Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 december 2007.

Economiezaterdag, 1 december 2007

Nederhoed Staalbouw is failliet

Heerenveen - Nederhoed Staalbouw uit Heerenveen is failliet. Bij het bedrijf werken 39 mensen. De grootste schuldeiser was Rabobank, die het faillissement heeft aangevraagd. Het bedrijf zou in de problemen zijn gekomen door de hoge staalprijzen, meldt CNV-bestuurder Marieke den Hollander.

Economiezaterdag, 1 december 2007

IJssalon Min12 breidt uit naar Leeuwarden

Leeuwarden - IJssalon Min12 uit Sneek breidt het bedrijf uit met een vestiging in Leeuwarden. Op 1 maart volgend jaar moet de nieuwe locatie aan de Stationsstraat worden geopend. Het bedrijf heeft in de zomerperiode locaties open in Sneek en Harlingen. Volgens eigenaar T. van Wamel volgen er volgend jaar waarschijnlijk meer vestigingen in de provincie. ,,We zijn nog bezig met de onderhandelingen.”

Hoofdartikelzaterdag, 1 december 2007

Bestaat God...

Er zijn eeuwen geweest waarin (het bestaan van) God niet aan de orde werd gesteld. Het was een vanzelfsprekendheid dat Hij er is. In al die eeuwen wisten mensen hóe het bestaan van God kan worden aangewezen in bijvoorbeeld de schepping. In die tijden maakte God deel uit van verklaringen over hoe alles in elkaar zit of over hoe mensen denken. Het bestaan van God was een gegeven, Hij werd voorondersteld. Zijn bestaan is als de lucht om ons heen: we zien haar niet, maar ademen haar gedachteloos in, zo vanzelfsprekend zijn de lucht en onze behoefte daaraan. Net zoals leven zonder lucht ondenkbaar is, was het leven zonder God ondenkbaar. En net zo gedachteloos het inademen is, was het weten dat God er is.

Regiozaterdag, 1 december 2007

Leeuwarden stopt met Cambuurplan

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden stopt met de plannen voor het gebied rond het Cambuurstadion. Twee jaar lang probeerden Accolade, SC Cambuur-Leeuwarden en de gemeente het eens te worden over herontwikkeling van het gebied. Er zouden onder meer honderden nieuwe woningen moeten komen en het stadion zou worden verbouwd.

Regiozaterdag, 1 december 2007

Positieve demonstratie geldt als twee lesuren

Leeuwarden - In de binnenstad van Leeuwarden lopen meer agenten rond dan normaal. Gehuld in gele hesjes patrouilleren ze deze vrijdagochtend door de binnenstad. Her en der lopen kleine groepjes scholieren - sommigen kijken om zich heen, op zoek naar mogelijke mededemonstranten. Anderen lopen de V&D op de Nieuwestad in.

Regiozaterdag, 1 december 2007

Provinciecrisis niet nader onderzocht

Leeuwarden - Er hoeft geen nader onderzoek te worden gedaan naar de gang van zaken rond de tijdelijke huisvesting van de provincie Fryslân. Dat vindt althans een meerderheid van de fractievoorzitters van Provinciale Staten. Ze vinden dat er genoeg onderzoek is gedaan. Volgens de SP ontlopen Provinciale Staten hun verantwoordelijkheid.

Regiozaterdag, 1 december 2007

Doorbraak in wadoverleg

Vlieland - De vijf waddengemeenten zijn het in principe eens geworden over verregaande samenwerking. Met het ‘Verdrag van Vlieland’ zijn na jaren van discussie de uitgangspunten vastgelegd: het gezamenlijke belang gaat voor het eigenbelang, en het secretariaat verhuist van Texel naar de vaste wal. Een kwartiermaker gaat de plannen uitwerken.

Regiozaterdag, 1 december 2007

‘Kinderen kun je niet maken, je kunt ze alleen breken’

De laatste jaren valt het haar steeds vaker op. Veel kinderen die met veronderstelde spraak- of hoorproblemen naar de kliniek in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) komen, blijken na onderzoek volkomen gezond te zijn.

Regiozaterdag, 1 december 2007

Univé-polis onder vuur

Leeuwarden - Ziekenhuizen die in zee gaan met Univé in de Zekur-polis moeten aangepakt worden. Dat stelt H. Feenstra van De Friesland Zorgverzekeraar. Univé heeft voor deze polis lagere ziekenhuisprijzen bedongen voor jonge mensen ten koste van ouderen. Hiermee wordt de wet op de basisverzekering overschreden, stelt hij.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 december 2007

Kerstproject rond Grote Kerk in Leeuwarden

Leeuwarden - Het eeuwenoude kerstverhaal op een verfrissende manier brengen voor kinderen én ouders. Dat gaat eind deze maand gebeuren rond het project ‘Sterallures’ in en rond de Grote Kerk in Leeuwarden. In het Friesch Dagblad een serie in aanloop naar het kerstevenement. Vandaag: Jan Veltman, een van de bedenkers.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 december 2007

Dopersen geloofden in geloofsonderricht

Amsterdam - Voor de eerste Dopers was bij de geloofsopvoeding de persoonlijke bekering, kennis van de bijbel en gehoorzaamheid van belang. Ook de doperse martelaren, die vanuit de cel hun kinderen geloofsonderricht gaven, wezen op het belang van zelf verworven bijbelkennis. Zij spoorden hun kinderen dan ook aan om te leren lezen.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 december 2007

Jubileumtour Raad van Kerken langs Heerenveen

Leeuwarden - De Nederlandse Raad van Kerken gaat volgend jaar op tournee langs 24 plaatselijke raden van kerken. In 2008 bestaat het landelijk kerkenplatform precies veertig jaar. Op zaterdag 21 juni is er een symposium, een oecumenische viering en een groot feest in Utrecht.

Sportzaterdag, 1 december 2007

Speculaties over vertrek van trainer Verbeek

Heerenveen - Sc Heerenveen en trainer Gertjan Verbeek gaan na dit seizoen mogelijk uit elkaar. Voetbal International meldde dat gistermiddag met stelligheid op haar website. Zowel Verbeek als zijn werkgever ontkennen vooralsnog dat er een definitieve beslissing is genomen.

Sportzaterdag, 1 december 2007

Cambuur knokt zich naar remise

Leeuwarden – Is Cambuur-Leeuwarden voorzichtig bezig aan een wederopstanding of doolt de club nog steeds doelloos rond? Tegen Veendam bleef die vraag onbeantwoord. Gisteravond werd duidelijk dat het lek nog steeds niet boven is. Het piepte en kraakte bij de Leeuwarders soms hoorbaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties