Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 1 augustus 2014.

Regiovrijdag, 1 augustus 2014

Het falen bij de protesten tegen IsraŽl

Het conflict in Gaza tussen IsraŽl en de Palestijnen heeft effecten in veel Europese landen. Met name pro-Palestijnse demonstraties tegen het beleid van IsraŽl leiden tot oprispingen van antisemitisme die nauwelijks hun gelijke hebben in de afgelopen jaren. In Den Haag, Parijs en in andere Europese steden klonken en klinken uitroepen als: 'Dood aan de zionist!' 'Vuile Joden.' In Parijs probeerden betogers en synagoge binnen te dringen en op diverse plaatsen wordt IsraŽl vergeleken met het regime van de nazi's.

Regiovrijdag, 1 augustus 2014

Fries is straks met Google te vertalen

Leeuwarden - Het Fries wordt opgenomen in Google Translate, de vertaalfunctie van de Amerikaanse zoekmachine Google. De Fryske Akademy heeft dit geregeld met het management van het bedrijf achter de zoekmachine.

Regiovrijdag, 1 augustus 2014

De Douwe Vissers maken er vandaag toch nog een finale van

Lemmer - De SKS krijgt vanmiddag op de Snitser Mar toch nog een finale die ergens om gaat. Door de winst gisteren van de nummer twee in het klassement, Douwe Visser van Sneek, heeft hij vandaag nog kans om zijn vierde titel op rij te winnen. De beste papieren zijn overigens voor zijn neef en naamgenoot op Grou.

Regiovrijdag, 1 augustus 2014

Zoutschaaltje uit 1550 tegenover de Harmonie

Leeuwarden - ,,Toen ik het in de krant las dacht ik: hier moet ik heen", vertelt Froukje Draaijer. ,,Zo vaak is er niet een voorlichting bij een archeologische opgraving. Ik kom uit de sector van de beeldende kunst en vanuit die interesse was ik vooral nieuwsgierig naar de keramische vondsten."

Regiovrijdag, 1 augustus 2014

Tegenslag bij aanleg tunnel onder Doniawei

Damw‚ld - Twee onbekende waterputten hebben voor flinke tegenslag gezorgd bij de aanleg van een tunnel onder de Doniawei in Damw‚ld. In de bouwput ontstonden wellen, waardoor de wanden begonnen af te kalven.

Geloof & Kerkvrijdag, 1 augustus 2014

Voorganger Wim Stoorvogel overleden

Groningen - Baptistenvoorganger Wim Stoorvogel is dinsdag 29 juli na een korte periode van ziekte overleden. Stoorvogel is 68 jaar geworden.

Sportvrijdag, 1 augustus 2014

Column Lieuwe Westra: In iedere andere koers dan de Tour was ik afgestapt

Eigenlijk is een wielercarriŤre ťťn groot criterium. In grote lijnen rijd je constant dezelfde rondjes. De jaren zien er hetzelfde uit. In het voorseizoen bereid je je voor op de Tour, na de Tour rijd je rondjes om de kerk en in het najaar werk je toe richting WK.

Sportvrijdag, 1 augustus 2014

Heerenveen na vertrek Basacikoglu op zoek naar versterkingen

Heerenveen - Met het vertrek van Bilal Basacikoglu naar Feyenoord raakt sc Heerenveen opnieuw een smaakmaker kwijt. Manager voetbalzaken Hans Vonk is daarom nadrukkelijk op zoek naar een aanvaller. ,,Maar we houden onze ogen ook open voor verdedigende versterking."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties