Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 1 maart 2012.

Economiedonderdag, 1 maart 2012

Slager Weidenaar Dokkum ontvangt opdracht van Spar

Dokkum | Slagerij Weidenaar in Dokkum heeft een groter contract binnengehaald voor de belevering van supermarktketen Spar. ,,Weidenaar voorzag Spar al van een aantal regionale vleesspecialiteiten en de levering van ambachtelijk rundvlees is de volgende stap om van Spar nog meer de buurtwinkel voor dagelijks gemak te maken”, aldus Sjaak Kranendonk algemeen directeur van Spar. Vanaf juni ligt er naast de specialiteiten ook rundvlees van Weidenaar in de ruim vierhonderd buurtsupermarkten van Spar en Attent in Nederland.

Economiedonderdag, 1 maart 2012

Duurzame supermarkt in Nieuwehorne is geopend

Nieuwehorne | Na een verbouwperiode van een half jaar is gisteravond de Coop Brouwer Supermarkt in Nieuwehorne geopend. De winkel is volgens ondernemer Auke Brouwer voorzien van vele duurzame aspecten. ,,We hebben natuurlijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Binnen in de winkel is er in de koeling led-verlichting aangebracht en de warmte die vrijkomt bij de koeling en de vriezers wordt gebruikt voor de verwarming van de winkel.” Het regenwater wordt gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en voor gebruik in de bloemenafdeling. Het water wordt opgevangen in een put onder de winkel en is door een glasplaat in de winkel te bekijken.

Economiedonderdag, 1 maart 2012

Meer koeien besmet met het Schmallenbergvirus

Den Haag | Het aantal meldingen van mogelijke gevallen van het Schammelbergvirus op runder-, schapen- en geitenbedrijven is deze week verder opgelopen. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) zijn er intussen 745 meldingen van verdachte gevallen. Eind vorige week waren dat er nog 665.

Hoofdartikeldonderdag, 1 maart 2012

Transparantie is boven alles duidelijkheid

De benoeming van Piet Hein Donner bij de Raad van State had alles van een niet-transparante benoeming. Nog voordat de procedure voor de opvolging van Herman Tjeenk Willink in gang was gezet, circuleerde de naam van Donner al. Als minister van Binnenlandse Zaken zou hij verantwoordelijk zijn voor deze procedure, maar zijn collega Opstelten van Justitie werd er mee belast. Vervolgens kwam er wel een advertentie en zijn er kandidaten uitgenodigd, maar toch werd Donner benoemd.

Regiodonderdag, 1 maart 2012

Verhuizing volkstuintjes Sneek kost vier ton extra

Sneek | De verplaatsing van de volkstuintjes aan de Christiaan Schotanusweg in Sneek gaat bijna vier ton meer kosten dan bij de aanvang in maart 2010 van het project werd voorzien. Dit komt deels doordat er de gemeente een verkeerde inschatting heeft gemaakt van het bedrag dat gedeclareerd kon worden bij Sociale Zaken. Ook werden bepaalde kosten over het hoofd gezien.

Regiodonderdag, 1 maart 2012

Elfstedenlegende Durk Beeksma (98) overleden

Leeuwarden | Elfstedenschaatser Durk Beeksma is, naar nu blijkt, afgelopen zondag op 98-jarige leeftijd in zijn woonplaats Leeuwarden overleden. Beeksma verzamelde tussen 1933 en 1963 zeven elfstedenkruisjes.

Regiodonderdag, 1 maart 2012

Discobus rijdt zaterdag niet na vechtpartijen

Berlikum | De discobus tussen Harlingen en Berlikum rijdt komend weekend niet. Afgelopen zaterdagnacht vonden in de bus weer enkele grote vechtpartijen plaats. Vervoerder Connexxion besloot hierop de dienstregeling voor komend weekend op te schorten.

Geloof & Kerkdonderdag, 1 maart 2012

Glinstering van God in de ogen

Grietje Boersma-De Ruiter (50) uit Drachten droomde er altijd van om het evangelie te verkondigen. Het is inmiddels werkelijkheid. Elke maand spreekt ze wel ergens. Sinds vorige maand is haar eerste gedichtenbundel er: Goede oogst.

Geloof & Kerkdonderdag, 1 maart 2012

Eijk trekt ontslag pastoraal werker in

Utrecht | Kardinaal Wim Eijk van het aartsbisdom Utrecht heeft het ontslag van pastoraal werker Tejo van der Meulen en de berisping van pastoor Gerard Griffioen van het parochieverband St. Jan de Doper van Vecht & Venen ingetrokken.

Geloof & Kerkdonderdag, 1 maart 2012

Afscheid nemen doet pijn

Laatst las ik het bericht van de aanstaande opheffing van een aantal theologische opleidingen, waaronder die in Utrecht. Daar heb ik zelf mijn studie gedaan. In mijn tijd nog een bolwerk van degelijkheid. Vandaar dat ik zo recht in de leer ben. Ook mijn broeders van de Gereformeerde Bond deden hier hun godskennis op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties