Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 1 mei 2003.

Analysedonderdag, 1 mei 2003

Marokkanen in de oorlog

In de Tweede Wereldoorlog vochten tienduizenden Marokkaanse soldaten voor de bevrijding van Europa. Duizenden kwamen om bij de strijd voor een vrij Europa. We weten daar weinig van – maar ook in Nederland liggen gesneuvelde Marokkanen.

Bijschriftdonderdag, 1 mei 2003

Koning

Want Hij moet als koning heersen

Economiedonderdag, 1 mei 2003

Directielid Friesland Bank vertrekt met gouden handdruk

Leeuwarden – Vertrekkend directielid Evert Lekkerkerker van de Friesland Bank heeft een gouden handdruk van 350.000 euro meegekregen.

Hoofdartikeldonderdag, 1 mei 2003

Een collegeformatie…

De VVD wisselt een speler en verder blijft alles bij het oude: Fryslân heeft bijna een ‘nieuw’ provinciebestuur. Het bestuursakkoord is klaar, de coalitie bekend en over het aantal gedeputeerden is men het sneller dan verwacht ook eens geworden. Nu nog even de portefeuilles verdelen en we zijn er weer klaar mee.

Regiodonderdag, 1 mei 2003

Ouderen dupe van schrappen huishoudhulp

Leeuwarden – Het schrappen van huishoudelijke hulp uit het AWBZ-pakket gaat ten koste van ouderen. Zij kunnen minder lang zelfstandig blijven wonen. Particuliere hulp is onbetaalbaar. Dat vinden thuiszorgorganisaties en vakbonden.

Regiodonderdag, 1 mei 2003

Vooral ongehoorzaam publiek in Buitenpost

Buitenpost - ,,Zeer ongeho orzaam’’, noemt stuntman Rinse Zwalua van het stuntteam Daring Dantes uit Limmen het Koninginnedagpubliek in Buitenpost. ,,Ik zie mensen met kleine kinderen oversteken, levensgevaarlijk’’, aldus Zwalua.

Regiodonderdag, 1 mei 2003

‘Ik fiel my hjoed efkes de keninginne’

Heeg – Getooid in een echt Fries kostuum en behangen met prachtige sieraden en een tasje met zilveren beslag onderging Alberta van der Heide-Hulzenga gisteren een van de mooiste dagen van haar leven. De 82-jarige vrouw uit Heeg verzamelt vanaf haar tiende levensjaar van alles over het koninklijk huis.

Regiodonderdag, 1 mei 2003

Het is echt zweten op het Plein in Makkum

Makkum – Het is zweten op het Plein in Makkum. Naast de druppels op het voorhoofd van patatbakker Sultan aan de Markt, zijn het sportieve vrouwen en mannen die in het rulle zand hun lichamelijke flexibiliteit aan de dorpsgenoten tonen.

Regiodonderdag, 1 mei 2003

Feankeninginne én replica van skűtsje

Earnewâld – Een nieuwe Fea nkeninginne én een authentiek houten skűtsje voor Earnewâld. De eerste werd gisteren binnengehaald, het tweede bekendgemaakt.

Regiodonderdag, 1 mei 2003

Fryslân viert uitbundig feest, en laat regen de pret niet bederven

Leeuwarden – Fryslân heeft Koninginnedag woensdag uitbundig gevierd, ondanks dat er, vooral ’s middags, erg veel regen viel. Met name de activiteiten die in de ochtend waren gepland, konden ongestoord doorgang vinden.

Geloof & Kerkdonderdag, 1 mei 2003

Een boodschap van liefde en aandacht

Scharnegoutum - Tieners uit Fryslân van soms net veertien jaar die zich met hart en ziel inzetten voor kansarme straat- en weeskinderen in Sint Petersburg. Hun doel: liefde en aandacht geven. Het is in een notendop het verhaal van Stichting Sviatoslav. ,,Als je die ellende daar gezien hebt, kún je gewoon niet niets blijven doen.’’

Sportdonderdag, 1 mei 2003

Paardenmarathon Makkum moet uitgroeien tot officiële wedstrijd

Cornwerd - Het zat de organisatie van de paardenmarathon in Makkum de afgelopen jaren niet mee. Vorig jaar moest de wedstrijd worden afgeblazen toen nog niet de helft van de ruim zestig combinaties van start was, omdat de regen het parcours onbegaanbaar maakte en golven uit het IJsselmeer de hindernis op het strand bijna wegspoelden. Een jaar eerder gooide de mkz-crisis roet in het eten en nog weer een jaar daarvoor viel de hele zaak ook al in het water.

Sportdonderdag, 1 mei 2003

Jeugdteam Oranje speelt tijdens Leeuwarder Basketbaldagen

Leeuwarden - Op 30 en 31 mei wordt in de Leeuwarder sporthal Kalverdijkje een vierlanden basketbaltoernooi gehouden waaraan naast het nationale jeugdteam van Nederland de selecties van Engeland, Luxemburg en België zullen meedoen.

Sportdonderdag, 1 mei 2003

Eerste klap daalder waard voor kaatser Hendrik de Jong

Drachten - Je kunt erin geloven of je doet niet, maar er zijn kaatsers die ervan overtuigd zijn dat diegenen die bij de seizoenouverture in Drachten in de prijzen vallen een goed jaar tegemoet gaan. Hendrik de Jong is er zo’n goed gelovige.

Weerdonderdag, 1 mei 2003

Bewolking en regen

We krijgen vannacht enkele opklaringen en het wordt zo goed als droog. Het kwik zakt daarbij tot ongeveer 8 ŕ 9 graden en de wind is matig tot vrij krachtig uit zuidwest. Morgen hebben we meer bewolking en regen, het kwik komt te liggen rond 15 ŕ 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties