Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Achtergrondmaandag, 12 februari 2018

Turkije, VS en Iran werken ieder aan hun eigen project in SyriŽ
Amman - De toestand in SyriŽ wordt een steeds moeilijker te ontwarren kluwen waarin Turkije, de Verenigde Staten en Iran ieder hun eigen belangen nastreven en elkaar daarmee soms onbedoeld helpen.
Vliegen in het Syrische luchtruim blijkt nog altijd zoiets als Russische roulette te zijn. Het vliegtuig dat de delegatie van het Syrische regime voor de besprekingen in Sotsji terugvloog werd vlak voor landing in Damascus door de plaatselijke oppositie verwelkomd met raketten. Op 2 februari werd een Russische Suchoi SU-25 ergens bij Idlib uit de lucht geschoten en afgelopen zaterdag werd vanaf Syrische grondgebied een IsraŽlische straaljager naar beneden gehaald.
De vredesbesprekingen over SyriŽ in Sotsji eind januari zijn mislukt ondanks de rooskleurige versie die de Russische propagandamachine ervan tekende. In Sotsji werd slechts bewezen dat papier inderdaad geduldig is. Alle deelnemers verklaarden plechtig dat de territoriale integriteit van SyriŽ iets heiligs was maar ondertussen was iedereen in SyriŽ zelf druk bezig om eigen enclaves uit te kerven. En terwijl van Idlib in het noorden tot Damascus in het zuiden bommen en raketten op de Syrische bevolking neerdaalden spraken de deelnemers in Sotsji over nieuwe grondwetten en vrije verkiezingen in SyriŽ.
Lees hier meer over in de papieren krant van 12 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

achtergrond
Familieberichten
Advertenties