Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 november 2014.

Hoofdartikelzaterdag, 1 november 2014

Sekseverandering moet in doopakte PKN

Amsterdam - Wanneer iemand een geslachtsveranderende operatie heeft gehad en nu door het leven gaat als man in plaats van als vrouw - of omgekeerd - dan zou de nieuwe naam van die persoon ook gewijzigd moet kunnen worden in de doopakte van de Protestantse Kerk in Nederland.

Sportzaterdag, 1 november 2014

Veel Friese jeugd aan het werk dankzij subsidie

Leeuwarden - 332 Friese jongeren zijn het afgelopen jaar uit een uitkeringssituatie aan het werk geholpen met een zogenoemde jongerenvoucher. De 2500 euro tegemoetkoming in de salariskosten in ruil voor minimaal een halfjaarcontract, lijkt werkgevers over de streep te trekken. Ook de eenvoud van de gemeentelijke regeling spreekt aan.

Sportzaterdag, 1 november 2014

Weer fitte Ilse Kraaijeveld bekostigt worldcupdeelname zelf

Leeuwarden - Zwemster Ilse Kraaijeveld maakt vandaag en morgen haar opwachting tijdens de worldcupwedstrijden in Singapore. De van een blessure herstelde Dokkumse, actief voor het Orca Regionaal Talententeam uit Leeuwarden, moest WB-deelname overigens zelf bekostigen.

Sportzaterdag, 1 november 2014

EtiŽnne Reijnen is pa en ma nog dankbaar

Leeuwarden - Drie keer per dag eten maken. Dat is wat moeder vroeger deed in huize-Reijnen. Zoon ťťn, zoon twee, zoon drie ťn zoon vier; allen voetbalden ze van jongs af aan. De oudste kwam het verst: EtiŽnne Reijnen. Via Zwolle en Alkmaar inmiddels aanbeland in Leeuwarden, waar hij bij Cambuur dit seizoen binnen een paar maanden uitgroeide tot een even belangrijke als leiddingevende speler. ,,Het is heerlijk spelen, hier."

Sportzaterdag, 1 november 2014

De Roon inzetbaar tegen FC Twente

Heerenveen - Marten de Roon kan vanavond met sc Heerenveen aantreden in de uitwedstrijd tegen FC Twente. De middenvelder, die tegen PEC Zwolle uitviel met een hamstringblessure, is weer inzetbaar. Dat geldt ook voor de Noor Morten Thorsby, die de afgelopen week ziek was en gisteren zijn rentree maakte op het trainingsveld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties