Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 maart 2011.

Cultuurdinsdag, 1 maart 2011

Paasfeest van Into The Great Wide Open uitverkocht

Vlieland - Binnen twee dagen waren alle vijfhonderd kaarten voor het Paasfeest van festival Into The Great Wide Open weg. De kaarten voor het daadwerkelijke festival in september zijn ook al vergeven. Met het Paasfeest dat zaterdag 23 april begint, wil de organisatie Ďop een leuke manier het programma bekendmakení, aldus organisator Ferry Roseboom.

Cultuurdinsdag, 1 maart 2011

Sabrina Starke vervangt Giovanca op CK-Festival

Sneek - Singer-songwriter Sabrina Starke staat volgende week als hoofdact op het CK festival in Sneek. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Starke vervangt jazz- en soulzangeres Giovanca die eigenlijk zou optreden maar door omstandigheden heeft moeten afzeggen.

Cultuurdinsdag, 1 maart 2011

Violist Tim de Vries (10) tweede op concours

Oudebildtzijl - Violist Tim de Vries (10) uit Oudebildtzijl/Zaandam heeft afgelopen weekend de tweede prijs gewonnen op het internationale muziekconcours Perpetuum Mobile Competition. Hij won de prijs in de jongste categorie: viool tot dertien jaar. Vijftig jonge musici uit Rusland, Frankrijk, Duitsland, Finland en Nederland deden in verschillende categorieŽn mee aan het concours dat plaatsvondt in het Muziekcentrum van de Omroep te Hilversum.

Cultuurdinsdag, 1 maart 2011

Jan de Haan componeert stuk voor Geuzenpenning

Oranjewoud - Componist Jan de Haan (59) uit Oranjewoud heeft een compositie geschreven voor de uitreiking van de Geuzenpenning 2011. Het muziekstuk Geuzen Medal Fanfare gaat op 14 maart in premiŤre in Vlaardingen aan het begin van de uitreiking van de prijs. Het stuk wordt uitgevoerd door de Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens onder leiding van Tijmen Botma.

Economiedinsdag, 1 maart 2011

Een snelle vraag aan minister De Jager

Beetsterzwaag - Kan de regering niet iets doen aan de accijnzen? En de btw-verlaging op renovaties in de bouw verlengen? En, kan er wellicht een uniform landelijk systeem komen voor winkeliersverenigingen zodat ze niet allemaal met een andere gemeente in de slag moeten? Een groep van veertien (veelal) jonge Friese ondernemers vuurde gisteravond met overtuiging hun vragen en dagelijkse ongemakken met overheden af op minister Jan Kees de Jager van FinanciŽn.

Hoofdartikeldinsdag, 1 maart 2011

De positie van de christendemocratie...

De positie van de christelijke politieke partijen is kwetsbaar, met name door de afbrokkelende steun voor het CDA. De SGP heeft een vaste aanhang die vooralsnog niet lijkt te verminderen. De ChristenUnie probeert zich een positie te verwerven als christelijke partij naast het CDA; het is spannend om morgen te vernemen of deze partij voordeel heeft kunnen behalen uit de oppositierol die ze heeft sinds de val van Balkenende-IV.

Regiodinsdag, 1 maart 2011

Duinen op Terschelling versterkt met takken

Terschelling - De duinen bij paal 18 op Terschelling worden versterkt. Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, Vitens, Wetterskip Frysl‚n, de buren van Oosterend en de gemeente gaan vanaf vandaag takkenschermen plaatsen, waarmee tijdens harde wind en drogend weer zand wordt gevangen. Op die manier moet de plaatselijke zeereep weer voldoende hoogte krijgen.Vorige week hebben diverse instanties een bezoek gebracht aan het bedreigde gebied.

Regiodinsdag, 1 maart 2011

Stoomboot Stavoren - Enkhuizen mogelijk terug

Stavoren - De stoomboot komt mogelijk terug op het traject Stavoren - Enkhuizen. De eigenaar van twee oude stoomschepen onderzoekt hiervoor de mogelijkheden. Hij ziet in de stoomboot een mooie aanvulling op het stoomtreinproject.

Regiodinsdag, 1 maart 2011

Aaisikers mogen weer veld in

Leeuwarden - Aaisikers kunnen vanaf vandaag met een gerust hart de velden in om hun geliefde hobby uit te oefenen. De rechtbank Leeuwarden heeft gisteren de bezwaren van Faunabescherming tegen de Friese eierzoektraditie verworpen.

Regiodinsdag, 1 maart 2011

Winkeliers Damw‚ld blazen vrijmarkt af

Damw‚ld - Dit jaar zal er voor het eerst in bijna veertig jaar geen Koninginnemarkt zijn bij het Winkelcentrum Damw‚ld. De winkeliers zien de organisatie van de vrijmarkt niet zitten nu de veiligheidseisen in de vergunning hoger worden. Ook willen ze de verantwoordelijkheid niet dragen voor mogelijke incidenten.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 maart 2011

De moed om in verzet te komen

Ha, daar hebben we de veearts!Ē Meneer Levering komt met uitgestoken hand en stralende lach op mij af schuifelen. Meneer Levering was boer. Hij is 79 en lijdt aan dementie. Hij heeft bovendien een stemmingstoornis waardoor hij heel druk kan zijn als hij te veel indrukken krijgt, of heel boos als hij zijn zin niet krijgt. En hij heeft last van psychotische belevingen: Hij ziet en hoort dingen die andere mensen niet zien en horen. Die andere mensen noemen dat hallucinaties of waanvoorstellingen. Maar voor meneer Levering is het de realiteit. De laatste jaren wordt het psychiatrische beeld overschaduwd door de dementie die als een grijze nevel zijn brein binnentrekt.

Sportdinsdag, 1 maart 2011

Verlies beloftes sc Heerenveen/FC Emmen

Rotterdam - De beloftes van sc Heerenveen/FC Emmen hebben gisteren in Rotterdam een nipte nederlaag geleden tegen het combinatieteam van Jong Feyenoord/Excelsior. Het duel op Woudenstein leek op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, maar tien minuten voor tijd pakten de Rotterdammers door een treffer van Luigi Bruins alsnog de winst.

Sportdinsdag, 1 maart 2011

CFK-reŁniepartij

Berltsum - In Berltsum wordt op zaterdag 18 juni een reŁnie gehouden met een kaatspartij voor de voormalige Christelijke Friesche Kaatsbond CFK.

Sportdinsdag, 1 maart 2011

Doelvrouwe Geurts staat na AZ voor alles open

Larnaca - AZ kondigde vorige week aan na dit seizoen een punt te zetten achter deelname aan de eredivisie voor vrouwen. De investeringen in de damesploeg leveren volgens de leiding in Alkmaar te weinig op. En dat betekent dat Loes Geurts, de enige Friezin in het Alkmaarse keurkorps, in de zomer een nieuwe weg inslaat. Welke, weet de uit Bolsward afkomstige 25-jarige doelvrouwe nog niet.

Sportdinsdag, 1 maart 2011

Een geactualiseerde biografie met meer diepgang

Er was een tijd dat er Łberhaupt geen biografieŽn over sporters bestonden. En er kwam een tijd dat ze werden geschreven nadat sporters hun loopbaan hadden beŽindigd, of ze verschenen op een moment waarop de sporter nog bezig was aan zijn loopbaan. Maar er zijn ook biografieŽn die later nog eens heruitgegeven worden, zij het met een update. De zogeheten geactualiseerde versie. Zoals het boek over Michael Boogerd. En dat is er voorwaar niet slechter op geworden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties