Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 augustus 2003.

Bijschriftvrijdag, 1 augustus 2003

Feedback

Ik las het woord feedbackmechanisme in een interview met Tamarah Benima in Milieudefensie Magazine .

Dossiervrijdag, 1 augustus 2003

Het Wâldhúske met de kastanjeboom

Een krot, meer was het niet: het wâldhúske aan de Koopmansweg in Zwaagwesteinde, nummer 31. Op dinsdag 20 januari 1976 haalde de foto de krant: het was aangekocht door de Oudheidkamer Dantumadeel, in de persoon van voorzitter G. van der Bij. Het huisje is voor Zwaagwesteinde van grote waarde: het is het oudste huisje van het dorp. Het stamt in ieder geval van voor 1810. Tot vlak voor het nemen van de foto was het huisje nog bewoond. De 86-jarige R. Boorsma had het net verlaten.

Economievrijdag, 1 augustus 2003

‘Werken is een middel, geen doel’

Burgum – Bij Prodak Archiefvernietiging werken twaalf mensen met een verstandelijke beperking onder leiding van twee begeleiders. Het bedrijf ligt aan het water op het bedrijventerrein van Burgum en doet volgens begeleider Justus Boersma kwalitatief niet onder voor andere archiefvernietigingbedrijven.

Economievrijdag, 1 augustus 2003

Rendac haalt kadavers ook in het weekend op

Sumar – Destructiebedrijf Rendac in Sumar haalt in verband met de verwachte hoge temperaturen ook morgen kadavers op.

Economievrijdag, 1 augustus 2003

Aantal beroepszaken mkz-kortingen neemt af

Den Haag – Het aantal beroepszaken van preventief geruimde veehouderijbedrijven tegen de opgelegde kortingen op de mkz-vergoedingen neemt snel af. Bij het College voor het Bedrijfsleven (CBB) lagen er begin deze week nog 20 beroepen tegen de beslissing van het ministerie van Landbouw.

Hoofdartikelvrijdag, 1 augustus 2003

Directe democratie…

Menigeen zal het zich nog wel herinneren. Het was eind jaren zestig dat ook in ons land de roep weerklonk om meer democratie. Het was de tijd van veel optimisme, van een schier onbegrensd vertrouwen in de mens. In het bestuur, in de politiek betekende het dat je hem veel meer directe zeggenschap moest geven, dan zou het pas goed gaan.

Regiovrijdag, 1 augustus 2003

Ambulances mogen doorgaan met staking

Leeuwarden – Werknemers van de particuliere ambulancediensten mogen hun acties voortzetten. Dat heeft de voorzieningenrechter in Maastricht donderdag bepaald in kort geding. Het personeel gaat daarom verder met actievoeren.

Regiovrijdag, 1 augustus 2003

Schiermonnikoog wil weer ‘schuurverhuur’

Schiermonnikoog – Bewoners van Schiermonnikoog moeten de vrijheid krijgen hun tuinschuur ter bewoning te verhuren aan hun kinderen of toeristen. Dit vindt de raadsfractie Ons Belang.

Regiovrijdag, 1 augustus 2003

Grote kans op faillissement Thialf-stadion

Heerenveen – De kans is groot dat ijsstadion Thialf failliet wordt verklaard. Een crediteur van aandeelhouder J. van Bekkum heeft beslag gelegd op diens aandelen. Wanneer die in handen komen van een derde, kan het reddingsplan niet doorgaan en zal faillissement worden aangevraagd.

Regiovrijdag, 1 augustus 2003

Koolzaadpers komt in haven van Delfzijl

Delfzijl – Het Noorden krijgt de eerste koolzaadoliemolen in Nederland. De machine komt te staan in Delfzijl. De molen kan jaarlijks 3,5 miljoen liter koolzaadolie produceren.

Regiovrijdag, 1 augustus 2003

Menaldumse (36) overlijdt na complex ongeval Wâldwei

Wergea – Een 36-jarige vrouw uit Menaldum is donderdag overleden aan verwondingen die ze eerder had opgelopen bij een ernstig ongeval op de Wâldwei (N31) ter hoogte van Wergea. Bij het complexe ongeval, dat omstreeks 16.00 uur plaatsvond, waren vier auto’s betrokken; behalve het slachtoffer raakten nog vier mensen gewond.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 augustus 2003

‘Dit is een hele hechte kerkgemeenschap’

Zaterdag is het kerkgebouw van de Verenigde Christelijke Gemeente in Dokkum geopend in het kader van de serie ‘Tsjerke Iepen’, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 augustus 2003

Het woord aan de schrijvers zelf

Stel: iemand heeft een boek geschreven, en het is niet duidelijk wat de auteur nu precies bedoelt. En stel dan ook nog eens dat je het van wezenlijk belang vindt om erachter te komen wat de schrijver ons nu werkelijk te zeggen heeft. Wat te doen?

Geloof & Kerkvrijdag, 1 augustus 2003

25 jaar ‘Jezus-tent’ Sneekweek

Sneek – De blauwwitte ‘Jezustent’ op het starteiland van de Sneekweek. Het is een begrip voor watersportliefhebbers die het Sneker evenement bezoeken. Menig ouder brengt zijn kroost naar de tent en de jeugd stapt ’s nachts binnen voor een bakkie thee of koffie na het doorzakken. Dit jaar viert de Jezustent het zilveren jubileum.

Sportvrijdag, 1 augustus 2003

Harkemase Boys blij met aanwinst Nolles

Harkema - Uitgerekend de jongste speler en nieuweling Ronnie Nolles maakte donderdagavond tegen eerste divisionist Stormvogels/Telstar het eerste doelpunt voor Harkemase Boys in het nieuwe seizoen. Tussen vooral gelouterde en gevestigde namen was het optreden van de spits verfrissend. Trainer Sjoerd Jan Eppinga heeft daardoor een luxeprobleem in de voorhoede.

Weervrijdag, 1 augustus 2003

Warm

Een fusie tussen een uitloper van het Azoren hogedrukgebied en een ander hoog bij Scandinavië zal uitlopen op een stevige blokkade tegen depressies. Augustus is zeer veel van plan wat zomerweer betreft en zal wel eens langdurig zeer warm weer kunnen gaan geven. Zo zal deze zomer uit kunnen groeien tot een van de warmste van de laatste 100 jaar. Het hogedrukgebied zal zich gaan vestigen net ten noorden van ons land en zal met een oost tot noordoostelijke aanvoer droge en warme lucht ons land binnen brengen. Vandaag passeert een zwak front met enige wolken, maar vanaf morgen bepaalt de zon het weer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties