Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Cultuurzaterdag, 30 december 2017

Achmeatoren vaker open
Leeuwarden - De Panoramazaal in de Achmeatoren in Leeuwarden is eind januari elke zaterdag open voor publiek in plaats van eenmaal per maand. In het kader van LF2018 kunnen belangstellenden genieten van de Abe Bonnema Experience (ABE2018).
In de Panoramazaal is de tentoonstelling Legacy of an architect te zien over het werk van Abe Bonnema (1926-2001). De Friese architect heeft een belangrijk aandeel geleverd in het aanzien van Leeuwarden. Hij ontwierp niet alleen de Achmeatoren, maar nog tal van andere gebouwen en zelfs een wijk. Ook zorgde hij ervoor - dankzij zijn nalatenschap - dat er een nieuw Fries Museum kwam op het Zaailand.
Met behulp van grote aanraakschermen zijn de belangrijkste werken van Bonnema terug te vinden in het magnifieke uitzicht. Op de vloer zijn kamerbrede luchtfoto’s van Leeuwarden en Fryslân te zien die de ruimtelijke beleving versterken. Maquettes, tekeningen, foto’s en beknopte uitleg completeren het geheel.
Landelijk is het gebouw van Nationale Nederlanden in Rotterdam zijn meest spraakmakende werk.
ABE2018 is een unieke combinatie van uitzicht, ruimtebeleving, expositie en interactie. Met dit bijzondere evenement zetten de ir. Abe Bonnema Stichting en Achmea de architectuur op de agenda van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.
Abe Bonnema Experience is vanaf zaterdag 20 januari elke zaterdag tussen 10.30 en 15.00 uur te bezichtigen. Tickets zijn online verkrijgbaar via http://www.abe2018.nl/

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties