Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 augustus 2007.

Agendawoensdag, 1 augustus 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 1 augustus 2007

Friese band Ilanois maakt sprong in Mega Top 100

Leeuwarden - De Friese band Ilanois staat deze week op nummer negentien in de Mega Top 100 met zijn single Pouring Rain. Vorige week stond de band nog op nummer 99, zo blijkt uit de lijst. De sprong naar boven is vooral te danken aan de 24-24 actie van Ilanois.

Dossierwoensdag, 1 augustus 2007

Zwerver koning van de Fluezen

Elahuizen - Voor het derde achtereenvolgende jaar is Ale Zwerver van Lemmer gisteren als eerste geëindigd op de Fluezen. Het publiek, dat zaterdag tevergeefs naar Stavoren was gekomen en bij Elahuizen gratis mocht kijken met het kaartje van zaterdag, werd volop getrakteerd op een heerlijke skűtsjesilerij met tal van spectaculaire wisselingen

Economiewoensdag, 1 augustus 2007

‘Heerenveen is nog een witte vlek’

Bedrijf: verhuurder van onder meer audiovisuele apparatuur

Economiewoensdag, 1 augustus 2007

Grote verbouwing van hotel Lauswolt

Beetsterzwaag - Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag wordt vanaf vandaag grondig verbouwd. Het hotel wordt voorzien van een nieuw en luxer interieur. In totaal wordt er 2,5 miljoen euro geďnvesteerd. De renovatie maakt deel uit van een omvangrijk verbouwingstraject binnen Bilderberg.

Economiewoensdag, 1 augustus 2007

Misschien een McDonald’s langs A31 bij Midlum

Harlingen - De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s heeft plannen om aan de A31 bij de afslag Midlum een restaurant te openen, inclusief een drive-inloket. De keten doet momenteel onderzoek naar de haalbaarheid van een restaurant bij de afslag Midlum. Daarbij gaat het om de geschatte bezoekersaantallen en de aanwezigheid van voldoende personeel. Harlingen is al jaren in beeld bij McDonald’s, omdat er tussen Leeuwarden en Noord-Holland nog een vestiging ontbreekt in het landelijke netwerk. Wanneer het restaurant de deuren zou kunnen openen, durft het bedrijf niet te zeggen.

Expowoensdag, 1 augustus 2007

Akkrum, Terptsjerke: tent. 'Doopjurken in de Terptsjerke', t/m 11 aug.

Hoofdartikelwoensdag, 1 augustus 2007

Verantwoorde energie...

Het is voor de leek niet gemakkelijk om een goede beslissing te nemen over verantwoord autorijden. Natuurlijk, iedereen kan zuinig rijden (Het Nieuwe Rijden), dieselrijders kunnen een roetfilter aanschaffen, het rijden op gas is een mogelijkheid, de aanschaf van een benzine-elektrische (hybride) auto valt te overwegen, maar alle mogelijkheden hebben zo hun nadeel.

Regiowoensdag, 1 augustus 2007

Oefenen voor ramp groot struikelblok

Leeuwarden - Met het opheffen van lokale brandweerkorpsen zal het in Fryslân niet zo’n vaart lopen. Dat voorziet burgemeester Aalberts van Dantumadeel en Gaasterlân-Sleat, bestuurslid van Hulpverleningsdienst Fryslân, waarbinnen de Friese brandweer sinds de jaarwisseling valt. Misschien wel het grootste struikelblok is het oefenen voor grote rampen. Daar moet binnenkort geld voor worden vrijgemaakt. Het is echter de vraag of de verschillende gemeenteraden daartoe bereid zijn.

Regiowoensdag, 1 augustus 2007

ING stopt met Nieuw Zaailand

Leeuwarden - ING Real Estate stapt uit het Nieuw Zaailandproject in Leeuwarden. De investeerder doet het aandeel over aan IPMMC Vastgoed in Utrecht. Dat bedrijf is nu al bouwadviseur en projectmanager voor het nieuwe Fries Museum.

Regiowoensdag, 1 augustus 2007

Proef met warmte uit asfalt in Sneek

Sneek - De gemeente Sneek en Woningstichting Patrimonium Sneek beslissen kort na de zomer of er een proef komt met de opwekking van warmte uit het asfalt van een autoweg. Het experiment zou moeten worden uitgevoerd bij de nieuw aan te leggen A7, aan de zuidkant van Sneek. De warmte die vrijkomt doordat de zon op het wegdek schijnt, kan worden benut voor het verwarmen van woningen in de naastgelegen wijk.

Regiowoensdag, 1 augustus 2007

Is het goed integreren in Fryslân?

Drachten - Twee Friese projecten die buurten leuker om te leven moeten maken, dingen mee naar de ‘Parel van integratie’, een landelijke prijs van KIEM, het Kennisnet Integratiebeleid en Etnische Minderheden. Actieve vrouwen in Drachten en Leeuwarden steken met hun plannen Randstedelijke projecten naar de kroon.

Regiowoensdag, 1 augustus 2007

Een matig jaar voor bes en kers

Engwierum - De kersen, bessen, bramen en frambozen zijn net als het andere fruit dit jaar zo’n twee weken eerder rijp dan in andere jaren. Maar de natte juni en juli hebben het kleinfruit geen goed gedaan. ,,Het is niet echt een goed jaar te noemen”, zegt Marja Woudstra van het biologische bedrijf De Lauwershof. ,,Minstens een kwart van de kersen is weggerot. We hebben het wel zoveel mogelijk afgedekt, maar als er echt een bak naar beneden komt, is er altijd een deel dat doornat wordt, en als één rot, gaan de anderen ook. Kersen zijn daar supergevoelig voor.”

Geloof & Kerkwoensdag, 1 augustus 2007

‘Preek niet zomaar op internet zetten’

Leeuwarden - De Protestantse Kerk in Nederland wil horen wat de ervaringen van predikanten zijn die hun preken op internet zetten.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 augustus 2007

De hele dag rotsen hakken


Geloof & Kerkwoensdag, 1 augustus 2007

Een slot dat de duivel buiten de kerk hield

Nieuwehorne - Een beetje verscholen achter een kring van oude beuken staat op de hoek van de Schoterlandseweg met de Pastorielaan in Nieuwehorne een hervormde kerk. Het kerkgebouw uit 1779 staat deze week centraal in de open-kerkenserie Tsjerkepaad.

Sportwoensdag, 1 augustus 2007

Jan Sijtsma opende en sloot het bal in 1957

Leeuwarden - Jan Sijtsma (68) uit Leeuwarden beleefde vijftig jaar geleden op ’t Sjűkelân in Franeker zijn finest moment als kaatser. In 1957 zegevierde de destijds pas achttienjarige opslager, die eigenlijk net kwam kijken, samen met Albert ‘proppie’ Rinia en Sake Faber op de PC. Bovendien werd Sijtsma koning. Drie jaar later won hij de PC nogmaals. Bekend werd de opslager, die nog aan de zijde van Hotze Schuil kaatste, echter vooral vanwege zijn ‘hokvrees’.

Sportwoensdag, 1 augustus 2007

Historische zege voor Helmholt

Burgum - Bart Helmholt verbeterde gisteravond zijn eigen nationaal seniorenrecord. De fierljepper uit Hurdegaryp schreef historie met 20,23 meter en dat was officieel elf centimeter verder dan het record dat hij vorig jaar op 19 augustus in Winsum achter zijn naam kreeg. De enige die als junior verder sprong is Jaco de Groot uit Kamerik (20,41).

Sportwoensdag, 1 augustus 2007

Wisselspelers Cambuur maken niet het verschil

Almere - De aanloop van SC Cambuur naar de voetbalcompetitie verloopt allerminst rimpelloos. Nog slechts tien dagen rest de club om straks niet met een allegaartje het seizoen te beginnen. Maar liefst acht spelers van de selectie kampen met kleine en grote pijntjes en gaven daarom gisteravond in Almere tegen FC Omniworld geen acte de présence. De gastheren lieten Cambuur overigens met lege handen naar Leeuwarden terugkeren, 2-1.

Weerwoensdag, 1 augustus 2007

Vrij zonnig

Vandaag en morgen hebben we overwegend droog en vrij zonnig weer. Het wordt vanmiddag 22 graden, morgen ongeveer 21 graden. Morgen wel meer bewolking en in de nacht naar vrijdag mogelijk enkele buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties