Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 juni 2004.

Bijschriftdinsdag, 1 juni 2004

Drinken of dromen

De uitstorting van de Geest heeft weinig weg van onze bezadigde kerkdiensten.

Dossierdinsdag, 1 juni 2004

De vaart eruit, Rafael van der Vaart


Dossierdinsdag, 1 juni 2004

Beste reservespits, Pierre van Hooijdonk


Hoofdartikeldinsdag, 1 juni 2004

Nederlandse cijferfetisjisten…

Aan de vooravond van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie, heeft de regering een gevoelige diplomatieke nederlaag geleden. Nederland eiste garanties in de nieuwe Europese Grondwet dat landen die de begrotingsregels overtreden, zullen worden gestraft. Het Europese Hof van Justitie zou toezicht moeten gaan houden op de naleving van de regels van het stabiliteitspact, dat erin voorziet dat begrotingstekorten niet groter mogen zijn dan 3 procent. Eerder voorkwamen de Europese ‘reuzen’ Duitsland en Frankrijk dat zij op de vingers zouden worden getikt voor het overschrijden van het maximumtekort.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 juni 2004

De Geest zet mensen in beweging

Veenklooster - Een pinksterfeest waar was te zien hoe God mensen in beweging zet en hoe Hij bewogen is met mensen. Zo kan het pinksterfeest in Veenklooster worden samengevat. Een feest van christenen samen ver-bonden door de Geest.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 juni 2004

‘Levend water’ in Wijnjewoude

Wijnjewoude - De regen heeft de mensen niet belet om op Pinkstermaandag massaal naar de bossen van Wijnjewoude te rijden voor de ‘open-luchtdienst’. In een bomvolle tent luisterden de mensen naar ds Jaap Zijlstra en de uit de omgeving afkomstige brassband De Bazuin en gospelkoren Sola Gratia en The Lighting Stars.

Sportdinsdag, 1 juni 2004

Cornelis Terpstra leidt Minnertsga naar zege op Jong Nederland

Franeker - Van de laatste zeven edities van de Jong Nederland won Berlikum maar liefst vijf keer. Twee keer werd die reeks onderbroken door Minnertsga. Zaterdag was het opnieuw Minnertsga dat met de bondszege bij de junioren aan de haal ging en over vijf omlopen slecht twee spel tegen kreeg. Met dank aan een ijzersterk spelende Cornelis Terpstra die zijn partuur naar de zege leidde en eigenhandig naar de titel sloeg.

Sportdinsdag, 1 juni 2004

Sierk Kooistra vond in Highland Games een nieuwe passie

Drogeham - Sierk Kooistra (29) uit Drogeham schopte het tot het betaalde voetbal, waar hij als keeper bij SC Heerenveen en Veendam onder de lat stond. Daarna stapte hij over naar hoofdklasser Harke-mase Boys, waar hij twee jaar geleden zijn handschoenen aan de wilgen hing. Tijd voor iets anders. En dus besloot Kooistra mee te gaan doen met de Highland Games. Voetbal was zijn oude liefde, maar Highland Games werd zijn nieuwe passie.

Sportdinsdag, 1 juni 2004

Wichers top met Raimond W

Oosterwolde – Wat goed is komt snel. Dat geldt zeker voor het paard Raimond W die zaterdag de Grote Prijs won op het concours hippique van Oosterwolde. Springruiter Wieb-Jan Wichers zat pas voor de vierde keer op het paard in de klasse Z. ,,Ik ben zelf ook verrast met dit resultaat’’, glunderde de winnaar.

Sportdinsdag, 1 juni 2004

Berlikum staat weer op kaart na bondszege

Franeker – Met vijf overwinningen op acht deelnames was Berlikum sinds 1997 heer en meester op de Jong Nederland.

Sportdinsdag, 1 juni 2004

Helmholt nadert de achttien meter-grens

Burgum -Na de sensationele 18.24 meter van junior Hannes Scherjon van de week ervoor in It Heidenskip, was er zaterdag in Burgum goede hoop dat in de tweede fierljepwedstrijd van het seizoen ook daar een 'achttien meter' kon worden gesprongen. Hoewel één van de betere accomodaties, was er vorig jaar niemand die dat in Burgum voor elkaar kreeg. Met de winnende afstand van 17.96 was topklasser Bart Helmholt er zaterdag dichtbij. Dat kon van de andere ljeppers niet worden gezegd, al liet Scherjon andermaal zien in een blakende vorm te steken en vestigde Sjoukje Tjalma bij de vrouwen de aandacht op zich.

Weerdinsdag, 1 juni 2004

Buien

Vanmiddag en vanavond komt het tot enkele buien, maar er is ook zon. Na een droge periode volgt later vannacht opnieuw regen. Morgenochtend eerst even regen, daarna de zon en overdag temperaturen tussen 19 en 21 graden. De wind is matig tot vrij krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties