Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Cultuurwoensdag, 27 december 2017

Energieke ‘Oliver’ maakt publiek blij
Na elk lied klonk er een applaus tijdens de première van Oliver met een twist in De Lawei in Drachten. Een enthousiast publiek dus, maar het was ook welverdiend; de kwaliteit van deze kerstmusical was over het algemeen behoorlijk. Natuurlijk pakte het ene beter uit dan het andere, maar dat mocht de pret niet drukken. Bovendien werd alles onderstreept door prachtige dansjes. Een goed gevonden truc was om korte fragmenten van de liedjes te gebruiken tijdens changementen, overbruggingen van de ene scène naar de andere. Door deze manier van werken ontstond er nooit een moment dat er niets gebeurde. Krachtig.
Oliver met een twist , een vrije, Drachtster bewerking van het verhaal van Charles Dickens, door Paul Passchier en Thedo Keizer, gaat over een jongen die op zeer jonge leeftijd in het Leeuwarder Burgerweeshuis terechtkomt doordat zijn jonge, ongehuwde moeder sterft. Door allerlei omstandigheden en buiten zijn schuld om belandt hij in Drachtster boevenhanden: die van Fokke Baron en Durk Tabak. Het naïeve en onschuldige kind ‘Olleke’ begrijpt amper wat er met hem gebeurt, maar als de nood het hoogst is komt er hulp uit onverwachte hoek. Slot van het verhaal is dat Oliver heerlijk Kerst kan vieren met mensen die veel om hem geven: burgemeester Bruins Slot en zijn vrouw. Eind goed al goed.
Dynamisch
Regisseur en choreografe Wilma Hoornstra heeft een zeer dynamische voorstelling neergezet. Wel had op sommige plekken eventjes wat meer gas teruggenomen kunnen worden om daarna opnieuw de schwung te pakken. Dat had het geheel nog ritmischer gemaakt: ook de verstilling zoeken dus. De kracht van de voorstelling was daardoor nog beter uit de verf gekomen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 27 december.
 

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties