Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 mei 2015.

Economievrijdag, 1 mei 2015

Landbouwgrond raakt snel uitgeput

Leeuwarden - De bodem raakt zijn functie als belangrijke voedingsbron voor de gewassen steeds meer kwijt. De komende jaren moet de landbouw in Nederland maatregelen nemen om het gehalte aan organische stof, en daarmee het bodemleven, te verbeteren. Daarvoor pleit buitengewoon hoogleraar Wim van der Putten van Wageningen UR in een interview in de Landbouwbijlage die 1 mei 2015 bij het Friesch Dagblad verschijnt.

Hoofdartikelvrijdag, 1 mei 2015

Geen opvoeding

Het gaat niet goed met de opvoeding in Nederland. Ouders proberen hun kinderen voor van alles te beschermen. Daarmee ontnemen ze hun kinderen de kans om zich te leren wapenen tegen tegenslag; ze krijgen geen eelt op de ziel. Een gevolg is dat kinderen het in de echte wereld moeilijk krijgen.

Hoofdartikelvrijdag, 1 mei 2015

Gorredijk kan weer een duik nemen dankzij inzet van inwoners

Lange tijd leek een sluiting onafwendbaar, maar dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers blijft het openluchtzwembad De Delte in Gorredijk toch bestaan. Vandaag gaat het hernieuwde bad open.

Regiovrijdag, 1 mei 2015

Miljoenen aan meevallers bij grote projecten

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft voor tientallen miljoen euro's aan meevallers kunnen bijschrijven op grote infrastructurele projecten. Dat blijkt uit de gisteren openbaar gemaakte jaarstukken. In totaal is er 32,6 miljoen euro overgebleven binnen het Regio Specifiek Pakket. Dat is een pakket maatregelen dat uitgevoerd wordt met geld dat Fryslân van het rijk heeft gekregen als compensatie voor het niet doorgaan van de aanleg van de Zuiderzeespoorlijn tussen Schiphol en Groningen.

Regiovrijdag, 1 mei 2015

De buurttuin is meer hobby dan leefstijl

Leeuwarden - ,,De mensen die ik sprak voor mijn onderzoek voelen zich geen onderdeel van een tegenbeweging. Ze doen mee aan een buurttuin omdat ze het leuk vinden en voor de sociale contacten, niet omdat ze een alternatieve voedselstroom los van de wereldmarkt willen creëren", zegt Esther Veen, onderzoekster aan de Wageningen UR.

Regiovrijdag, 1 mei 2015

Woonoffensief was voor zeker één familie een succes

Leeuwarden - Het Woonoffensief van de afgelopen maand moest de Friese woningmarkt een flinke zet in de rug geven. Of dat gelukt is, was gisteren bij de afsluiting nog niet bekend. Maar de aanwezige makelaars waren in ieder geval blij dat de provincie, net als bij het eerste Woonoffensief in 2014, hen steunt om de huizenmarkt weer vlot te krijgen.

Regiovrijdag, 1 mei 2015

Slechts zes Friese gemeenten betalen facturen op tijd

Leeuwarden - Gemeenten slagen er nog steeds niet in rekeningen op tijd te betalen. Volgens wettelijke normen moet 90 procent van de facturen binnen dertig dagen betaald zijn. Bij de gemeenten was dat vorig jaar zo in gemiddeld 84 procent van de gevallen, blijkt uit onderzoek van MKB Nederland.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 mei 2015

Klokken luiden tegen komst Duitse neonazi's

Worms - De Protestantse Kerk in Hessen en Nassau (EKHN) laat vrijdag van zich horen bij een demonstratie van de NPD. Ze heeft burgers opgeroepen om allerlei draagbare klokken mee te nemen naar de Siegfriedstrasse in Worms. Of het nu een Zwitserse koebel of een Weihnachtsklok is, het moet voldoende lawaai maken om de rechts-extremisten van de NPD welkom te heten met een tegengeluid, een zogenaamd heimläuten.

Sportvrijdag, 1 mei 2015

Staphorst-held De Jong wil beker pakken tegen Harkemase Boys

Erg vaak wordt Roelof de Jong niet bedolven onder zijn ploeggenoten van Staphorst. Maar toen de Heerenvener - toch vooral een balafpakker - zijn club woensdag in de halve finale van de districtsbeker hoogstpersoonlijk langs SC Genemuiden knalde (1-0), was hij toch eens het epicentrum van de euforie. Met honger naar meer, want in de finale treft hij uitgerekend zijn vorige club Harkemase Boys.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties