Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 juni 2011.

Cultuurwoensdag, 1 juni 2011

Dweilorkest De Blauhķster Dakkapel stopt na veertig jaar

Sneek - De Blauhķster Dakkapel uit Sneek stopt ermee. De mannen hebben besloten om volgend jaar, wanneer het dweilorkest zijn veertigjarig bestaan viert, op te houden. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. In het voorjaar van 2012 komt er nog wel een nieuwe cd.

Economiewoensdag, 1 juni 2011

Veel interesse voor kleine mestvergisters

Heerenveen - Veehouders in Frysl‚n hebben veel interesse in het aanschaffen van een kleine mestvergister op hun erf. Dat valt af te leiden uit de massale opkomst gisteren bij een informatiebijeenkomst in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Ongeveer tweehonderd geÔnteresseerden kwamen naar de bijeenkomst van Bio Energie Noord.

Hoofdartikelwoensdag, 1 juni 2011

Hemelvaartsdag en onze verlegenheid

Hemelvaart is niet de meest geliefde christelijke feestdag. Mensen in en buiten de kerken weten er niet goed raad weten mee, aangenomen dat ze weten wat er op die dag gebeurde. De verlegenheid is voor een deel begrijpelijk. De evangeliŽn zwijgen er over of noemen het kort. In het bijbelboek Handelingen van de apostelen staat een min of meer uitgebreide beschrijving.

Regiowoensdag, 1 juni 2011

De Sionsberg Dokkum onder toezicht

Dokkum - Ziekenhuis De Sionsberg blijft maximaal zes maanden onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de maatregelen die de Raad van Bestuur tot nu toe heeft genomen om de veiligheid van de patiŽnten te waarborgen.

Regiowoensdag, 1 juni 2011

Stormschild is niet beste de optie voor de Afsluitdijk

Kornwerderzand - De beste manier om de Afsluitdijk te versterken is een overslagbestendige dijk - dus niet hoger, maar breder en sterker. Dat staat in het eindrapport van de Adviescommissie Toekomst Afsluitdijk onder leiding van Ed Nijpels, dat vanmorgen is overhandigd aan staatssecretaris Joop Atsma.

Regiowoensdag, 1 juni 2011

Geen lookalike, maar de echte MŠxima


Geloof & Kerkwoensdag, 1 juni 2011

Boek en expositie over orgelliefde van ĎStadjersí

Groningen Met twee laagdrempelige activiteiten proberen twee Groninger stichtingen het orgel voor een breed publiek te promoten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties