Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economiedonderdag, 22 februari 2018

Afbouw fabriek babymelkpoeder mag nog niet los
Heerenveen - De Chinese opdrachtgever Oranje Nutrition mag zijn fabriek voor babymelkpoeder op IBF Heerenveen voorlopig niet laten afmaken door een nieuwe aannemer. De oorspronkelijke bouwer, Botec uit Nunspeet, hoeft de bouwplaats niet te ontruimen. Een gerechtelijke beslissing over het gevoerde retentierecht wordt doorgeschoven naar de mondelinge behandeling van de rechtszaak vóór 1 juni.
Dat blijkt uit het vonnis van de rechtbank Noord-Nederland dat gisteren is gepubliceerd. Het werk werd mei vorig jaar stilgelegd. Oranje Nutrition had de rechter verzocht het retentierecht op te heffen, onder last van een forse dwangsom. De rechtbank wil echter dat de partijen bij de mondelinge behandeling over het afwikkelen van het contract ook nog hun zegje doen over het retentierecht en houdt de beslissing aan.
De rechter vindt niet dat Botec het pand heeft vrijgegeven aan Oranje Nutrition door het hekwerk eromheen even te openen om spullen weg te halen. Ook een najaarsstorm die begin november de hekken omblies, zorgt daar niet voor. De bordjes met ‘retentierecht’ en een observatiecamera zeggen genoeg.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 22 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties