Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 februari 2006.

Agendawoensdag, 1 februari 2006

Klassiek

Kamerorkest Komende zaterdag en zondag geeft het Fries Kamerorkest een verrassend concert. Het veelbelovende Russische pianistenduo Olga Karelova en Ronald Kedra zal in dit concert soleren. Op het programma staat romantische muziek van Beethoven, Mendelssohn, De Falla en Bartók. Het concert is zaterdag om 20.00 uur te beluisteren in de Pelikaankerk te Leeuwarden. Op zondag staat het Fries Kamerorkest om 15.00 uur in De Rinkelbom te Heerenveen.

Bijschriftwoensdag, 1 februari 2006

Teleurstellingen

De apostel Paulus heeft in zijn leven grote vreugden gekend maar ook diepe teleurstellingen.

Cultuurwoensdag, 1 februari 2006

Altsaxofonist Lee Konitz geeft gastles in Groningen

Groningen – De Amerikaanse altsaxofonist Lee Konitz geeft vrijdag een workshop voor studenten aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De muziekles is met name bedoeld voor de studenten, maar ook publiek is welkom.

Cultuurwoensdag, 1 februari 2006

De humor is snel vergeten

Het was dringen bij de ingang van De Harmonie dinsdagavond dankzij twee uitverkochte voorstellingen. De bezoekers voor Bill Wyman’s Rhythm Kings en Het Nederlands Danstheater arriveerden nagenoeg tegelijkertijd en dat kon de kaartcontrole niet zo snel verwerken. Het was buiten op straat achteraan sluiten en vervolgens langzaam schuifelend naar binnen lopen. Dat maak je niet zo vaak mee.

Economiewoensdag, 1 februari 2006

Deurwaarder Flanderijn opent kantoor in Fryslân

Rotterdam – Incasso- en deurwaardersbedrijf Flanderijn opent binnen een paar weken een kantoor in Fryslân. Dat maakte een woordvoerder van Flanderijn gisteren bekend. De nieuwe vestiging, de eerste in Fryslân, komt waarschijnlijk in Heerenveen. Hoeveel mensen er komen te werken wil het bedrijf nog niet zeggen.

Economiewoensdag, 1 februari 2006

Van der Reest Fish in financiële problemen

Urk - Visfileerbedrijf Van der Reest Fish van Urk kampt met grote financiële problemen. Directeur A. van der Reest sluit niet dat het bedrijf deze week het faillissement gaat aanvragen. De banen van 35 medewerkers staan op het spel. Als een van de eerste bedrijven kocht Van der Reest Fish enkele jaren geleden een dure fileermachine. Omdat deze machine altijd moest draaien, werd ook vis aangeschaft in tijden dat de vis duur was. Hierdoor werd een grote schuld opgebouwd. De bank wil volgens Van der Reest geen krediet meer verstrekken.

Expowoensdag, 1 februari 2006

Aldtsjerk, Galerij Bloemrijk Vertrouwen: tent. Maartjes Martens met abstracte schilderijen en ander werk, t/m 8 feb.

Hoofdartikelwoensdag, 1 februari 2006

Radicalen…

Democratie moet de wereld veiliger te maken. Maar werkt het ook? Na de aanslagen van 11 september 2001 zien de Verenigde Staten verspreiding van democratie als het middel om terrorisme te bestrijden. Vrije en open samenlevingen zijn gebaat bij rust en orde, terroristen vinden er geen onderdak. Vandaar dat de Amerikaanse president Bush de democratie in Irak heeft opgelegd en invoering ervan in andere landen in het instabiele Midden-Oosten van harte ondersteunt.

Regiowoensdag, 1 februari 2006

Brandweer kampt met slechte piepers

Leeuwarden – De nieuwe piepers van de brandweer vertonen gebreken. Veel korpsen in Nederland klagen over dit P2000-systeem. In Fryslân zijn de problemen bekend, maar ze leiden niet tot gevaarlijke situaties, verzekert de Friese brandweer.

Regiowoensdag, 1 februari 2006

Smallingerland steunt dakloze vreemdeling

Drachten - De Stichting Noodhulp dakloze vreemdelingen in Smallingerland krijgt 25.000 euro om dakloze vreemdelingen op te kunnen vangen.

Regiowoensdag, 1 februari 2006

Staatsbosbeheer en eilanden begraven strijdbijl over vraag wat mooi en lelijk is

Vlieland/Terschelling – Wat valt er nog te klagen als je een zomerhuisje bezit in de duinen van Vlieland of Terschelling? Niet veel, behalve als je de afgelopen jaren het oude, eenvoudige onderkomen van ouders of grootouders hebt willen uitbreiden tot een wat meer luxe vakantieverblijf. Want dan kwam je nogal eens terecht in een schier onoplosbaar conflict tussen de eilandgemeente en Staatsbosbeheer (SBB), de eigenaar van de grond.

Regiowoensdag, 1 februari 2006

‘Treurige bedrijfsblindheid bij justitie en politie’

De politie moet verhoren van verdachten opnemen op band. Over die aanbeveling van de nationale ombudsman buigt de minister van Justitie zich. Aanleiding is een klacht namens de ouders van Nico de Vries uit Ter Idzard. De SRV-man pleegde vier jaar geleden, op 25-jarige leeftijd, suďcide omdat hij verdacht werd van ontucht.

Regiowoensdag, 1 februari 2006

Strijd over de Teatertún in Rijs

Balk – De gemeente Gaasterlân-Sleat protesteert bij de Raad van State tegen een besluit van de provincie Fryslân. Inzet van het beroep, waartoe de gemeenteraad gisteravond besloot, is de toekomst van de Teatertún in Rijs. De gemeente wil dat er meer evenementen georganiseerd kunnen worden, de provincie niet. De overgrote meerderheid van de gemeenteraad stemde gisteravond in met de gang naar de Raad van State. Alleen onafhankelijk raadslid F. de Haan-Visser uit Rijs is daar op tegen.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 februari 2006

Salvator knapt kerk op en verhuist niet

Leeuwarden - De evangelische gemeente De Salvator in Leeuwarden gaat de rooms-katholieke Johannes de Doperkerk niet kopen.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 februari 2006

Vierde weg in kerkelijk Nederland

De doopsgezinden zijn de ‘vierde weg in kerkelijk Nederland’, naast katholieken, protestanten en evangelischen. Tjitske Hiemstra, doopsgezind predikant in Leeuwarden, legt uit waarom ze zich thuis voelt op die vierde weg.

Sportwoensdag, 1 februari 2006

Triest bestaan Cambuur weer maand gerekt

Leeuwarden - Het trieste bestaan van Cambuur Leeuwarden is weer een maand gerekt. Klaas Buwalda, Dirk Hoekstra, Jan Riedstra en Wim Sleijfer – zeg maar de ‘Oranje Bierhuisgroep’ – beloofden dinsdag nog eens 200.000 euro op de rekening van Cambuur te storten, bovenop de 350.000 euro die ze in december al fourneerden.

Sportwoensdag, 1 februari 2006

Honderd jaar van waarde voor het dorp

Grou – Honderd jaar worden, het is niet iedereen gegund. Soms lukt het mensen, soms ook sportverenigingen. Gymnastiekvereniging SSS (Sport Staalt Spieren) uit Grou is er een voorbeeld van. Woensdag exact honderd jaar geleden werd de club opgericht en dat jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij. Er komt een gedenksteen, een receptie en een –reünie, en er is al een jubileumboek geschreven.

Sportwoensdag, 1 februari 2006

‘Samaras moet vechten voor zijn plaats’

Londen - Georgios Samaras is niet bij voorbaat verzekerd van een plaats in het eerste elftal van Manchester City. Coach Stuart Pearce waarschuwde de van Heerenveen overgekomen aanvaller dat hij zijn plek in de hoofdmacht moet verdienen.

Sportwoensdag, 1 februari 2006

Hoofdklassers terug in eerste ronde van het bekertoernooi

Leeuwarden – De ploegen die in de hoofdklasse voetballen zullen volgend seizoen vanaf de eerste ronde deelnamen aan het toernooi om de Noordelijke districtsbeker.

Weerwoensdag, 1 februari 2006

Mistig en bewolkt


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties