Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 1 juni 2006.

Cultuurdonderdag, 1 juni 2006

Sporthal Franeker krijgt Color Guard wedstrijd in 2007

Franeker - Sporthal De Trije in Franeker is nieuw toegevoegd aan de wedstrijdplaatsen voor de dans- en slagwerkwedstrijden van Color Guard Nederland. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt.

Economiedonderdag, 1 juni 2006

Golff en Plus vervangen Edahs

Leeuwarden - De supermarkten van Edah en Konmar verdwijnen uit het Friese straatbeeld. De van Laurus overgenomen winkels gaan op termijn allemaal onder een andere formule verder. De Edah-winkels worden hoogstwaarschijnlijk omgebouwd tot Golff en Plus, de Konmars gaan door als Albert Heijn.

Economiedonderdag, 1 juni 2006

Friese groenbedrijven beboet door NMa

Leeuwarden - De Nederlandse Mededingingautoriteit (NMa) heeft twee Friese bedrijven in de groenvoorziening beboet voor het overtreden van de kartelwetgeving en het onderling verdelen van werk. Oranjewoud uit Heerenveen krijgt een boete van 58.000 euro en Donker Holding uit Sneek een boete van 254.000 euro.

Economiedonderdag, 1 juni 2006

Centric neemt naam Oranjewoud aan

Heerenveen/Gouda - De naam van het beursfonds van Centric KSI Holding wordt gewijzigd in Oranjewoud N.V. Centric is het moederbedrijf van ingenieursbureau Oranjewoud in Heerenveen. De naamsbekendheid van het ingenieursbureau uit Heerenveen is mogelijk de reden waarom heel Centric zich Oranjewoud gaat noemen. Op korte termijn worden de betreffende aandelen overgebracht aan de Naamloze Vennootschap van Oranjewoud. Dit betekent dat de hoofdactiviteit van het beursfonds verandert. Het beursfonds richt zich na de overname van de aandelen op ingenieurs- en adviesdiensten en niet meer op ict-activiteiten waar Centric om bekend stond.

Economiedonderdag, 1 juni 2006

Trip verliest Leeuwarder notaris

Leeuwarden - Het ambitieuze, net gestarte Nord Notarissen en Advocaten doet nu al van zich spreken met de overname van de Leeuwarder notaris van concurrent Trip.

Economiedonderdag, 1 juni 2006

VDL-groep goed voor 60 procent van de Nederlandse bussen


Hoofdartikeldonderdag, 1 juni 2006

Samen

Samen. Dat is het woord dat Rutte en Verdonk gisteren tegen elkaar uitspraken, na het bekend worden van de uitslag van verkiezing om het lijstttrekkerschap. Ze zeiden ook ’samen’ tegen de VVD en tegen de andere politieke partijen. De grote tegenstelling tussen die twee, zoals die door velen in en buiten de partij was ervaren, werd overbrugd door dat ene woord. Niemand zou ook maar met de gedachte mogen spelen dat er bij de liberalen een vleugel van Rutte en een vleugel van Verdonk zou zijn. Het woord ’samen’ klonk zó vaak en zó nadrukkelijk dat het ongeloofwaardig leek.

Regiodonderdag, 1 juni 2006

IVN en waddencentra bundelen krachten

Leeuwarden - De bezoekerscentra op de vijf waddeneilanden bundelen hun krachten in een Stichting Samenwerkende Waddencentra (SSW). Ook de IVN maakt deel uit van deze stichting, die over twee weken wordt opgericht. Om deze samenwerking goed van de grond te tillen, is twintig miljoen euro nodig uit het Waddenfonds.

Regiodonderdag, 1 juni 2006

Regio houdt een beetje inspraak

Leeuwarden - Leeuwarden krijgt een Waddenhuis, waarin organisaties die annex zijn aan het waddengebied hun intrek nemen. Vanuit het huis gaat ook de Dienst Landelijk Gebied opereren als uitvoeringsorganisatie van projecten uit het Waddenfonds. Dat hebben minister Dekker van VROM en de Waddenregio gisteren afgesproken.

Regiodonderdag, 1 juni 2006

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Fryslân zet in op preventie

Leeuwarden - Steeds meer mensen die moeite hebben om zelfstandig te wonen, worden geholpen door de maatschappelijke hulpverlening. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2005 van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Fryslân, voorheen De Terp. De SMO hielp vorig jaar ruim honderd mensen méér bij het zelfstandig wonen, dan in 2004.

Sportdonderdag, 1 juni 2006

Harkemase Boys moet naar Limburg in halve bekerfinale

Leeuwarden - Harkemase Boys weet wie de tegenstander is in de halve finale van de strijd om de landelijke amateurbeker. De Friese formatie wacht op 10 juni een uitwedstrijd tegen EVV in het Limburgse Echt.

Sportdonderdag, 1 juni 2006

Bosloop prooi voor sublieme Postma

Wijnjewoude - Auke Postma heeft er gisteren voor gezorgd dat Harry Wijnja niet voor de derde keer op rij de 16 kilometer lange Bosloop op zijn naam kon schrijven. Nog voor het punt van vijf kilometer demarreerde sublieme Damwoudster uit de kopgroep en daarna bleek niemand bij machte het gat te dichten.

Sportdonderdag, 1 juni 2006

Pama barst van ambitie, Cambuur past daar bij

Leeuwarden - Met een ferme handdruk na ondertekening van zijn contract, nam Alex Pama (34) gisteren het roer over van Harjan van Dam. Cambuur Leeuwarden heeft een nieuwe directeur die als prioriteit heeft, het op orde brengen van de wanorde die nu al seizoenenlang de club teistert. Pama wil niet te hoog van de toren blazen, maar zei wel dat de lat hoog ligt. ,,Streven naar het allerhoogste en daarbij voor lief nemen dat niet alles wordt gerealiseerd in een paar maanden.” Dat is de strekking van de visie van de man die in 12 jaar zijn sporen verdiende in de VS met jeugd- en damesvoetbal.

Sportdonderdag, 1 juni 2006

Mid Fryslân laat finaleplaats liggen

Groningen - Mid Fryslân heeft gisteravond in een ijskoud Groningen tegen Nic. een kans op de finale van de noordelijke topbeker laten liggen. De ploeg van coach Hille Bergsma begon de wedstrijd veel te slap en te tempoloos en dat betekende dat de Groningers, in feite het reserveteam van hoofdklasser Nic. al in de eerste helft het duel konden beslissen.

Sportdonderdag, 1 juni 2006

Weinig schokkende mutaties bij amateurs

Leeuwarden - Zoals elk jaar was het ook gisteravond bij het kantoor van KNVB district Noord in Heerenveen tot middernacht nog een komen en gaan van mensen die namens clubs de overschrijfformulieren in kwamen leveren. Want 31 mei is traditioneel de laatste dag waarop dat nog kan. Ook dit jaar zijn er in de hoogste klassen van het amateurvoetbal weer de nodige mutaties. Veel schokkende zitten daar niet bij, ook niet bij de hoofdklassers.

Sportdonderdag, 1 juni 2006

Zwaluwen mag op eigen veld als neutraal terrein

Heerenveen - Waar de meeste clubs zich gisteren vooral druk maakten om welke spelers erbij zouden komen of niet, waren er ook enkele van hen die andere zorgen hadden. De finalisten van de nacomptetitie in de verschillende klasses in dit geval. Want de locaties van de finales bezorgden sommige verenigingen nogal wat hoofdbrekens.

Sportdonderdag, 1 juni 2006

De Vries viert rentree met skeelerzege

Medemblik - Elma de Vries (Haule) heeft gisteren de vierde ronde van de baancompetitie skeeleren gewonnen. In Medemblik won ze zowel de 500, de 100 en de 500 meter (punten/afvalkoers). De 23-jarige Friezin reed haar eerste wedstrijd na een wekenlange herstelperiode door een sleutelbeenbreuk. Junior Bianca Roosenboom uit Kampen werd tweede over drie afstanden, Carin Ketellapper uit Wolvega derde. Bij de mannen won Zwollenaar Michel Mulder de eerste twee afstanden en ging regerend wegkampioen Arjan Smit er met de winst op de 10 kilometer punten/afvalkoers vandoor. Jan van Loon (Leeuwarden) werd derde.

Weerdonderdag, 1 juni 2006

Droger, meer zon

Het blijft vandaag nog koel met soms een buitje, afgewisseld door een paar zonnige momenten. Het blijft koel met 13 graden. Morgen wordt het droger en krijgen we meer zon. Het kwik komt te liggen rond 16 graden, bij een matige noordwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties