Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportmaandag, 28 oktober 2002

Harkemase Boys na zege virtueel koploper
JOHAN VELLINGA
Nunspeet – Harkemase Boys gaf zaterdag de uitstekende seizoensstart nog eens extra cachet door voor de eerste keer te winnen in Nunspeet. Door het gelijke spel van koploper Putten is de Friese ploeg door die overwinning op dit moment de ploeg met de minste verliespunten in de hoofdklasse C, een unicum in de historie van Harkemase Boys.

Nunspeet – Hark. Boys. 1-2

Bij Harkemase Boys zijn ze nog als de dood voor euforie rondom de ambitieuze club. Van een virtueel koploperschap wil voorzitter Max de Haan niets weten. ,,We staan nog steeds twee punten achter op Putten, klaar.’’ En al ligt de eerste periodetitel voor het grijpen, ook Boys-trainer Sjoerd Jan Eppinga blijft nuchter. ,,We kijken niet te ver vooruit. Ik ben blij met de zeventien punten. Het is het vertrekpunt voor wat er misschien nog in het verschiet ligt. Ik hoorde van mensen om mij heen dat het gelijke spel van Putten gunstig voor ons is. Maar punt één is dat je gewoon zelf moet winnen. De rest is dan altijd mooi meegenomen.’’
Winnen dat deed Harkemase Boys zaterdag. En behalve het laatste kwartier van de tweede helft had de ploeg er alleszins recht op. De Friezen speelden in zoveel mogelijk dezelfde opstelling als twee weken eerder. Dat betekende dat topschutter Tony Alberda op de bank plaatsnam. Samen met Jan Harm Schippers en Edwin Huizinga zaten in de dug-out drie ex-SC Heerenveen-spelers. En dat geeft de kracht van de Friese club op dit moment wel aan.
Harkemase Boys werd in de beginfase al snel uit het ritme gehaald. Jan van Raalte (knie) en Martijn Groenewold (enkel) raakten licht geblesseerd, maar konden verder spelen. Na een onrustig eerste kwartier overheersten de Friezen op alle fronten. Toch verzuimde de ploeg de ruimtes die met loopacties gecreëerd werden, goed te benutten.
De voorsprong kwam er evenwel in de dertigste minuut. Camaru van Oostveen passte op rechts naar Lutzen Hoogenberg, die Theo Los bediende. Hij vond op zijn beurt Gerrie van den Bosch en zijn voorzet werd door Sander Hartman tegen de touwen gewerkt. Bij die stand bleef het in de eerste helft en dus konden de Friezen niet achterover gaan leunen, vond Eppinga. ,,Ik zei in de rust. ‘Jongens er zit meer in. We moeten het niet op 0-1 laten aankomen’.’’
Met Tony Alberda in de tweede helft in de ploeg zette Harkemase Boys na de pauze het kat en muis-spelletje voort. Na negen minuten was er opnieuw een aanval van rechts die een treffer opleverde. Hoogenberg vond Hartman. Die kon de bal aannemen, een actie maken en het leer links langs doelman Marcel Vos schieten; 0-2. Daarmee leek de buit binnen.
Maar omdat Harkemase Boys vervolgens verzuimde de score uit te bouwen, werd het nog spannend. Vooral toen Groenewold een strafschop veroorzaakte en Jan den Herder tien minuten voor tijd 1-2 aantekende. Ineens zakte het bolwerk van de Friezen als een kaartenhuis in elkaar. ,,De angst sloop in de ploeg omdat we hier nog nooit gewonnen hadden’’, verklaarde een opgeluchte Eppinga. ,,Het waren nog zeven, acht hele spannende minuten.’’ Harkemase Boys wankelde, maar hield stand. In de resterende tijd wist Nunspeet niet meer te scoren.
Hoewel Eppinga sprak van een teamprestatie was Sander Hartman met zijn twee doelpunten de gevierde man. De van Drachtster Boys overgekomen Sexbierumer vond wel dat zijn ploeg het zichzelf nog onnodig moeilijk had gemaakt. ,,Nunspeet kreeg nog een flinke kans. Die had er wel in gemogen.’’ Dat Harkemase Boys goed wegkwam kon de aanvaller wel verklaren. ,,Het is gek. Als je onderin meedraait vliegen dat soort ballen er altijd in. Als je bovenaan staat heb je het geluk vaak mee.’’
Nunspeet – Harkemase Boys 1-2 (0-1). 30. Sander Hartman 0-1, 54. Hartman 0-2, 79. Jan den Herder 1-2. Scheidsrechter: J. Angevaare. Geel: Martijn Groenewold (Harkemase Boys).

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties