Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Geloof & Kerkmaandag, 26 februari 2018

Boekhandel 2.0 in een tijd van Spotify en kleurboeken voor volwassenen
2018 is het jaar dat er in de stad Leeuwarden precies vier decennia een evangelische boekwinkel zit. Tegenwoordig op de Kelders, midden in het centrum. Een gesprek over christelijke boekwinkel zijn in een veranderde wereld.
Een perfecte zichtlocatie is het. Mooi aan de gracht in Leeuwarden. Wie vanaf de Nieuwestad naar de Voorstreek gaat, moet er eigenlijk wel langs. Een route die aan één kant van het water voert langs een erotische shop, aan de andere zijde is de plek waar boeken en cadeaus rond Gods Woord te koop zijn. Qua producten zitten ze in ieder geval niet in elkaars vaarwater. Hillie Miedema (60) vormt samen met Minke de Jong (61) het beheerdersteam van De Fakkel.
De christelijke boekwinkel is maar wat blij met de nieuwe locatie. ,,We hebben veel meer spontane aanloop van klanten”, vertelt De Jong. Mensen die in de stad zijn en even door de ramen van de uitnodigende etalage kijken, en vervolgens naar binnen gaan. Niet voor niets zijn de producten die vooraan in de winkel staan wat algemener van aard, zoals neutrale kaarten en cadeaus die je misschien ook bij een Xenos zou kunnen kopen. ,,Daarmee maken we de drempel wat lager.”
 
Goede afspraken
Over situaties waarbij persoonlijke belangen de onafhankelijke oordeelsvorming in de weg staan moeten goede afspraken gemaakt worden. Brok suggereert een externe screening te laten uitvoeren.
Lees hier meer over in het Friesch Dagblad van 26 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties