Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 november 2012.

Economiezaterdag, 10 november 2012

Akkoord sociaal plan bij Friesland Bank

Leeuwarden | Leden van de vakbonden hebben met ruime meerderheid ingestemd met een sociaal plan voor het personeel bij de overname van Friesland Bank door Rabobank. Personeel wordt zoveel mogelijk van werk naar werk geholpen binnen de Rabobank en indien nodig naar werk buiten de organisatie. De overname van de bank moet volgend jaar zijn beslag krijgen. De bijna honderdjarige Friesland Bank kwam in de afgelopen jaren in de problemen.

Hoofdartikelzaterdag, 10 november 2012

Tegenover negativiteit verhalen vertellen

Mensen buiten en binnen de kerk kijken met verbazing hoe soms binnen kerken wordt geruzied. Bij die ruzies, die kunnen gaan over de letter van het geloof, over kerkgebouwen of over het kerkelijk beleid, is vaak weinig te bespeuren van de stijl van omgang die in een kerk mag worden verwacht. Dergelijke ruzies vervreemden mensen van de kerk en bevestigen het negatieve beeld dat buitenkerkelijken van de kerk hebben. Beide omstandigheden zijn de kerk onwaardig.

Regiozaterdag, 10 november 2012

Is dat erg, alleen juffen op school?

Damwâld | Er zijn steeds minder meesters in het basisonderwijs. Maar wat betekent dit in de praktijk? Het Friesch Dagblad nam een kijkje op een school waar alleen nog juffen voor de klas staan.

Regiozaterdag, 10 november 2012

Komst extra treinen Leeuwarden-Meppel later

Leeuwarden | De extra treinen die de NS in de spits tussen Wolvega en Leeuwarden inzet rijden voorlopig niet door naar Meppel. De NS had met de provincie Fryslân afgesproken dat dit vanaf december 2012 zou gebeuren, maar het station in Meppel blijkt hiervoor nog niet klaar te zijn.

Regiozaterdag, 10 november 2012

Mantelzorger is overbelast

Leeuwarden | Het aantal mantelzorgers dat zich overbelast voelt groeit. Steeds meer mensen die langdurig zorg verlenen aan hun naaste houden dat niet meer vol. ,,Op het moment dat ze het niet meer trekken, storten ze zelf in elkaar. Dan zijn er twee zorgvragers in plaats van één”, stelt Rick Kwekkeboom, lector Community Care aan de Hogeschool van Amsterdam.

Regiozaterdag, 10 november 2012

Súdwest-Fryslân wil pas op de plaats met windmolenplan

Sneek | Het college van B en W van Súdwest-Fryslân wil dat er met de windmolenplannen in de gemeente een pas op de plaats wordt gemaakt. B en W reageren met ‘nee, tenzij’ op het provinciale plan om windmolenclusters aan te leggen in het IJsselmeer langs de Afsluitdijk en bij de kop van de Afsluitdijk.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 november 2012

Synode stemt in met nieuwbouw Hydepark

Met slechts zeven stemmen tegen heeft de synode van de PKN besloten om voor 11 miljoen euro een ‘Nieuw Hydepark’ neer te zetten. Dit ‘huis van de kerk’ moet het gezicht worden van diaconaat, bezinning en toerusting.

Sportzaterdag, 10 november 2012

Leenstra pakt brons op NK na hinder bij wissel

Heerenveen | Ireen Wüst heeft vrijdagavond in Thialf voor de derde keer op rij de nationale titel op de 1500 meter gepakt. De regerend olympisch kampioene kwam bij de NK tot een tijd van 1.57,11. Marrit Leenstra uit Wijckel pakte brons (1.58,33) en zag haar ploeggenote, het 20-jarige talent Lotte van Beek (1.57,46) voor haar eindigen, maar daar had Leenstra zo haar redenen voor.

Sportzaterdag, 10 november 2012

Heerenveen achtste in klassement lege stoelen

Leeuwarden | Heerenveen staat achtste in het klassement van de meeste lege stoelen bij eredivisiewedstrijden, met een gemiddelde van ruim tweeduizend (2280) lege stoelen na tien duels. Voor seizoenkaarten was dit seizoen al een dalende belangstelling en de uitbreiding van het Abe Lenstrastadion werd op de lange baan geschoven. De Volkskrant voerde een onderzoek naar de opkomst in de eredivisie. Vitesse was de slechtste (7690), terwijl Heracles Almelo (127) het beste scoorde.

Sportzaterdag, 10 november 2012

Finnbogason, Nordfeldt en Van Anholt onzeker

Heerenveen | Het is nog onzeker of trainer Marco van Basten morgen in Eindhoven tegen PSV een beroep kan doen op topscorer Alfred Finnbogason, doelman Kristoffer Nordfeldt en verdediger Pelé van Anholt. De IJslandse spits heeft een heupkwetsuur. ,,We moeten kijken of het verstandig is om hem te laten spelen.” Nordfeldt (bovenbeen) en van Anholt (hamstring) trainden gisteren nog aangepast en vandaag wordt daar een definitieve beslissing over genomen.

Sportzaterdag, 10 november 2012

Verdediger Kum wil zich graag bewijzen in centrum

In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle maakte Chris Kum vorige week zijn competitiedebuut voor sc Heerenveen. Als linksback; niet bepaald zijn favoriete positie. Maar klagen doet de 27-jarige multifunctionele verdediger niet. Vanwege een hardnekkige teenblessure moest de van ADO Den Haag overgekomen Kum in zijn ogen al veel te lang wachten op dat moment. ,,Zo kan ik toch mijn wedstrijden pakken.”

Sportzaterdag, 10 november 2012

Cambuur vergeet zichzelf te belonen

Wat is er erger dan drie nederlagen op rij in de competitie? Inderdaad: vier. Cambuur moest zichzelf gisteren thuis tegen AGOVV Apeldoorn dat lot – en een paniekstemming - zien te voorkomen. Dat lukte, zij het met een teleurstellende 0-0.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties