Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 mei 2013.

Economiewoensdag, 1 mei 2013

Snackbar ‘Braaksma’ breidt na veertig jaar uit

‘Even naar Braaksma’. Al veertig jaar is het een begrip in Leeuwarden. Maar wie zoekt naar Braaksma, die komt bedrogen uit. Want, Braaksma is snackbuffet Het Vliet. De prijzen zijn omgerekend vanuit het guldentijdperk.

Hoofdartikelwoensdag, 1 mei 2013

Obama wil zijn vingers niet branden aan Syrië

Heeft het Syrische bewind een ‘rode lijn’ overschreden met de inzet van chemische wapens? Vorige week meldde de Amerikaanse regering dat er geen harde bewijzen, maar wel sterke aanwijzigingen zijn dat het zenuwgas sarin is gebruikt tegen opstandelingen in Syrië. Volgens Saudi-Arabië, Groot-Brittannië en Israël staat zo goed als vast dat Damascus de rebellen heeft bestookt met chemische wapens. Als dat daadwerkelijk het geval is, betekent dat een belangrijke wending in het conflict. De Amerikaanse president Barack Obama heeft eerder gezegd dat de inzet van chemische wapens voor de VS een reden zou zijn zich direct met de burgeroorlog in Syrië te bemoeien. Veel soennitische Arabische landen dringen aan op Amerikaans ingrijpen om de Syrische president Bashar al-Assad uit het pluche te verjagen.

Regiowoensdag, 1 mei 2013

Bijen al dupe van ander gif

Leeuwarden | Nu het Europees Parlement maandag besloot drie landbouwbestrijdingsmiddelen voor twee jaar te verbieden en te onderzoeken wat dat voor gevolgen heeft voor de bijensterfte, moeten voorvechters van de honingbijen niet te vroeg juichen. De drie neonicotinoďden worden weliswaar wereldwijd het meest verhandeld en toegepast, maar andere schadelijke middelen uit dezelfde familie mogen nog gebruikt worden.

Regiowoensdag, 1 mei 2013

Fier vangt meer slachtoffers van misbruik op

Leeuwarden | Fier Fryslân vangt steeds meer buitenlandse slachtoffers van mensenhandel op. Werden er in 2010 zes cliënten in Rena - de opvang voor mensenhandelslachtoffers uit het buitenland - opgevangen, in 2011 waren dit er 25 en vorig jaar 31. Dit staat in het jaarverslag van Fier Fryslân over 2012.

Regiowoensdag, 1 mei 2013

Friese gasten genieten bij de inhuldiging

Amsterdam | Voor de veertig Friezen die gisteren bij de inhuldiging mochten zijn, was het een dag om nooit te vergeten. Ze waren allemaal erg enthousiast over de ceremonie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 mei 2013

Paus: regering doet niks voor de kopten

Caďro | De koptische paus Tawadros II is zeer ontstemd over de opstelling van de door de Moslimbroederschap gedomineerde regering ten opzichte van christenen in zijn land. Kopten worden genegeerd, gediscrimineerd en aan de kant geschoven door de autoriteiten. Ze beloven de christenen te beschermen maar in de praktijk komt er niks van terecht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties