Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Cultuurdonderdag, 31 mei 2018

Dichters lanceren nieuw platform voor Friese poëzie
Leeuwarden - Friese poëzie moet zowel binnen als buiten Fryslân een breder publiek bereiken. Met die doelstelling hebben bijna veertig dichters zich geschaard achter het dichterscollectief RIXT, dat vandaag is gelanceerd met de website rixt.frl.
Het collectief wil met geëngageerde gedichten over actuele kwesties de potentie van de Friese poëzie onder de aandacht brengen, aldus initiatiefnemer Syds Wiersma. Een roulerende ‘Dichter fan de moanne’ zal minstens twee van zulke gedichten aanleveren, die ook op video worden opgenomen. RIXT wil onder meer zogeheten guerrilla-acties uitvoeren: op onverwachte plekken en onaangekondigde tijden gaan een of meer dichters stand-up poetry voordragen. ,,Sa bringst minsken yn kontakt mei dichtkeunst dy’t dêr oars miskien sels net om sykje soenen."
Verder is het collectief van plan om twee keer per jaar een dichtersavond te organiseren rond een actueel thema. ,,En wy hoopje ek dat ús dichters aanst by projekten en organisaasjes útnûge wurde om in poëtyske bydrage te leverjen." Morgen presenteert een aantal dichters zich in Noardewyn op Omrop Fryslân.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 31 mei

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties