanaf maandag nemen we weer geleidelijk aan babyís op. We beginnen met zes.Ē De afdeling heeft in totaal zestien plekken voor babyís.
Momenteel zijn nog twee besmette babyís in het MCL aanwezig. Deze babyís worden in het ziekenhuis gehouden vanwege hun ziektebeeld, niet vanwege de MRSA-besmetting.
De twee besmette medewerkers mogen een maand niet in de patiŽntenzorg werken, om verdere besmetting te voorkomen. ,,Zij moeten nog een week antibacteriŽle middelen gebruiken om de MRSA uit hun lijf te bannen. Er wordt nog gekeken of ze misschien werkzaamheden voor het MCL kunnen verrichten waarbij ze niet met patiŽnten in contact komen.Ē
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 12 augustus 2017

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties