Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 1 september 2010.

Cultuurwoensdag, 1 september 2010

Muziek op meer podia op Popronde in Leeuwarden

Leeuwarden - In Leeuwarden wordt dit jaar een uitgebreide editie van de Popronde gehouden. De gemeente Leeuwarden heeft een ontheffing verleend voor livemuziek in alle horecagelegenheden in de stad. Eerder wilde de gemeente dat niet. Doordat het nu mogelijk is om in alle cafés te spelen, is een verdubbeling van het aantal podia mogelijk van 11 naar 22.

Cultuurwoensdag, 1 september 2010

Bolwerk toont foto’s van popconcerten in Sneek

Sneek - Vele concerten zijn er al gegeven in poppodium Het Bolwerk in Sneek. Grote en kleine namen betraden er het podium. De drie huisfotografen van Het Bolwerk hebben alle optredens vastgelegd en uit de foto’s die ze het afgelopen seizoen maakten, een selectie gemaakt. Die wordt de komende maand geëxposeerd in het gemeentehuis van Sneek.

Economiewoensdag, 1 september 2010

Friese klussers blij met btw-verlaging

Leeuwarden - Friese klusbedrijven reageren positief op de verlaging van de btw op hun arbeidskosten. Demissionair minister van Financiën De Jager maakte gisteren bekend het btw-tarief op bijvoorbeeld verbouwingen en herstelwerk terug te brengen van 19 naar 6 procent. ,,Op een klus met dertig uur werk bespaart de klant toch 130 euro”, zegt Jan van der Kooi van het gelijknamige klusbedrijf uit Kollum.

Hoofdartikelwoensdag, 1 september 2010

Stuurloze EU-voorzitter...

Dat België dit halfjaar voorzitter is van de Europese Unie zal menigeen zijn ontgaan. Ook de Belgische regering lijkt er nauwelijks van doordrongen. Want uit Brussel zijn nog geen baanbrekende Europese initiatieven vernomen. Nu is er de verzachtende omstandigheid dat de Belgen zijn verwikkeld in een nog lastiger kabinetsformatie dan wij. Maar toch, dat mag nog geen reden zijn Europa stuurloos aan zijn lot over te laten. Temeer omdat de Europese problemen niet kinderachtig zijn en nadrukkelijk Europese coördinatie behoeven. Zonder leiding van de Europese Unie dreigt elk van de 27 lidstaten voor het eigen belang te kiezen of moet het noodgedwongen zelf zijn eigen problemen oplossen.

Regiowoensdag, 1 september 2010

PvdA ‘Stiens’ na vrijage uit college gezet

Stiens - CDA en FNP in Leeuwarderadeel hebben de PvdA uit het college geknikkerd, omdat de PvdA de gemeente wilden ‘verkwanselen’ aan Leeuwarden. Gemeentebelangen (GBL) gaat de wethouderspost in Stiens overnemen. Het is het eerste college in Fryslân dat na de gemeenteraadsverkiezingen in maart is gevallen.

Regiowoensdag, 1 september 2010

Strenger toezicht rond coffeeshops

Leeuwarden - Speciale toezichthouders gaan in de binnenstad van Leeuwarden surveilleren bij de coffeeshops. Dat moet ten lange leste een einde maken aan de last die centrumbewoners hebben van rondhangende, lawaaiige wietklanten.

Regiowoensdag, 1 september 2010

Weer klap voor weidevogel en landschap in Middelzeegebied

Leeuwarden - Met de bouw van het duurzame bedrijvenpark Nieuw Stroomland - een project dat bol staat van de groene ambities - doen het cultuurlandschap en het dierenleven in het Middelzeegebied juist weer een stap achteruit. Dat valt te lezen in het milieueffectrapport, dat vanmorgen openbaar werd. Onder meer weidevogels zijn slechter af.

Regiowoensdag, 1 september 2010

Korten op uitkering ‘logisch’

Leeuwarden - Wethouder Florijn van Leeuwarden noemt het ,,volkomen logisch” dat zo’n honderd bijstanders mogelijk worden gekort op hun uitkering, omdat ze zonder goede reden zijn weggebleven van een banenmarkt.

Regiowoensdag, 1 september 2010

Wekelijks drie dagen naar Duitsland om te overleven

Leeuwarden - Asthara von Liebenstein uit Leeuwarden heeft de ernstige stofwisselingsziekte van Pompe. Door een nieuw medicijn overleefde ze tegen alle verwachtingen in haar eerste levensjaar. Inmiddels is ze tien jaar, en ter wereld het op vijf na oudste kind met de ziekte van Pompe.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 september 2010

Functieverlies kerk oorzaak secularisatie

Den Haag - De ontkerkelijking in Nederland is al een eeuw gaande, maar gaat nergens ter wereld zo snel als hier. Dat blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Door het functieverlies van de kerken kwam er de leegloop, zo blijkt.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 september 2010

Salaris PKN-predikant stijgt nauwelijks in 2011

Leeuwarden - De kosten van een fulltime predikant in de Protestantse Kerk in Nederland bedragen voor volgend jaar bijna 81.000 euro bruto. Dat staat in een rapport dat de kerkvergadering (generale synode) van de PKN over drie weken bespreekt.

Geloof & Kerkwoensdag, 1 september 2010

Gerlof van den Berg, in hart en nieren een evangelist

In zijn woonplaats Leeuwarden is maandag ds. Gerlof van den Berg overleden. Hij is 83 jaar geworden. Ds. Van den Berg werd geboren op 16 februari 1927 te Kûbaard. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Sportwoensdag, 1 september 2010

Onterecht verlies Harkemase Boys

Harkema - Voor alles moet een eerste keer zijn. Dat geldt ook voor de eerste thuisnederlaag van Harkemase Boys in de topklasse. Gisteravond was het op sportpark De Bosk al zo ver in de noordelijke derby tegen Flevo Boys. Onverwacht. Bovendien zwaar onterecht. Maar de cijfers liegen nu eenmaal niet.

Sportwoensdag, 1 september 2010

Bij Flyers moet dit seizoen alles op wieltjes lopen

Lemmer - Wonderen worden dit seizoen niet verwacht van de ijshockeyers van A6.nl Flyers. Dat is de nieuwe naam waarmee het Heerenveense ijshockeybolwerk aan de weg hoopt te gaan timmeren. Die naamsveranderingen zijn een terugkerend fenomeen in ijshockeyland; zeker als het gaat om Flyers, dat dit seizoen meer dan ooit de eindjes aan elkaar moet zien te knopen.

Sportwoensdag, 1 september 2010

Titelhouder Sneek Wit Zwart uit beker

Sneek Een week nadat hoofdklasser Sneek Wit Zwart in Capelle werd uitgeschakeld voor het KNVB bekertoernooi is de formatie van trainer Johan Groote ook uitgeschakeld in de districtsbeker.

Sportwoensdag, 1 september 2010

Duo Heerenveen naar FC Emmen

Emmen - In navolging van Cambuur-aanvaller Jeffrey de Visscher spelen ook middenvelder Pele van Anholt en doelman Jurjan Wouda van Heerenveen de rest van het seizoen voor FC Emmen.

Sportwoensdag, 1 september 2010

Friese korfballers versus Oranje

Leeuwarden - Het Nederlands korfbalteam speelt volgende week woensdag in sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden een oefenwedstrijd tegen een Friese regioselectie.

Sportwoensdag, 1 september 2010

Gebroeders Haitsma worden herenigd

Easterein - De gebroeders Jacob Klaas en Erik Haitsma worden volgend kaatsseizoen herenigd.

Sportwoensdag, 1 september 2010

Dames kaatsen alsnog in Makkum

Leeuwarden - De zondag in Makkum afgelaste vrije formatiewedstrijd voor de dames hoofdklasse wordt op zaterdag 18 september alsnog gekaatst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties