Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 1 september 2005.

Economiedonderdag, 1 september 2005

Prins Dokkum moet opnieuw mensen ontslaan

Dokkum – Bij Prins Dokkum verdwijnen door tegenvallende resultaten 84 banen. Gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk. Het is de derde ontslagronde in drie jaar tijd. In 2002 werden bij het metaalbedrijf negentien banen geschrapt, en een jaar later 88. Van de 270 werknemers in 2002 zijn er straks nog maar 57 in dienst.

Hoofdartikeldonderdag, 1 september 2005

Aanpak straatroof…

Heeft de binnenstad van Leeuwarden – en daarmee winkelende en forenzende burgers uit de hele provincie – een snel groeiend probleem? Het lijkt er in eerste instantie op alsof het er helemaal uit de hand loopt met het aantal straatroven. Het afgelopen half jaar werden in de publieke ruimte 30 procent meer mensen met geweld beroofd dan in diezelfde periode vorig jaar. Dat klinkt zorgwekkend. Straatroof wordt door politiek, politie en justitie terecht beschouwd als een zeer ernstig delict, waarvoor iemand veroordeeld kan worden tot maximaal twaalf jaar celstraf. Want al is de buit soms niet meer dan een mobieltje of beursje met kleingeld, de impact van zo’n lijfelijke beroving is groot. Eenderde van de slachtoffers loopt lichamelijk letsel op, eenvijfde kampt nadien met emotionele problemen; vaak moeten ze worden doorverwezen naar een hulpverlener.

Sportdonderdag, 1 september 2005

Jan Werle totaal verrast met deelname NK

Beetsterzwaag - Totaal verrast was hij door het telefoontje van Sytze Faber. Of Jan Werle zijn illustere naamgenoot kon vervangen op het komende NK Schaken in Leeuwarden. De 53-jarige Timman had zijn hand gebroken en had er te veel last van om te kunnen spelen. Als hoogst geplaatste was de 21-jarige schaker uit Beetsterzwaag de eerste aangewezen vervanger. ,,Jammer. Timman had op het NK niet misstaan, maar mooi voor mij natuurlijk.’’

Sportdonderdag, 1 september 2005

Voorbereiding Woon!Aris niet op rolletjes

Leeuwarden – Woon!Aris heeft de eerste thuiswedstrijd dit seizoen erop zitten. Het oefenduel tegen Paderborn, een behoorlijke tegenstander uit de tweede bundesliga, ging dik verloren. Wat dat zegt? Weinig tot niets, want de Duitsers zijn al wat langer in training en de Leeuwarder basketbalploeg miste vier belangrijke krachten.

Weerdonderdag, 1 september 2005

Zomertemperaturen

Vanmiddag zal vanuit het westen wat meer bewolking voorkomen. Het wordt koeler. De komende nacht is er kans op nevel of mist met 14 of 15 graden en weinig wind. Morgen is er bewolking, ook wel zon en overdag zomertemperaturen van 21 tot 24 graden. Het weekend flink warm.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties