Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiovrijdag, 22 december 2017

Smallingerland blijft bij locatie nieuw zwembad
Drachten - De gemeente Smallingerland blijft erbij dat het nieuw te bouwen zwembad in Drachten op de locatie aan de Sportlaan moet komen. Volgens wethouder Jos van der Horst blijkt uit een nieuw onderzoek dat de locatie belangrijke voordelen heeft boven het alternatief aan de Noorderhogeweg. Wel wordt het zwembad waarschijnlijk duurder dan verwacht.
Smallingerland werkt al lange tijd aan het plan voor de sloop van De Welle en de bouw van een nieuw zwembad. Ruim een jaar geleden maakte Van der Horst de voorkeur bekend voor het zogeheten Wisselveld aan de Sportlaan. Op aandringen van de gemeenteraad besloot hij voor de zomer tot een vergelijkend onderzoek met de locatie aan de Noorderhogeweg, waar voorheen de tijdelijke vestiging zat van de Albert Heijn.
Dat onderzoek door adviesbureau Sweco is inmiddels klaar. Van der Horst presenteerde de uitkomsten eerder deze week aan de gemeenteraad, op een avond die door een fout van de griffie niet op de openbare agenda was gezet zodat er alleen raadsleden bij waren.
Van der Horst wil het onderzoeksrapport pas in het voorjaar openbaar maken, tegelijk met het definitieve raadsvoorstel. De wethouder laat nu al wel weten dat hij concludeert dat de Noorderhogeweg vooral op het gebied van bereikbaarheid veel minder geschikt is, zoals hij eerder ook al zei. “Daar komt maar één keer per uur een bus voorbij. Op de Sportlaan is dat wel zes tot acht keer, en bovendien rijden de regionale bussen er ook langs. Qua regionale ontsluiting is die locatie ideaal.”
Ook is de Noorderhogeweg per fiets slecht bereikbaar, zegt Van der Horst, en is er weinig uitwijkmogelijkheid voor het parkeren bij drukbezochte evenementen.
De gemeenteraad vreesde vooral verkeersproblemen bij de Sportlaan. Volgens Van der Horst blijkt ook uit het nieuwe onderzoek dat dat zal meevallen.
Wel wordt het zwembad waarschijnlijk duurder dan de twintig miljoen euro die eerder werd genoemd, omdat de bouwkosten inmiddels met 8 tot 10 procent zijn gestegen.
Een definitief voorstel komt waarschijnlijk in februari.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties