Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiomaandag, 28 oktober 2002

Leven wordt duurder in Littenseradiel
Wommels – Inwoners van Littenseradiel gaan volgend jaar fors meer belasting betalen. De onroerende zaakbelasting (ozb) stijgt met 10 procent. Ook de rioolbelasting wordt verhoogd en de belasting voor mensen met een vakantiewoning in de gemeente stijgt. Daarnaast gaat de gemeente bezuinigen op de personeelslasten.
Littenseradiel wil haar reserves verhogen. ,,Het lijkt erop dat de rijksuitkeringen de komende jaren in omvang zullen afnemen. Dat willen we nu alvast opvangen door lasten te verhogen en kritisch te kijken naar ons beleid”, aldus burgemeester Liemburg. De gemeente schrapt onder meer de plannen de Van Eysingaleane in Easterein opnieuw in te richten. Er komt een onderzoek naar de noodzaak van het herinrichten van de Hottingawei in Wommels. Er wordt minder geld besteed aan ouderenbeleid en de onderwijsbegeleiding vervalt. Het fietspad langs de Bolswardervaart krijgt geen extra onderhoud.
De rioollasten stijgen met 8 procent. Dit is nodig, omdat de gemeente riolering in de buitengebieden moet aanleggen. De verhoging van de ozb is nodig om dorpshuizen extra te kunnen onderhouden. Vorig jaar besloot Littenseradiel daarvoor extra geld uit te trekken. Veel dorpshuizen verkeren in slechte staat.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties