Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Regiovrijdag, 22 december 2017

Vakbonden peilen actiebereidheid De Friesland
Leeuwarden - Medewerkers van De Friesland Zorgverzekeraar hielden gisteren een nieuwe ‘prikactie’ tijdens de lunchpauze op het plein voor het zorgkantoor om hun ongenoegen te spuien over het plan om DFZ onder te brengen bij Zilveren Kruis. De maatregel is volgens de vakbonden en medewerkers onnodig omdat DFZ winstgevend is.
De prikactie was meteen ook het moment van de vakbonden om te kijken hoeveel mensen bereid zijn om volgend jaar te staken als er geen beweging in het standpunt van Achmea komt.
Het besluit zou op 1 januari ingaan, maar de ondernemersraad legt die beslissing voor aan de ondernemerskamer. Die houdt 11 januari een hoorzitting.
Wethouder Andries Ekhart van Leeuwarden kwam naar het kantoor aan de Harlingertrekweg om zijn steun te betuigen. Hij hoopt dat het lukt om het besluit tegen te houden. “Als wethouder zit ik bij de G32 en alle collega’s daar zijn jaloers op de samenwerking die wij met DFZ hebben. Vandaar is juist een brief vanuit het stedennetwerk verstuurd aan Zilveren Kruis met het verzoek voor betere samenwerking.”
Ekhart vervolgt: “Ik heb het directe nummer van directeur Bert van der Hoek en we hebben heel goed overleg over bijvoorbeeld de WMO en de Wet langdurige zorg. Er is nog veel onduidelijk over wat waar onder valt. Wij overleggen die casussen waar onduidelijkheid over is en maken dan afspraken. Achmea zegt wel dat we die afspraken kunnen blijven maken als DFZ onder Zilveren Kruis valt, maar daar heb ik een hard hoofd in. Nu lopen we zo binnen. Straks moeten we naar Leiden. Het gaat misschien even goed, maar op termijn? Daar geloof ik niets van.”
Verenigd Links in Leeuwarden is een petitie gestart op petitie.nl tegen de voorgenomen fusie.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties