Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 februari 2012.

Cultuurvrijdag, 10 februari 2012

Winterse kunst bij Leeuwarder galerie

Leeuwarden | Bij galerie Van den Berg in Leeuwarden zijn Friese winterlandschappen van Frits Drent te zien. De kleine expositie vormt een aanvulling op de lopende tentoonstelling van Koos Foekema.

Cultuurvrijdag, 10 februari 2012

Friestalige ‘Moulin Rouge’ in Wergea

Wergea | Toneelvereniging Halbertsma Wergea bestaat 140 jaar en viert dat met Moulin Rouge in het Fries. Moulin Rouge is de titel van de musicalfilm uit 2001 van Baz Luhrmann. Het speelt zich af rond de beroemde gelijknamige Parijse nachtclub in de jaren negentig van de negentiende eeuw.

Economievrijdag, 10 februari 2012

Schmallenbergvirus bij 96 bedrijven, Fryslân nog steeds vier

Den Haag | Het Schmallenbergvirus, dat bij dieren leidt tot misvormde of dode jongen, is inmiddels aangetoond op 96 boerenbedrijven. Het gaat om drie rundvee-, 88 schapen- en vijf geitenbedrijven, schreef staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) gisteren aan de Tweede Kamer. In Fryslân zijn vier schapenbedrijven getroffen.

Hoofdartikelvrijdag, 10 februari 2012

Wilders, Rutte, de Polen en ‘het volk’

Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken hoe hardwerkende Polen in ons land zich voelen na het openstellen van een klachtenlijn over hun aanwezigheid en gedrag. De PVV vindt dat het de hoogste tijd is dat duidelijk wordt hoe Polen en andere Oost-Europeanen zich misdragen en hoe ze banen van Nederlanders wegkapen.

Regiovrijdag, 10 februari 2012

Buitenlander ontdekt de Friese ijswegen

Niet alleen schaatsminnend Nederland geeft gehoor aan de oproep van ijsmeester Jan Oostenbrug om van de schaatsinfrastructuur van Fryslân gebruik te komen maken. Ook uit andere delen van Europa komen schaatsliefhebbers.

Regiovrijdag, 10 februari 2012

Nog altijd volop schaatstochten

Wommels | De Grote en de Kleine Hennaarderadeeltocht kan zondag geschaatst worden. Startplaats voor beide afstanden is Wommels.

Regiovrijdag, 10 februari 2012

Instanties eerder bekend met meisjesbesnijdenis

Leeuwarden | Partoer, het centrum voor maatschappelijke ontwikkeling in Fryslân, komt met een ‘Sociale kaart meisjesbesnijdenis en vrouwelijke genitale verminking’: een overzicht waarin alle deskundigen en betrokken instellingen in Fryslân zijn gebundeld. Met de kaart kunnen mensen snel en eenvoudig de juiste instantie vinden om melding te doen van een vermoeden van besnijdenis.

Regiovrijdag, 10 februari 2012

Geen doorstart voor stoomtrein Zuidwesthoek

Sneek | De doorstart van de stoomtreinverbinding tussen Sneek en Stavoren is van de baan. De beide initiatiefnemers, gemeente Súdwest-Fryslân en provincie Fryslân, hebben zich teruggetrokken nadat duidelijk is geworden dat de kosten voor het project veel hoger worden dan geraamd.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 februari 2012

Kalianyar, een driehoek in een wereldstad

Wat een brommers in Jakarta! Met dertig of meer staan ze voor een verkeerslicht. Vaak zitten er twee personen op, een enkele keer ook nog een baby tussen die twee in. En veel tuktuks: brommers op drie wielen waar je met zijn tweeën achterop kunt, onder een afdakje. Sommige brommerrijders hebben er geen problemen mee dwars tegen het verkeer in te gaan, hoewel de auto’s er in vier rijen dik rijden. Gelukkig heeft elk nadeel zijn voordeel: nadeel is dat door de drukte alle verkeer vrijwel stil staat, voordeel is dat je niet zo snel wordt overreden als je oversteekt of tegen de richting in rijdt.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 februari 2012

Kenniscentrum tegen misbruik van start

Vaticaanstad | In Rome is gisteren ter afsluiting van een grote misbruikconferentie een kenniscentrum voor de bescherming van kinderen gelanceerd. Het wordt gevestigd in München en gaat in in ieder geval vier talen een E-learning-programma aanbieden ter voorkoming en bestrijding van seksueel misbruik. Het centrum wordt

Geloof & Kerkvrijdag, 10 februari 2012

Verzet hoogleraren tegen sluiting theologie Utrecht

Utrecht | De hoogleraren Bob Becking en Annette Merz zijn verbolgen over de opheffing van de opleiding theologie aan de Universiteit Utrecht. Ze vrezen dat de bronnen van het christendom straks alleen nog kunnen worden bestudeerd aan ‘confessioneel gebonden instellingen of in relatief isolement van de religiewetenschap’.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 februari 2012

De betovering van het gedragen worden door het ijs

De Tocht der Tochten komt er niet. Maar velen zijn al weken op het ijs te vinden, en zeker ook bij de toertochten die nu plaatsvinden. Ds. Sytze Ypma over de magie en mystiek van het schaatsen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties