Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 10 januari 2011.

Cultuurmaandag, 10 januari 2011

Speerstra en Van Wieren op Emmens streektaalfestival

Emmen - In Emmen vindt op zaterdag 5 maart voor de tweede keer het streektaalfestival Reur! plaats. Op het programma staan ook Friese artiesten, onder wie schrijver Hylke Speerstra en de Leeuwarder band Van Wieren. Dat heeft de organisatie van het festival bekendgemaakt.

Cultuurmaandag, 10 januari 2011

Joy for People zamelt 3060 euro in voor goed doel

Dokkum - Gospelkoor Joy for People uit Dokkum heeft 3060 euro opgehaald voor Stichting Liberia, een stichting van het echtpaar Marjolein en Jacob Kiefte dat jaarlijks zes maanden in het Afrikaanse Liberia verblijft om ontwikkelingswerk te doen. Zo bouwt het een zendingspost en een ziekenhuis.

Hoofdartikelmaandag, 10 januari 2011

De missie naar Afghanistan...

De plannen van het kabinet om politiemensen - en hun beschermers - naar Afghanistan te sturen liggen politiek uiterst gevoelig. Het kabinet kan zijn plannen alleen verwezenlijken als drie oppositiepartijen meedoen: PvdA, GroenLinks en ChristenUnie. Formeel kan de regering ook zonder de steun van deze partijen tot de missie besluiten, maar de kans dat Rutte en zijn ploeg van die mogelijkheid gebruik maken, is vrijwel zeker nul. Een besluit tot uitzending zonder (brede) meerderheid in de Kamer druist in tegen de opvatting dat bij zaken van leven en dood het politiek draagvlak groot moet zijn.

Regiomaandag, 10 januari 2011

Glansrol voor Jasper; ‘Elvis 366 is in the building’

Leeuwarden - De hengstenkeuring van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek (KFPS) was zaterdag het feest van Jasper 366. De vijftienjarige hengst werd preferent verklaard en zijn kleinzoon Uldrik 457 werd voor de tweede keer kampioen.

Regiomaandag, 10 januari 2011

Met zwagers en een pan snert het bos in

Jubbega - Haardhout kun je natuurlijk gewoon kopen. Maar de avonden bij de houtkachel zijn nóg genoeglijker met zelf gekapt hout. Friezen staan bij Staatsbosbeheer in de rij om de bossen te mogen uitdunnen. Ze betalen er graag voor. De natuurorganisatie gaf afgelopen zaterdag voorlichting over hoe dat een beetje veilig kan.

Regiomaandag, 10 januari 2011

Piksjitte: over de miet, de pik en de flexibele regels

Earnewâld - Voor de meeste mensen was het ijsplezier al voor het nieuwe jaar afgelopen. In Earnewâld niet. Toen het ijs te slecht werd voor het schaatsen, zagen de ‘piksjitters’ hun kans. Afgelopen zaterdag hielden ze, voor het eerst in bijna veertien jaar, een Fries Kampioenschap.

Regiomaandag, 10 januari 2011

Jeugdzorg wil geld, anders is kind de dupe

Leeuwarden - Het rijk moet extra geld beschikbaar stellen voor de begeleiding van kinderen die onder toezicht zijn gesteld van de overheid. Anders ontstaan er weer wachtlijsten en zijn de kinderen de dupe. Vanochtend hebben duizenden gezinsvoogden tijdens een manifestatie gepleit voor meer geld.

Regiomaandag, 10 januari 2011

Ziekenhuizen bezuinigen op het personeel

Leeuwarden - Veel Nederlandse ziekenhuizen overwegen banen te schrappen vanwege de korting van 314 miljoen die de overheid de sector oplegt, blijkt uit een rondgang van de NOS langs de ziekenhuizen. In Fryslân vallen er geen gedwongen ontslagen, maar wordt wel bezuinigd op personeel.

Geloof & Kerkmaandag, 10 januari 2011

‘God heeft regie over wereldgebeuren’

Drachten - De eerste van negen themadiensten over Openbaring betrof gisteren een inleiding op het Bijbelboek. Met flitsende filmpjes en heldere uitleg, liet ds. Orlando Bottenbley zien dat de Openbaring van Johannes niet alleen een boek van toen is, maar een boodschap heeft voor nu. Door Hanneke Goudappel.

Geloof & Kerkmaandag, 10 januari 2011

Bottenbley: de wederkomst is geen hobby voor christenen

Drachten - De eerste van de themadiensten over het Bijbelboek Openbaring heeft gisteravond een kleine 1600 mensen naar de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten getrokken.

Sportmaandag, 10 januari 2011

Annemarie Worst, multitalent met ijzeren discipline

Heerenveen - Ze is een exponent van het Orca Regionaal Talentteam (ORT). En ze won dit weekeinde twee Friese algehele titels tijdens de regionale winterkampioenschappen in Heerenveen. Maar Annemarie Worst is vooral een multi-getalenteerde zwemster. Want op bijna elk individueel nummer stond ze op het podium. Tijd voor een nadere kennismaking met een zwemster uit Wezep, actief in Fryslân.

Sportmaandag, 10 januari 2011

VC Sneek eenvoudig door naar kwartfinale beker

Haaksbergen - Zonder noemenswaardige problemen hebben de volleybalsters van VC Sneek zaterdagavond in Haaksbergen de kwartfinales bereikt van het bekertoernooi. In drie straight sets werd thuisclub Yarden Havoc in sporthal De Els eigenlijk heel eenvoudig verslagen, waarbij trainercoach Petra Groenland naar hartenlust kon wisselen en al haar speelsters speeltijd gunde. ,,Dat is altijd lekker in de aanloop naar de tweede helft van de competitie”, vond Groenland.

Sportmaandag, 10 januari 2011

Verlenging wordt Aris ook tegen Nijmegen fataal

Nijmegen - De Friesland heeft zaterdag voor de tweede keer op rij na verlenging het onderspit moeten delven in de eredivisie. In en tegen Nijmegen bleven de strijdende Leeuwarder basketballers na een zinderende wedstrijd uiteindelijk met lege handen achter. Schutter Brian Laing was met niet minder dan 41 punten de grote man aan de kant van de thuisploeg. Donderdag werd de extra tijd Aris ook al fataal in het eerste duel van het nieuwe kalenderjaar tegen Bergen op Zoom.

Sportmaandag, 10 januari 2011

Mid Fryslân tussen wal en schip

Grou - Een ijzersterk slot van het vorig (zaal)seizoen en de komst van Timo Rouan-Sim (ex-SCO) deed Mid Fryslân stiekem dromen over een voorname rol dit seizoen in de hoofdklasse A. Na zes duels in het voorportaal van ‘s lands hoogste korfbaldivisie is de ploeg echter al teruggeworpen tot een kansloze middenmotor.

Sportmaandag, 10 januari 2011

Twijzel A1, kind in de snoepwinkel van het zaalvoetbal

Franeker - Zaalvoetbal en jeugd. Er zijn mensen die zeggen dat het niet samen gaat. De een wijt het aan de traditie van veldvoetbal in ons land. Weer anderen menen dat de naamswijziging van zaalvoetbal naar futsal en vice versa de sport geen goed deed. En de jeugd zou het veel te druk hebben om naast veld- ook nog aan zaalvoetbal te doen: school, internetten, MSN’en. Dat werk.

Sportmaandag, 10 januari 2011

Zo goed was hij nou ook weer niet

Als je gelooft dat alles een betekenis heeft, ligt die van de dood van Coen Moulijn er wel heel dik bovenop. Een fataal herseninfarct op het randje van 2010, in sportief en financieel opzicht zo’n beetje het meest duistere jaar uit het bestaan van zijn club en zonder uitzicht op een snelle opleving in 2011. Het moet onverteerbaar zijn geweest voor Feyenoords Speler van de Eeuw. Alleen de dood kon hem de verdere lijdensweg van de club besparen. Het is alsof hij besloot het vervolg maar liever niet meer af te wachten.

Sportmaandag, 10 januari 2011

‘Blokhuijsen en Verweij zijn niet meer met Kramer bezig’

Met de afwezigheid van de geblesseerde Sven Kramer op het EK allround, vroeg schaatsminnend Nederland zich af of een van zijn landgenoten uit zijn schaduw kon kruipen in het Italiaanse Collalbo. De titel ging weliswaar naar de Rus Ivan Skobrev, maar Jan Blokhuijsen en Koen Verweij eisten een respectievelijke zilveren en bronzen plak op en Wouter Olde Heuvel werd vierde. Is er voor de heren dus leven na Kramer?

Sportmaandag, 10 januari 2011

De onpartijdige kan eindelijk partij kiezen

Herman van Dijk is dit seizoen teruggekeerd in de boezem van het betaald voetbal. Als scheidsrechter zat de 52-jarige geboren en getogen Heerenvener er dertien jaar lang met de neus bovenop. Sinds juli vorig jaar is hij terug langs de lijn als teammanager van sc Heerenveen. De onpartijdige bekent kleur en kiest eindelijk partij.

Sportmaandag, 10 januari 2011

Cambuur staat voor schut door nederlaag tegen HHC

Hardenberg - Assistent-trainer Henk de Jong had vooraf nog zo gewaarschuwd: je zult als betaald voetbalclub aan de bak moeten om van een topklasser als HHC Hardenberg te kunnen winnen. Dat laatste verzuimde SC Cambuur zaterdag, met een nipte doch beschamende nederlaag tot gevolg. ,,Je mag zo’n wedstrijd niet verliezen, maar vrijdag winnen van FC Dordrecht is nog veel belangrijker”, betoogde middenvelder Danny Guijt.

Sportmaandag, 10 januari 2011

Oefenduel van Heerenveen tegen AFC valt in het water

Albufeira – Trainer Ron Jans van sc Heerenveen verheugde zich er voorafgaande aan het trainingskamp in Albufeira op om eindelijk na zes weken weer eens op echt gras te kunnen trainen. Na één dag in de Algarve ging het echter al mis voor het Friese gezelschap, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag werd vergast op hevige regenval. Daardoor viel het geplande oefenduel op het veld van FC Ferreiras tegen zondagtopklasser AFC deels in het water.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties