Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 juni 2005.

Agendawoensdag, 1 juni 2005

Orgel

De uitagenda van 2-9 juni 2005

Cultuurwoensdag, 1 juni 2005

Cd en dvd van Friese mannenkoren

Leeuwarden - Vijf mannenkoren uit Fryslân zijn bezig een cd en dvd op te nemen waarop het culturele en geestelijke erfgoed van Fryslân is vereeuwigd. Op de dvd worden kooropnamen afgewisseld met kenmerkende beelden van Fryslân. Naast Friese en Nederlandse bevat de cd/dvd enkele Engelse en Latijnse liederen. De deelnemende koren zijn het christelijk mannenkoor Pro Rege uit Dokkum, het interkerkelijk Bergumer mannenkoor, het interkerkelijk mannenkoor Drachten, het Heerenveens interkerkelijk mannenkoor Credo en de mannenzangvereniging Dit is wat ús bynt uit Damwoude. In totaal werken meer dan vierhonderd zangers mee aan dit project. De opnamen zijn afgelopen weekend gemaakt in de Martinikerk in Bolsward. De dvd/cd wordt in het najaar uitgebracht.

Cultuurwoensdag, 1 juni 2005

Talant maakt ‘prozaďek’ op Oerol

Dokkum - Zes kunstenaars met een verstandelijke beperking werkzaam bij Da Vinci, een kunstatelier van Talant in Dokkum, maken tijdens Oerol een ‘prozaďek’: een gedicht, dat leest als een verhaal, in mozaďek. Tijdens het festival werken de kunstenaars hieraan op het strand bij Midsland aan Zee. Het is de tweede keer dat Da Vinci is vertegenwoordigd op Oerol; vorig jaar was de eerste keer. Vanaf 11 juni werken vijf kunstenaars dagelijks aan het mozaďek op het strand. Oerol vindt plaats van 10 tot en met 19 juni.

Dossierwoensdag, 1 juni 2005

Nooit meer die saaie Duitse teksten!

Echtenerbrug – Lekker gevoel hoor, helemaal klaar zijn. Martha van der Singel uit Echtenerbrug kan het nog maar nauwelijks bevatten. Maar haar examens zijn toch echt voorbij.

Expowoensdag, 1 juni 2005

Aldeboarn, Museum Aldheidskeamer Uldrik Bottema: expo schilder Meint van der Velde ‘Klein door de jaren heen‘, t/m 25 juni.

Hoofdartikelwoensdag, 1 juni 2005

‘Nice’ in de herhaling…?

‘Dan wordt de Europese Unie toch gewoon verder bestuurd op basis van het Verdrag van Nice’. Dat was maandag, na het Franse ‘non’, de berustende reactie van Europese politici die tegen beter weten in de moed erin proberen te houden.

Regiowoensdag, 1 juni 2005


Regiowoensdag, 1 juni 2005

Dakloze hoeft niet meer naar grote stad

Leeuwarden – Dak- en thuislozen hoeven voortaan niet meer naar Leeuwarden voor een bed-, bad- en broodvoorziening. Er komen meer opvanglocaties buiten de grote stad. Die worden kleinschalig en zijn zo veel mogelijk afgestemd op de behoeftes van mensen. Zo krijgt Sneek in het voorjaar van 2006 een woonpension met een aantal plekken voor crisisopvang en winternoodopvang. Ook Smallingerland en Heerenveen krijgen volgend jaar hun eigen opvangvoorzieningen. Er komen ook mogelijkheden voor begeleid wonen.

Regiowoensdag, 1 juni 2005

Heerenveen wil meer duisternis in de nacht

Katlijk – In het buitengebied van de gemeente Heerenveen moet het ’s avonds en ’s nachts weer donkerder worden. Dat heeft de gemeente samen met het dagelijks bestuur van het ROM-project Zuidoost Friesland besloten. Een speciaal ontwikkeld project, dat wordt uitgevoerd in Katlijk, moet de lichtoverlast terugdringen.

Regiowoensdag, 1 juni 2005


Regiowoensdag, 1 juni 2005


Regiowoensdag, 1 juni 2005

‘Ik ben blij dat ik eindelijk kan stemmen’

Leeuwarden - ,,Ik ben blij dat ik eindelijk kan stemmen. Op het werk hebben we de afgelopen twee weken heel veel discussies over de Grondwet gehad. Het mag voor mij nu wel afgelopen zijn.’’ Ciska Atema uit Leeuwarden bracht vanmorgen als een van de eersten haar stem uit in het stembureau dat gevestigd is in de Pelikaankerk. De medewerkster op de röntgenafdeling van het MCL maakt er geen geheim van dat ze ‘voor’ heeft gestemd. ,,Ik kon geen goede redenen tegen bedenken’’, verklaart ze.

Sportwoensdag, 1 juni 2005

Drachtster Boys verliest in Joure

Joure – Drachtster Boys heeft dinsdagavond de laatste wedstrijd om het kampioenschap van Fryslân voor hoofdklassers met 4-1 verloren van SC Joure.

Sportwoensdag, 1 juni 2005

Van der Duim in Parijs naar derde ronde

Parijs – De zeventienjarige tennisser Antal van der Duim uit Vinkega heeft de derde ronde bereikt bij het juniorentoernooi van Roland Garros.

Sportwoensdag, 1 juni 2005

Hans Westerhof weer op het veld

Carson – De kans is groot dat Hans Westerhof binnenkort weer op het veld staat. De trainer uit Heerenveen wordt naar alle waarschijnlijkheid hoofdtrainer van het Amerikaanse voetbalteam Chivas USA uit het Californische Carson.

Sportwoensdag, 1 juni 2005

Zwaluwen speelt finale tegen Noordscheschut

Leeuwarden – Leeuwarder Zwaluwen is nog één stap verwijderd van handhaving in de eerste klasse E. De Leeuwarders versloegen dinsdagavond SGV uit Schildwolde met opvallend gemak na de moeizame thuiszege (2-1) van zaterdag. In de finale speelt Zwaluwen zatermiddag om half drie in de Blesse tegen Noordscheschut. Die ploeg schakelde dinsdagavond QVC uit.

Sportwoensdag, 1 juni 2005

Harkemase Boys trekt Robert Herder aan

Leeuwarden – Harkemase Boys heeft dinsdagavond vlak voor het sluiten van de overschrijvingstermijn nog een drietal spelers voor volgend seizoen vast gelegd. Een opvallende naam daarbij is die van Robert Herder, afkomstig van ONS Sneek.

Weerwoensdag, 1 juni 2005

Rustig weer

Vandaag is het rustig weer en komen er brede opklaringen voor. Het blijft droog en het kwik loopt op naar ongeveer 19 graden. De van noordwest naar zuidoost draaiende wind is zwak tot matig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties