Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiomaandag, 12 maart 2018

Heel Wijckel komt aan de muur van het dorpshuis
Wijckel - ,,Ik hoop dat ze wil lachen voor de foto”, zegt Aukje Spoelstra. Zij en haar dochter Noa laten zich fotograferen voor de ‘smoelenmuorre’ die in het dorpshuis Irene in Wijckel komt te hangen. Of de acht maanden oude Noa de jongste telg uit Wijckel is die op de foto gaat, weet haar moeder niet. Wel is zeker dat ze met haar gezin als nieuwste dorpsbewoner op de foto komt. ,,We wonen nu nog in Balk maar verhuizen komende woensdag naar Wijckel. Ik kom er ook oorspronkelijk vandaan.” Ze is erg enthousiast over het project, waarbij een muur wordt betegeld met foto’s van alle 650 inwoners.
Het idee komt uit de koker van de muziekvereniging Melodia. ,,We merken dat ook in een dorp als Wijckel het individualisme toeneemt”, vertelt secretaris van Melodia Elske Woudstra. ,,Wijckel heeft een heel bloeiend verenigingsleven. Maar mensen zijn toch moeilijker te porren om bijvoorbeeld een voorstelling van de toneelvereniging te bezoeken. Een tegeltjesmuur van alle dorpelingen leek ons goed voor de saamhorigheid, vooral door de geldinzamelingsactie die we er voor hebben opgezet.”
Rode draad bij die actie is de 24 uurs-muziekmarathon ‘De toan hâldt oan’, die vrijdagavond om tien uur begon. Tot zaterdagavond laat klonk er non-stop fanfaremuziek in het dorpshuis. Woudstra: ,,Het zijn niet alleen onze leden die meedoen, ook leden van muziekverenigingen uit de omgeving boden hun medewerking aan.”
Lees meer in het Friesch Dagblad van 12 maart

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties