Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 maart 2008.

Hoofdartikelzaterdag, 1 maart 2008

Veertig dagen...

De tijd voor Pasen heet bij veel christenen de veertigdagentijd. Die benaming herinnert aan de periode van veertig dagen die Jezus doorbracht in de woestijn. In die periode kreeg Jezus verzoekingen van de kwade. Zo werd hij uitgedaagd om te knielen voor de duivel, die zou vervolgens Jezus de hele aarde in handen geven. Jezus weerde de kwade af met citaten uit de schriften. De kwade werd daardoor weerloos en verdween. Toen kwamen engelen om voor Jezus te zorgen.

Regiozaterdag, 1 maart 2008

Leeuwarden in race voor lab Siemens

Leeuwarden - Siemens Water Technologies (SWT) wil een nieuw technologische topinstituut op het gebied van waterzuivering in Europa vestigen. Leeuwarden heeft erg goede papieren als vestigingsplaats, omdat Wetsus en het laboratorium van Vitens er al zitten. Het kennisinstituut moet binnen een paar jaar de deuren openen.

Regiozaterdag, 1 maart 2008

Twee nieuwe landgoederen Dantumadeel

Rinsumageest/Driesum - Van de tien nieuwe landgoederen die de provincie in Fryslân wil, moeten er twee in Dantumadeel komen. Dat vindt de gemeente. Het college van B en W heeft plannen voor landschappelijk wonen ingediend, in de hoop dat met deze exclusieve woonvormen de terugloop van het aantal bewoners kan worden voorkomen.

Regiozaterdag, 1 maart 2008

Oer de wjuk gean: het in de vlucht kantelen van de kievit

Akkrum - Het mag vanaf vandaag weer: aaisykje. Een maand lang trekt 1 procent van de Friese bevolking de velden in, op zoek naar de bijna onzichtbare legsels van de kievit. Voor veel Friezen is het zoeken naar de gespikkelde eieren een gekoesterde traditie, voor anderen een bespottelijke gewoonte.

Regiozaterdag, 1 maart 2008

Op de tuin kun je nog zien wat de natuur doet

Sneek - Het volkstuinencomplex van de vereniging Nut en Genoegen in de wijk Noorderhoek in Sneek ligt er niet bepaald als een plaatje bij. Met een beetje goede wil kun je het nog nostalgisch of gezellig rommelig noemen, maar eigenlijk is het gewoon een zootje, zegt voorzitter Jan Degen.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 maart 2008

‘Van de oecumene valt iets te maken’

Kampen - Klaas van der Kamp (48) begint vandaag aan een nieuwe klus: algemeen-secretaris van de Raad van Kerken in Nederland. Somber is hij niet over oecumene. Integendeel, hij vindt het een wonder wat er de afgelopen veertig jaar in Nederland is bereikt. Nu moet hij dat nog proberen duidelijk te maken aan zijn achterban.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 maart 2008

‘Theologie is van en voor de wereld’

Tilburg - Theologie is niet in de eerste plaats van de kerk en voor gelovigen, maar van en voor de wereld. Zij onderzoekt wat het betekent dat de wereld van God is en levert zo een bijdrage aan de kerk, maar ook aan de cultuur. Dat betoogde prof. dr. Erik Borgman tijdens zijn inaugurale rede gisteren in Tilburg.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 maart 2008

Weer kamervragen over christenen Jordanië

Den Haag - De SGP (Van der Staaij), ChristenUnie (Voordewind) en VVD (Van Balen) hebben opnieuw kamervragen gesteld aan minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) over de positie van christenen in Jordanië.

Geloof & Kerkzaterdag, 1 maart 2008

Afscheid ‘Kathedraal van het Noorden’

Groningen - De Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) van Groningen-Noord houdt morgenochtend haar laatste dienst in de Noorderkerk in Groningen. Vanwege het teruglopend aantal leden en de grote onderhoudskosten is de kerk uit 1920 verkocht. Daarmee verliezen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) een van hun beeldbepalende kerkgebouwen in het Noorden, daarom ook wel genoemd de ‘Kathedraal van het Noorden’. In 1944, het jaar van de breuk in de Gereformeerde Kerken, was het een van de weinige ‘oude’ gereformeerde kerkgebouwen die in handen kwam van de vrijgemaakten kwam.

Sportzaterdag, 1 maart 2008

Cambuur kan wel winnen van koploper

Leeuwarden - Als er ooit één wedstrijd dit seizoen was waarin SC Cambuur-Leeuwarden niks te verliezen had, dan was het wel gisteravond tegen bezoekende RKC. Het betekende een duel tussen de nummer laatst en de nummer één van de eerste divisie. Een mooi moment voor een stunt. En die kwam er, middels een verdiende zege.

Sportzaterdag, 1 maart 2008

Kroon: nooit eens een prijs, dat vreet aan je

Heerenveen - De laatste prijs die de ijshockeyers van Flyers pakten was de beker in 2002. Uitgerekend Hans Kroon besloot toen een spannende finale tegen Tilburg met een treffer in de extra tijd. Derhalve staat dat schitterende moment nog steeds in de boeken als ‘het’ hoogtepunt in zijn sportieve carrière. Maar de Heerenvener wil meer en aast bovenal op zijn eerste landstitel. ,,Het wordt hoog tijd om met Flyers weer eens wat te winnen. En ik wil zo graag eens kampioen worden. Nooit eens een prijs, dat vreet aan je.”

Sportzaterdag, 1 maart 2008

‘Pitbull’ Breuer is de perfecte teamspeler

Heerenveen - De schorsing van centrale verdediger Michael Dingsdag zal het voetballeven van collega Michel Breuer niet veranderen. De 27-jarige Rotterdammer begint vanavond in het uitduel tegen Twente gewoon weer als linkerverdediger. De rechtsbenige Breuer is al twee seizoenen een ‘zekerheidje’ voor die positie en er is niemand meer die daar nog vreemd van opkijkt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties