Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 november 2002.

Agendavrijdag, 1 november 2002

Klassiek

Operette Het Operettekoor N.O. Friesland, onder leiding van Renso Propstra, geeft zaterdag om 20.00 uur een concert in De Dobbe te Anjum. Op het programma staan oude en nieuwe werken waaronder opera- en operettemelodieën, Weense klanken, Zigeunermuziek en nummers uit bekende musicals.

Bijschriftvrijdag, 1 november 2002

Een vaste burcht

Er is een bekend en beroemd geworden lied van Luther: Een vaste burcht is onze God . Gezang 401 uit het Liedboek voor de Kerken , geïnspireerd door Psalm 46.

Cultuurvrijdag, 1 november 2002

Prijs voor vertaling en debuut

De organisatie van de dr. Obe Postmaprijs en de Fedde Schurerprijs moet anders. De juryvoorzitters van de twee prijzen hebben kritiek op de wijze waarop juryleden te werk gaan bij het beoordelen van de literatuur van de debutanten en vertalers.

Economievrijdag, 1 november 2002

‘Wij stappen er met een tevreden gevoel uit’

Aan Johannes (Hans) Feenstra (57) heeft het niet gelegen. Hij heeft zijn beste krachten gegeven aan bakkerij In de Soete Suikerbol aan de Tweebaksmarkt 50 in Leeuwarden.

Expovrijdag, 1 november 2002

Bears, Uniastate: expo Gerda Hulsinga (schilderijen Friese landschappen), t/m 1 dec.

Hoofdartikelvrijdag, 1 november 2002

Publieke omroep…

‘Hallo heren, fijn dat u er bent. Heeft u zich al afgevraagd wat u hier komt doen?’. Met deze woorden begroette het GroenLinks Kamerlid Vendrik minister Hoogervorst en staatssecretaris Van Eijck, beiden van Financiën. En hij voegde er nog aan toe: ‘Want ziet u, vandaag beslist de Kamer’. Als lid van de oppositie meende hij de bewindslieden een beetje te kunnen plagen. Zij waren immers demissionair?

Regiovrijdag, 1 november 2002

FNP Dongeradeel wil af van ambtsgebed

Dokkum - De fractie van de FNP in de gemeente Dongeradeel wil af van het ambtsgebed. Het gebed wordt sinds jaar en dag voor en na de raadsvergadering door de burgemeester voorgelezen.

Regiovrijdag, 1 november 2002

Sneek past website aan voor gehandicapten

Leeuwarden - De gemeente Sneek gaat proberen de meest optimale website voor gehandicapten te maken. De site moet als voorbeeld dienen voor andere overheden, instellingen en bedrijven. Dat betekent dat Sneek binnenkort twee sites heeft: een voor validen, en een voor visueel, auditief, verstandelijk en lichamelijk gehandicapten.

Regiovrijdag, 1 november 2002

Onderzoek op Schier naar schade door rat

Schiermonnikoog – Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de schade die wordt aangericht door de bruine rat op Schiermonnikoog. De Commissie Beheer van het Nationaal Park formuleert de onderzoeksvraag, de gemeente stelt 3000 euro beschikbaar.

Regiovrijdag, 1 november 2002

Doek valt voor Nooitgedagt

IJlst - De contracten met HBG om het centrum van IJlst aan te pakken, worden vandaag getekend. Gisteravond besloot de raad van Wymbritseradiel tot de sloop van het betonnen Nooitgedagt-gebouw. Er wordt vaart achter gezet.

Regiovrijdag, 1 november 2002

Miljoenenerfenis voor stichting Oude Groninger Kerken

Groningen - De stichting Oude Groninger Kerker is miljoenen euro’s rijker geworden. Ze dankt dat aan de nalatenschap van mevrouw A.C.T. Tempel-Zwartsenberg uit Den Haag die onlangs op 99-jarige leeftijd overleed.

Regiovrijdag, 1 november 2002

Thialf Heerenveen in geldnood

Heerenveen – IJsstadion Thialf in Heerenveen zit in financiële problemen. Thialf heeft een forse betalingsachterstand aan een reeks leveranciers.

Regiovrijdag, 1 november 2002

Eén op de drie bedrijven loost illegaal op water

Harlingen - Rond de 30 procent van de bedrijven overtreedt de regels voor lozingen op oppervlaktewater. De meeste overtreders lozen meer of ander afval dan volgens de afgegeven vergunning is toegestaan. Het gaat om illegale lozingen op de Waddenzee, Noordzee, grote rivieren en het IJsselmeer.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 november 2002

Hervormingsdag bij lutheranen trekt 40 belangstellenden

Leeuwarden – De speciale gedenkbijeenkomst in het kader van Hervormingsdag in de lutherse kerk in Leeuwarden heeft donderdagavond zo’n veertig belangstellenden getrokken.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 november 2002

‘Mens is rentmeester, niet eigenaar’

Leeuwarden - De mens is rentmeester van de schepping, niet eigenaar. Zorg en voorzorg zijn daarom centrale begrippen voor het vorig jaar opgerichte Christelijk Ecologisch Netwerk. De organisatie heeft echter moeite met het bereiken van de beoogde achterban: reformatorische en evangelische christenen.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 november 2002

Geschillencommissie bezig met kwestie ‘Easterein’

Leeuwarden – De commissie Bezwaren en Geschillen van de Samen-op-Wegkerken in de drie noordelijke provincies gaat zich buigen over het conflict in de SoW-gemeente van Easterein tussen kerkenraad en predikant ds Hindrik Zijlstra.

Sportvrijdag, 1 november 2002

In winning-mood heeft Cambuur geen piepers

Leeuwarden – Het komt neer op het raadsel rond de kip en het ei: wat was er het eerst. Zijn de goede resultaten van Cambuur Leeuwarden, dat de laatste vier competitiewedstrijden won, mede te danken aan het uitblijven van geblesseerden?

Sportvrijdag, 1 november 2002

Blauw Wit’34 is soap over de velden zat

Leeuwarden – Blauw Wit’34 voelt zich ontheemd. Alle beloftes van de gemeente Leeuwarden ten spijt, is er na vijf jaren van toezeggingen nog geen nieuw sportcomplex als vervanging voor het huidige dat voor uitbreiding van Friesland/Coberco Dairy Foods (FCDF) moet wijken. De meest voor de hand liggende locatie blijft Goutum-zuid.

Sportvrijdag, 1 november 2002

‘Dit shirt gaat naar SC Joure, mijn oude club’

Het bestuur van SC Joure heeft zich heel wat op de hals gehaald met het tijdelijk aanbrengen van verlichting voor het duel in de tweede ronde van de Amstelcup tegen Vitesse 2.

Weervrijdag, 1 november 2002

Veel regen

Vanavond, vannacht, maar ook in het weekeinde kan er veel regen vallen. Verder is het zacht weer, morgen 12 of 13 graden en zondag mogelijk 14 graden. Vooral vannacht en in de nacht van zaterdag op zondag een harde wind uit zuid tot zuidoost.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties