Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 november 2003.

Achtergrondzaterdag, 1 november 2003

Lula’s partij symboliseert hoop én angst van links

Blair was er niet, Gonzales niet, Schröder niet... Linkse kopstukken ontbraken op een internationaal socialistisch congres in Brazilië.

Analysezaterdag, 1 november 2003

Het gaat níet goed in Irak

Tijdens een serie zelfmoordaanslagen werd deze week in Bagdad dood en verderf gezaaid. De aanslagen laten zien dat het helemaal niet zo goed gaat in Irak als de Amerikanen de wereld willen laten geloven.

Bijschriftzaterdag, 1 november 2003

Licht en waarheid

Misschien hebt u wel eens een tocht in het donker gemaakt.

Cultuurzaterdag, 1 november 2003

‘Kunst boven de bank’ te zien in Leeuwarden

Leeuwarden – ‘Boven de bank’ heet het project van Keunstwurk waarvan volgend weekeinde het resultaat in Leeuwarden te bewonderen is.

Cultuurzaterdag, 1 november 2003

Inschrijving Friese Popdag mogelijk tot 5 november

Leeuwarden - Friese jongeren die in een bandje zitten of een soloact hebben, kunnen zich nog tot woensdag opgeven voor deelname aan de Friese Popdag.

Economiezaterdag, 1 november 2003

Hulp ‘Drachtsters’ bij ontwikkelen innovatie

Drachten – Inwoners van Smallingerland kunnen voortaan creatieve en innovatieve ideeën kwijt bij een nieuwe stichting. De stichting helpt de mensen bij het ontwikkelen van het idee.

Hoofdartikelzaterdag, 1 november 2003

Eigenbelang eerst…

Wie heeft zich niet betrapt op het verlekkerd rondlopen in de grote supermarkten, de afgelopen weken? Prijsverlagingen zo massaal als de twee golven die Albert Heijn en zijn concurrenten doorvoerden, zijn zeldzaam. Het zal de omzetten geen kwaad hebben gedaan.

Regiozaterdag, 1 november 2003

Friesch Dagblad plant eigen bos aan bij Veenklooster

Leeuwarden - Het Friesch Dagblad plant een bos aan bij Veenklooster. De eerste bomen op het terrein van Staatsbosbeheer worden geplant op zaterdag 29 november. Directeur-hoofdredacteur Lútsen Kooistra van het Friesch Dagblad hoopt die dag met veel lezers drieduizend bomen te planten.

Regiozaterdag, 1 november 2003

Hoger water bedreigt wad

Oldenburg - De vogelstand in het waddengebied komt in groot gevaar als de zeespiegel de komende vijftig jaar meer dan 25 centimeter stijgt. Dat blijkt uit een tussenrapportage van het wetenschappelijk onderzoek naar duurzame ontwikkeling in de waddenregio, dat in opdracht van het trilaterale Wadden Sea Forum wordt uitgevoerd.

Regiozaterdag, 1 november 2003

Gedeputeerde niet gerust op Brussels ja voor FEC-bijdrage

Leeuwarden – Gedeputeerde Bijman zegt er ,,niet gerust” op te zijn dat Brussel akkoord gaat met de provinciale en gemeentelijke subsidie aan het Frisian Expo Centre (FEC) in Leeuwarden.

Regiozaterdag, 1 november 2003

Amsterdammer die Frysk promootte

Veenwouden - Het appartementencomplex ‘Huize Patrimonium’ trekt meteen de aandacht van degenen die over de Stinsweg in Veenwouden rijden. Het rijkversierde, rode bakstenen pand werd gebouwd door de bankier Pieter de Clercq. Vrijdag werd ter nagedachtenis aan de eerste eigenaar van het monumentale gebouw een steen onthuld.

Regiozaterdag, 1 november 2003

Bouwvakker in kaartenbak

Leeuwarden - De economische malaise treft de Friese bouwwereld hard. Dit jaar zijn er al honderden bouwvakkers in de kaartenbakken beland van de CWI’s (Centra voor Werk en Inkomen) in Fryslân. Dat blijkt uit recente cijfers van het CWI in Groningen en van de Kamer van Koophandel in Leeuwarden.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 november 2003

‘Puur een kwestie van solidariteit’

Alphen aan den Rijn - Willen de kleine Gereformeerde Kerken met relatief ‘offervaardige’ leden solidair zijn met die zusterkerken in de grotere plaatsen die het moeilijk hebben en alleen nog maar bezig zijn met inkrimpen? Dat is volgens adviseur kerkrecht dr L.J. Koffeman van de gereformeerde synode de kernvraag waar alles om draait in de discussie over de nieuwe quotisatieregeling. De synode kwam vrijdagmiddag niet tot een besluit.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 november 2003

Kerkelijk jaarboek moet herdrukt

Alphen aan den Rijn – Het Jaarboek van de Gereformeerde Kerken in Nederland 2003-2004 moet worden herdrukt omdat er oude gegevens in het naslagwerk zijn blijven staan. In het hoofdstuk over de ‘Particuliere synoden met deputaatschappen en commissies’ zijn de verouderde gegevens uit het Jaarboek 2002 overgenomen.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 november 2003

Hogere pensioenpremie Gereformeerde Kerken

Alphen aan den Rijn - De ruim 850 plaatselijke Gereformeerde Kerken in Nederland moeten volgend jaar 5 procent meer pensioenpremie betalen. Dat is 2 procent bovenop de gebruikelijke trendmatige verhoging van 3 procent. De kerken gaan in 2004 samen ruim 370.000 euro meer betalen dan dit jaar. Dat is vrijdag besloten door de gereformeerde synode, die bijeenkwam in Alphen aan den Rijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 november 2003

‘Kruisbeeldrel veroorzaakt aardbeving’

Rome - Een mosliminwoner van een Italiaans bergdorp vond het discriminerend dat er in de openbare dorpsschool een kruisbeeld hangt, maar dat hij geen vers uit de Koran in de klas mocht tonen. Religieuze discriminatie, betoogde hij. De rechter gaf hem gelijk. Het kruisbeeld moet uit de klassen. Italië is in rep en roer.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 november 2003

Synode GKN stelt besluit quotisatieregeling uit

Alphen aan den Rijn - De synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland heeft besloten om de discussie over de bezwaren tegen de nieuwe regeling voor de afdracht van de plaatselijke kerken voor het landelijke kerkenwerk uit te stellen. Daarmee is het onduidelijk geworden of de nieuwe quotisatieregeling per 1 januari 2004 kan worden ingevoerd, zoals de bedoeling was.

Sportzaterdag, 1 november 2003

Blessures bij Heerenveen, Cambuur zorgenvrij

Heerenveen/Leeuwarden – SC Heerenveen heeft in de aanloop naar de uitwedstrijd van morgen tegen FC Utrecht te maken gehad met de nodige problemen.

Weerzaterdag, 1 november 2003

Ruig

Vanmiddag vallen er nog een paar buien. Ook komen er enkele opklaringen voor. In het kustgebied waait een vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt 12 graden. Het zal een ruige zondag worden met uiteindelijk kans op een zuidwesterstorm .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties