Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 augustus 2012.

Cultuurwoensdag, 1 augustus 2012

Lied voor turner Epke Zonderland

Souldada

Economiewoensdag, 1 augustus 2012

Ingenieursbureaus draaien weer wat meer omzet

Den Haag | Het is nog wachten op een echte verbetering, maar branchevereniging NLingenieurs is voorzichtig optimistisch omdat minder ingenieursbureaus een omzetdaling melden. De eerste drie maanden van het jaar draaide een kwart van de bureaus een hogere omzet dan de drie maanden ervoor.

Hoofdartikelwoensdag, 1 augustus 2012

De kosten van symptoombestrijding

Onlangs kwam de CDA-afdeling Frysl‚n met een radicaal discussiestuk waarin de grondslagen van ons huidige zorgstelsel onderuit worden gehaald. Door de mens centraal te stellen, de zorg regionaal te organiseren en de geldgedrevenheid van het systeem te ontmantelen zou het uiteindelijk goedkoper en beter kunnen. Het stuk kwam te vroeg voor het landelijke verkiezingsprogramma. Op het partijcongres bleef het bij een resolutie waarin het verkennen van deze denkrichting wordt ondersteund. De vaststelling dat het huidige systeem faalt, durfde de partij nog niet aan.

Regiowoensdag, 1 augustus 2012

Iets meer huizen staan leeg in Frysl‚n

Leeuwarden | De leegstand van woningen in Frysl‚n is vorig jaar iets toegenomen. Eind 2011 stonden 11.313 woningen leeg, blijkt uit CBS-cijfers. Dat waren er een jaar eerder 11.116. In de provincie staan in totaal 282.689 huizen.

Regiowoensdag, 1 augustus 2012

SkŻtsje Bolsward drijft het snelst bij Earnew‚ld

Earnew‚ld | Veel wind heeft het Bolswarder SKS-skŻtsje niet nodig om goed vooruit te kunnen komen. Dat is altijd zo geweest en dat zal zo blijven. Zelfs de nieuwe zeilformule heeft daar niks aan veranderd, zo bewees schipper Pieter Meeter gisteren die bij Earnew‚ld zegevierde.

Regiowoensdag, 1 augustus 2012

Hoeveel overlast veroorzaakt de jeukrups eigenlijk?

Leeuwarden | De eikenprocessierups - rond deze tijd een vlinder - begint een hardnekkige plaag te worden in het Noorden, aldus Silvia Hellingman van het onderzoeksbureau Biocontrole gisteren in deze krant. Momenteel worden drieduizend vallen geplaatst om de vlinder te vangen om te achterhalen waar de nesten zitten. Die kunnen dan volgend jaar preventief worden geruimd. De brandharen van de jeukrups kunnen bij mensen zwellingen, uitslag en jeuk veroorzaken. Maar heeft de rups dit seizoen tot veel klachten geleid?

Sportwoensdag, 1 augustus 2012

Cavendish wint sprintersbal van Profronde

De erelijst van de Profronde van Surhuisterveen is gisteren een wereldkampioen en topsprinter rijker geworden. Mark Cavendish stond na het fiasco van de Spelen in eigen land in Frysl‚n wťl op het hoogste schavot.

Sportwoensdag, 1 augustus 2012

Bos onderstreept supervorm met imposante overwinning

Surhuisterveen | Wie de erelijst van Jan Bos van alleen al de laatste tijd nader onder de loep nam, zag de ene na de andere podiumplek verschijnen. De Bontebokster was de voorbije weken een luis in de pels van het peloton en gold vooraf al als voornaam kandidaat voor zijn tweede overwinning bij de elitemannen in Surhuisterveen. Bos voegde gisteren de daad bij het woord en deed dat ook nog eens op imposante wijze.

Sportwoensdag, 1 augustus 2012

Bergsma vult prijzenkast aan met winst dernykoers

Surhuisterveen | Jorrit Bergsma uit Aldeboarn heeft gisteren in Surhuisterveen de dernykoers gewonnen. Als een van de aanwezige topschaatsers liet hij samen met gangmaker Gerrit MŲhlmann Arjan Stroetinga uit Waskemeer en Bob de Jong uit Joure achter zich. De dernywedstrijd was onderdeel van het voorprogramma van de Profronde. Ook onder meer wereldkampioenen Jan Blokhuijsen en Koen Verweij maakten hun opwachting op De Kolk, terwijl er met onder meer Ingmar Berga en Christijn Groeneveld ook enkele marathonschaatsers present waren.

Sportwoensdag, 1 augustus 2012

De Jong klopt Maatman in Friese broederstrijd

Dieren | Fries kampioen Migchiel de Jong uit Leeuwarden heeft gisteren in de zevende ronde van het Open Nederlands kampioenschap schaken in Dieren de Friese broederstrijd met Nick Maatman uit Oldeholtpade in zijn voordeel beslecht. Daardoor steeg De Jong naar een gedeelde derde plaats in het tussenklassement.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties