Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 1 augustus 2013.

Cultuurdonderdag, 1 augustus 2013

Geld voor verlichting van Museum Nagele

Emmeloord | B en W van de gemeente Noordoostpolder willen 66.500 euro investeren in nieuwe verlichting van Museum Nagele. Dat meldde een woordvoerder gisteren. Het museum, dat de ontstaansgeschiedenis vertelt van het dorp Nagele, is in 1960 gevestigd in de voormalige rooms-katholieke kerk. De elektrische installatie en verlichting stammen nog uit de begintijd en haperen steeds vaker. De gemeenteraad neemt in september een besluit over de mogelijke subsidie.

Economiedonderdag, 1 augustus 2013

Franeker machinefabriek profiteert van groeiende voedselvraag

Machinefabriek Bijlsma Herculus in Franeker is begonnen als hoefsmid. Nu, 75 jaar later, is het bedrijf een internationale leverancier van landbouwmachines in zeventig landen.

Hoofdartikeldonderdag, 1 augustus 2013

Bradley Manning: landverrader of held?

Heeft de Amerikaanse militair Bradley Manning zijn land verraden door honderdduizenden documenten van Amerikaanse diplomaten door te spelen aan de onthullingssite WikiLeaks? Of heeft hij met zijn acties terecht een debat aangezwengeld over de Amerikaanse diplomatie en defensiepolitiek?

Regiodonderdag, 1 augustus 2013

Noord-Afrikaanse lucht warmt ons land snel op

Leeuwarden | Na een paar dagen met lagere temperaturen wordt het vandaag en morgen in ons land weer tropisch warm. Tussen een lagedrukgebied ten westen van ons land en een hogedrukgebied boven het midden van Europa wordt met een zuidelijke stroming Noord-Afrikaanse lucht aangevoerd. Weerman Piet Paulusma gaat zelfs uit van de heetste dag van de zomer.

Regiodonderdag, 1 augustus 2013

Overschot aan ereburgers

Heerenveen | Het invoeren van de erepenning moet in de gemeente Heerenveen de titel ereburger weer exlusief maken. Dat voorstel doet het college van burgemeester en wethouders na aanbevelingen van een werkgroep. Er zijn nu veel te veel ereburgers, de afgelopen vijftig jaar is het ereburgerschap 33 keer verleend.

Regiodonderdag, 1 augustus 2013

Harlingen wil van dode potvis attractie maken

Harlingen | De vijftien meter lange potvis die maandagmiddag aanspoelde op Terschelling en dinsdag in Harlingen arriveerde, blijft voorlopig in die stad. De gemeente krijgt het skelet van het dier in bruikleen van Rijkswaterstaat, die eigenaar blijft. Daarover heeft Harlingen overeenstemming bereikt met museum Naturalis in Leiden, dat het skelet aanvankelijk zou krijgen.

Sportdonderdag, 1 augustus 2013

Ritzmaier naar Cambuur als Park naar PSV komt

Eindhoven | Wanneer de Zuid-Koreaanse sterspeler Ji-Sung Park definitief terugkeert bij zijn oude club PSV zal middenvelder Marcel Ritzmaier volgens het Eindhovens Dagblad op huurbasis naar Cambuur vertrekken. De linksbenige Oostenrijker zou, zo meldt de krant, in dat geval voor één jaar naar Leeuwarden verhuizen. Ritzmaier, twintig jaar inmiddels, debuteerde twee jaar geleden in de hoofdmacht van de Eindhovenaren en kwam tot dusver tot vijf eredivisieduels.

Sportdonderdag, 1 augustus 2013

Verregende wedstrijd Burgum nu 12 augustus

Burgum | De eersteklassewedstrijd in de Friese competitie fierljeppen is gisteravond wegens aanhoudende regenval na de eerste voorronde gestaakt. Enkel de deelnemers aan de overgangsklasse, de jongens en de senioren A waren op dat moment in actie geweest. De dames en senioren uit de topklasse kregen geen enkele kans zich op de schans te vertonen door de regenbuien die met tussenpozen te kop opstaken. Om die reden is besloten de wedstrijd uit te stellen naar maandag 12 augustus.

Sportdonderdag, 1 augustus 2013

Bestuur van PC krijgt oorkonde provincie

Franeker | Het bestuur van de PC heeft gistermorgen vanwege de 160e editie van de kaatsklassieker een oorkonde gekregen van het provinciaal bestuur. Er was tijdens de traditionele bijeenkomst in De Koornbeurs, waar voorzitter Johannes Westra zijn toespraak hield, ook tijd ingeruimd voor de Commissaris van de Koning John Jorritsma. Hij bracht de felicitaties over en benadrukte dat de PC in leeftijd de Tour, Wimbledon en de moderne Olympische Spelen ruim achter zich laat.

Sportdonderdag, 1 augustus 2013

Sporre directeur Heerenveen

Heerenveen | Gaston Sporre is gisteren per direct benoemd tot algemeen directeur van sc Heerenveen. Hij is de tijdelijke opvolger van Robert Veenstra, die begin vorige maand uit eigen beweging opstapte bij de Friese club nadat zijn positie onhoudbaar was geworden. Daarmee is er snel gereageerd op de uitkomst het rapport dat de onderzoekscommissie een week geleden presenteerde.

Sportdonderdag, 1 augustus 2013

Debutantenbal en een laatste kunstje

Franeker | De ranking heeft in ieder geval geleid tot veel strijd in de subtop van de kaatswereld. En via die ranking waren er gisteren tijdens de PC vele jonge debutanten te bewonderen.Een jong partuur met enkel debutanten had volgens de keuzecommissie van de PC de beste indruk achtergelaten. Enno Kingma uit Westhoek, Dylan Drent uit Harlingen (de enige kaatser met een spandoek) en Rick Poortstra uit Sint Jacobiparochie maakten weliswaar geen omlopen, maar wel indruk.

Sportdonderdag, 1 augustus 2013

Gunfactor voor tacticus Terpstra, geen koningsbal

Het was een PC volgepropt met emoties. In het geval van Terpstra en Hiemstra een wereld van verschil. Terpstra liet de kaatsliefhebbers rond de arena genieten van een magistrale en vooral tactisch sterke halve finale tegen het favoriete partuur Gert-Anne van der Bos. En dat tegen het licht van de terugkeer op het hoogste niveau na een zware blessure, die voorgoed een einde dreigde te maken aan een sportieve loopbaan, op welk vlak danook.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties