Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 10 februari 2011.

Cultuurdonderdag, 10 februari 2011

Dirigent Roelofsen breekt arm en kan H2002 niet leiden

Wergea - Vanwege een gebroken arm kan dirigent Cor Roelofsen uit Drachten even niet het Symfonisch Harmonie Orkest Fryslân H2002 leiden. Vandaar dat collega Bernhard van der Wal uit Joure het seniorenharmonieorkest op 20 februari zal dirigeren tijdens een concert samen met Fries Jeugd Harmonie Orkest (FJHO) onder leiding van Thijs Oud in De Bidler in Wergea.

Cultuurdonderdag, 10 februari 2011

Iepenloftspul Dronryp zoekt regisseur voor 2012

Dronryp - Het Iepenloftspul Dronryp zoekt een regisseur voor de productie van 2012. Het bestuur wil een creatieve regisseur die met een verrassend stuk komt en de spelers kan inspireren, meldt het bestuur van het Iepenloftspul.

Economiedonderdag, 10 februari 2011

Noorden stopt financiering van startersdienst Flinc

Groningen - De Noorderlijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) stopt met financiering van Flinc. De organisatie die starters helpt om hun onderneming sneller van de grond te krijgen. De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe steken er geen geld meer in omdat ze moeten bezuinigingen.

Hoofdartikeldonderdag, 10 februari 2011

De Tweede Kamer

De Tweede Kamer is niet tevreden over haar eigen manier van werken, zo bleek gisteren tijdens een symposium. De grote vraag waarmee volksvertegenwoordigers worstelen is hoe ze de informatieachterstand op de regering moeten overbruggen. De Kamer hoort de regering te controleren, maar kan die functie niet goed uitvoeren als parlementsleden niet over voldoende informatie beschikken.

Regiodonderdag, 10 februari 2011

Weinig steun aanpak paalrot

Leeuwarden - De regeling die Gedeputeerde Staten voor ogen hebben om huiseigenaren in het Fries veenweidegebied te helpen, die geconfronteerd zijn met paalrot kan nog niet op warme steun rekenen van Provinciale Staten.

Regiodonderdag, 10 februari 2011

Veilige Veste moet meiden duurzaam opvangen

Leeuwarden - In de Veilige Veste in Leeuwarden worden meiden die op de vlucht zijn voor geweld niet meer anoniem weggestopt. Juist die openheid moet de vrouwen van Fier Fryslân veiligheid geven. Volgend jaar is de opvang in het oude politiebureau klaar.

Regiodonderdag, 10 februari 2011

Zwembad Franeker gaat op 1 juni alsnog dicht

Franeker - Zwembad Bloemketerp in Franeker gaat per 1 juni dicht. Dat heeft het college van B en W gisteren bepaald. Vanochtend zijn de betrokken partijen ingelicht, zoals het personeel en de zwemclub.

Regiodonderdag, 10 februari 2011

Friezen plegen weinig fraude met ov-kaart

Leeuwarden - Er wordt in Fryslân weinig fraude gepleegd met de ov-chipkaart. Dat heeft gedeputeerde Piet Adema begrepen na gesprekken met de vervoerders. ,,Al is het wel zo dat de apparaatjes waarmee fraude kan worden gepleegd als zoete broodjes over de toonbank gaan”, zei hij gisteren in de statencommissie Lân, Loft en Wetter.

Regiodonderdag, 10 februari 2011

Galema komt uit Nieuw-Zeeland om z’n hachje te redden

Leeuwarden - Sjoerd Galema heeft zichzelf lelijk in de nesten gewerkt. De CDA-lijsttrekker en gedeputeerde keert vervroegd terug uit Nieuw-Zeeland, waar hij een reünie van geëmigreerde Friezen bijwoont. Galema moet proberen het door hem verstoorde herindelingsproces te herstellen en zijn eigen politieke hachje te redden. Dit keer is het menens.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 februari 2011

Gratis theologische e-books op site www.plough.com

New York - Een Amerikaans uitgevershuis combineert de belangstelling voor theologie en geloven in boekvorm en e-book. Ze biedt via de site www.plough.com gratis e-books aan.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 februari 2011

Chinese Driezelf-kerk kan groei zelf niet meer aan

Washington - Over de groei van het christendom in China wordt van alles gezegd en cijfers zijn vaak schattingen, giswerk. Opmerkelijk is daarom een recent interview met een bestuurlid van de Driezelf-kerk, de door de overheid gecontroleerde kerk in China. Oudste Fu Xianwei sprak met de Christian Post en vertelt hoe de Chinezen de groei amper kunnen bolwerken.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 februari 2011

Beroep over sluiting Leeuwarder kerken dient op 30 juni

Leeuwarden - De beroepszaak inzake het sluiten van kerken in Leeuwarden wordt op donderdag 30 juni behandeld door het hoogste landelijke beroepscollege van de Protestantse Kerk. Dat heeft voorzitter Henk Drewel van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Leeuwarden desgevraagd meegedeeld.

Sportdonderdag, 10 februari 2011

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportdonderdag, 10 februari 2011

Bierling de Schepper meldt zich in de top

Warmenhuizen - De driebanders van het Leeuwarder Bierling de Schepper hebben zich door een 2-6 overwinning op Valk Waarland uit Warmenhuizen in de top drie van de tweede divisie gemeld.

Sportdonderdag, 10 februari 2011

Oud-Elfstedenwinnaars samen op het ijs

Biddinghuizen - Alle nog in leven zijnde Elfstedentochtwinnaars doen zaterdag 26 februari mee aan het schaatsevenement IJsstrijd op de baan van FlevOnice in Biddinghuizen.

Sportdonderdag, 10 februari 2011

SC Cambuur - FC Volendam om 18.45 uur

Leeuwarden - Het aanvangstijdstip van het duel SC Cambuur - FC Volendam op vrijdag 25 februari is vervroegd van 20.00 uur tot 18.45 uur.

Sportdonderdag, 10 februari 2011

Kromkamp stopt bij Team Ruitenberg

Wolvega - Martijn Kromkamp rijdt volgend seizoen niet meer voor Team Ruitenberg. De 30-jarige Wolvegaster zoekt een nieuwe uitdaging nu de ploegleiding hem geen plaats in de ploeg van volgend seizoen kan verzekeren.

Sportdonderdag, 10 februari 2011

Partuur Van Althuis naar hoofdklasse

Leeuwarden - De Technische Commissie van de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB) heeft het partuur van Pieter van Althuis (Peins), Gerrit Flisijn (Easterein) en Hans Wassenaar (Tzummarum) als zesde en laatste partuur toegevoegd op de lijst van hoofdklassers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties