Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 augustus 2006.

Economiedinsdag, 1 augustus 2006

Adviseren van idee tot marktproduct

Stiens – De succesvolle introductie van een nieuw product gaat vaak mis omdat er in het proces van idee tot een goed lopend marktproduct, een essentiële factor ontbreekt. Adviseur voor productontwikkeling Frank Bucher (44) van Acroniq in Stiens is stellig in zijn mening: ,,Een succesvolle innovatie hangt af van vier factoren. Creativiteit, techniek, communicatie en economie. Wanneer er ergens in dat proces onvoldoende aandacht is, zal het product nooit goed tot ontwikkeling komen. Vaak schiet een van die factoren te kort.”

Economiedinsdag, 1 augustus 2006

Tichelaar haalt grote order binnen in VS

Makkum – Koninklijke Tichelaar heeft een grote order binnengehaald ter waarde van enkele tonnen. Het betreft een order voor de bekleding van de buitenkant van het Museum of Art en Design in New York. Omdat het bedrijf meerdere grote orders binnen heeft gehaald, moet het bedrijf volgend jaar sterk uitbreiden.

Hoofdartikeldinsdag, 1 augustus 2006

Burgerslachtoffers in Qana...

Israël heeft besloten de luchtaanvallen op Libanon 48 uur lang op te schorten. Het besluit werd genomen na een aanval met desastreuze gevolgen op een gebouw in het Zuid-Libanese Qana. Hierbij kwamen zondagmorgen ongeveer 60 mensen om het leven, van wie zeker de helft kinderen. De aanval heeft wereldwijd geleid tot grote beroering en verontwaardiging. Niet alleen moslimlanden, maar ook de Europese Unie en de Verenigde Naties hebben hun afschuw uitgesproken.

Regiodinsdag, 1 augustus 2006

Jeugdinstelling: nazorg ontbreekt

Leeuwarden - Niet alleen volwassen ex-gevangenen vallen na vrijlating in een zwart gat. Ook jongeren die uit een instelling komen, lijden zonder sociaal netwerk aan eenzaamheid en vallen soms terug op destructief gedrag. Betere nazorg is noodzakelijk, plaatsing in de eigen omgeving is gewenst.

Regiodinsdag, 1 augustus 2006

Protest eilanders tegen hoogbouw jachthaven Schier

Schiermonnikoog - Bewoners van Schiermonnikoog protesteren opnieuw tegen de geplande aanleg van de nieuwe jachthaven op het eiland. Met zeshonderd bezwaarschriften van eilanders gaat J. Boven de juridische strijd met de gemeente Schiermonnikoog aan.

Regiodinsdag, 1 augustus 2006

Asfaltpoëzie voor de onthaasting bij pontje van Suwâld

Suwâld - ,,Wat hebben ze hier nou gedaan?” Een fietser slingert wat over het verse pad naar de pont die van Suwâld naar Garyp vaart. Er staat een twintigtal regels tekst in grote witte en gele blokletters op het asfalt geschreven, uitgevoerd in het thermoplastische materiaal waarmee normaal strepen op de weg worden gezet.

Regiodinsdag, 1 augustus 2006

Azc Appelscha zeker dit jaar nog niet dicht

Appelscha - De voorgenomen sluiting van het asielzoekerscentrum in Appelscha, in december van dit jaar, gaat niet door. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in de sluitingslijst. Op die lijst staan de geplande sluitingen voor het komende half jaar. De planning voor de komende vijf maanden, dus tot en met december van dit jaar, is definitief. Voor het azc in Appelscha, dat ruimte heeft voor vijfhonderd mensen, is nog geen nieuwe datum van sluiting genoemd.

Regiodinsdag, 1 augustus 2006

Zonder ledenlijst wordt er niet gedoogd

Dokkum - De Friese gemeenten wachten met belangstelling op de nieuwe richtlijn die Stichting Alcoholpreventie (STAP) opstelt voor jeugdcaravans. De richtlijn kan waardevol zijn bij het formuleren van het beleid over dit onderwerp, is de algemene opinie.

Regiodinsdag, 1 augustus 2006

Corporaties knappen particuliere huizen op

Sint Annaparochie/Grou - Eigenaren van verpauperde huizen in Fryslân kunnen binnenkort hulp van de woningcorporaties verwachten bij de restauratie van hun woning. Woningstichting Noordwest Friesland en de Corporatieholding Friesland willen met hulp van gemeenten en provincie Fryslân vervallen particuliere huizen in dorpen opknappen. ,,Bijna elk dorp heeft wel één of twee huizen die in een hele slechte staat verkeren”, zegt directeur R. Hagenaars van Wonen Noordwest Friesland. ,,Soms zijn bewoners te oud om ze op te knappen of ze hebben er geen geld voor.” De huizen zijn de woningcorporaties een doorn in het oog. ,,Ze bepalen het aanzien van het dorp. Als ze er weer netjes uitzien, heeft dat ook een positieve invloed op onze huizen.”

Regiodinsdag, 1 augustus 2006

’Wy meie wol in beskermingel hân ha’

De Veenhoop - Hij vindt het een wonder dat er geen doden en zelfs geen gewonden vielen, gisteren bij een knallende aanvaring tussen de Bolsward en de Oeral Thús van Joure. Waren die er wel gevallen, dan was er waarschijnlijk een vroegtijdig einde gekomen aan de skûtsjeschipperscarrière van de bijna zestigjarige Eldert Meeter. In 2004 behaalde Meeter glorieus de skûtsjewimpel en liep de hanzestad massaal uit om zijn SKS-kampioen te huldigen. Vorig jaar na de wedstrijd op het Sneekermeer bij Terherne dacht de Bolswarder schipper er serieus over na om te stoppen. Hij had toen een akkefietje met Ype van der Meulen van Woudsend en kwam later in aanvaring met de jury. Meeter was zo boos over de ’regelneverij’ dat hij zijn biezen wilde pakken. Na een nachtje slapen kwam hij daarop terug. Afgelopen winter besloot hij er nog één jaartje aan vast te plakken.

Regiodinsdag, 1 augustus 2006

Skûtsjethriller op Wijde Ee

De Veenhoop - Vier skûtsjes die de eindstreep niet haalden en voor het eerst in de SKS-historie won d’Halve Maen tweemaal achter elkaar een wedstrijd. De tweede competitiewedstrijd op het nauwe water bij De Veenhoop kende gisteren een chaotisch en spectaculair verloop. Dankzij een stevige wind was er sprake van een echte skûtsjesylthriller.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 augustus 2006

50 jaar zakennetwerk CBMC


Geloof & Kerkdinsdag, 1 augustus 2006

GKV Winsum zoekt kader jeugdwerk

Winsum (Gr) - De Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Winsum (Gr) gaat investeren in jeugdwerk. Voor het komend seizoen wordt gezocht naar een jeugdwerker voor enkele uren per week. De Gereformeerde Kerk van Winsum is een grote gemeente van circa achthonderd zielen met veel jeugd.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 augustus 2006

Dorcas start noodhulpactie Zuid-Libanon

Andijk - Hulporganisatie Dorcas is gestart met een financiële noodhulpactie voor Libanon onder de naam ’Help de slachtoffers Libanon’. De actie komt na een verzoek van haar lokale partner, de Armenian Missionary Association (AMAA), en daarbij aangesloten Armeense kerken in de regio.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 augustus 2006

Saamhorigheid in stad van de liefde


Sportdinsdag, 1 augustus 2006

‘As ik de PC win, dan win ik ’m foar mem’

De moeder van opslager Johan van der Meulen (22) overleed twee jaar geleden vlak na de PC aan een slopende ziekte. ,,Sy wie myn grutste fan.’’ Als eerbetoon aan z’n moeder wil het ‘wâldmantsje’ ooit eens de PC winnen. Dit jaar maakt hij een grote kans, want met zijn maten Kor Zittema en Taeke Triemstra won hij al acht vrije formatiepartijen.

Sportdinsdag, 1 augustus 2006

Topfavorieten moeten meteen flink aan de bak

Franeker - Het partuur van Johan van der Meulen, Kor Zittema en Taeke Triemstra moet morgen op de 153ste PC meteen flink aan de bak. De topfavorieten krijgen in het eerste blokje te maken met de hoofdklasse parturen van Jan Dirk de Groot, Sibbele Lootsma en Klaas Berkepas. Opvallend is dat het derde blokje volledig uit eerste klas parturen bestaat.

Sportdinsdag, 1 augustus 2006

Zilver voor Friese Ynglingdames op EK

Medemblik - Bondscoach Maurice Paardenkooper (Franeker) heeft zaterdag op het IJsselmeer voor de kust van Medemblik zijn eerste succesje behaald met de Yngling-dameskernploeg. De achttienjarige stuurvrouw Mandy Mulder pakte met de Friezinnen Brechtje van der Werf (Sneek) en Petronella de Jong (Sint Jacobiparochie) de zilveren medaille op het Europees kampioenschap.

Sportdinsdag, 1 augustus 2006

Auke van der Graaf wil weer prijzen pakken

Auke van der Graaf won als kaatser alles wat er te winnen valt. Dit seizoen pakte de 28-jarige Berlikumer slechts één krans; zondag in Arum. De sfeer in het vrije formatiepartuur met opslager Klaas Berkepas en voorinse Jan Willem van Beem is goed, maar de prestaties zijn ronduit slecht. Op de PC krijgt het trio nog één kans op rehabilitatie, want het partuur valt na morgen uit elkaar.

Sportdinsdag, 1 augustus 2006

Loting 153ste PC


Sportdinsdag, 1 augustus 2006

Stiens versterkt zich en vindt hoofdsponsor

Leeuwarden - Handbalvereniging Stiens debuteert komend seizoen in de hoofdklasse onder de naam Orkel Groep/HV Stiens. De hoogst spelende Friese handbalclub vond in de Orkel Groep een hoofdsponsor voor de duur van drie seizoenen en legde daarnaast nog drie subsponsors vast.

Sportdinsdag, 1 augustus 2006

Vandenbussche: last van warmte, niet van druk

Buitenpost - Doelman Brian Vandenbussche deed zaterdagavond in het oefenduel van SC Heerenveen tegen een regioteam van Buitenpost één helft mee. De Belgische sluitpost kreeg over 45 minuten praktisch niets te doen. Het zijn van die verplichte nummertjes waarin je als goalie alleen maar in de fout kunt gaan en je jezelf nauwelijks kunt onderscheiden. Heerenveen scoorde negen keer, maar Vandenbussche had er na afloop eigenlijk helemaal geen gevoel bij.

Sportdinsdag, 1 augustus 2006

Elma de Vries voldoet wel aan verwachtingen

Monza - Elma de Vries uit Haule heeft vorige week in Italië als enige van de nationale skeelerselectie aan de verwachtingen voldaan. Zij won zilver op de tien kilometer puntenkoers op de weg en brons op de 500 meter baan. Bij de mannen was er alleen in de aflossing op de weg een bronzen plak voor de Nederlandse ploeg, met daarin Mark Horsten (Haulerwijk), Karlo Timmerman (Staphorst) en Michel Mulder uit Zwolle.

Sportdinsdag, 1 augustus 2006

Eerste zege partuur Berkepas

Arum - Het moest er dit seizoen een keer van komen. Op papier is het partuur van Klaas Berkepas, Jan Willem van Beem en Auke van der Graaf helemaal zo slecht nog niet. Maar in de praktijk bracht het trio er weinig van terecht. Tot gisteren. In de generale voor de PC in Arum pakten Berkepas c.s. hun eerste zege; voor Van der Graaf was het zelfs zijn eerste krans.

Sportdinsdag, 1 augustus 2006

Weening staat ver boven kritiek na de Tour

Steenwijk - Mannen met de Tour de France in de benen eisen op de warme zaterdagavond een hoofdrol op in Steenwijk en dan zijn het Michael Boogerd, Koos Moerenhout, Erik Dekker en Leon van Bon die haarfijn aanvoelen wat het publiek mooi vindt. Ook Pieter Weening hoort er helemaal bij, is uit reacties van het publiek op te maken. Toch was het voor Weening na zijn tweede Tour even slikken omdat er toch wel kritiek was op zijn optreden, al vindt de coureur uit Harkema dat hij zijn werk voor de Raboploeg goed deed.

Weerdinsdag, 1 augustus 2006

Buien

Vandaag komt het tot talrijke buien, soms met onweer. De west tot zuidwestenwind is matig tot krachtig. Het wordt 22 graden tijdens enkele opklaringen. Ook morgen komt het tot talrijke regen en onweersbuien en wordt het slechts 20 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties