Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 10 december 2009.

Cultuurdonderdag, 10 december 2009

Cabaretier Vincent Geer is klaar voor grotere podia

Een fel Stroboskooplicht verblindt even het zicht op de vlakke vloer. Dan, als dit schertslicht is gedoofd, staat cabaretier Vincent Geer met een stoel in de aanslag. ,,Blij dat jullie er zijn”, zegt hij met een verschrikt gezicht. ,,Blij dat jullie de moeite hebben genomen om je schoenen aan te doen, blij dat jullie hier op de fiets naar toe zijn gekomen om mij te zien.” En na afloop van zijn eerste solovoorstelling Onder controle is het juist andersom: het publiek is blij deze show gezien te hebben.

Economiedonderdag, 10 december 2009

Het buitenland sleept de transportsector uit het dal

Amsterdam - Na een zware terugslag tekent zich in de transportbranche voorzichtig een verbetering af. De daling van de export is tot stilstand gekomen, blijkt uit cijfers van de overslag in de Rotterdamse haven en de goederenstroom op Schiphol. Het ING Economisch Bureau spreekt van ,,de weg omhoog en is er na een daling van een vrachtvolume in 2009 van 8,6 procent in 2010 sprake van een verwachte 2,3 procent groei.”

Economiedonderdag, 10 december 2009

Suikerbieten zijn bijna allemaal uit de grond

Bergen op Zoom - Ondanks de slechtere rooiomstandigheden zijn afgelopen week relatief veel suikerbieten gerooid. Landelijk zit 8 procent van de suikerbieten nog in de grond. Dat meldt het instituut voor de suikerbietenteelt IRS. Uit de inventarisatie van de Agrarische Diensten van Suiker Unie en CSV Covas blijkt dat nog 5500 hectare moet worden geoogst. Het percentage nog te rooien bieten is op dit moment bijna gelijk aan de gemiddelde lijn van vorig jaar. In 2009 verloopt de oogst dus net iets vlotter.

Economiedonderdag, 10 december 2009

Werktuigenbeurs is dit jaar kleiner

Leeuwarden - De Landbouwwerktuigenbeurs in het WTC-complex is dit jaar minder groot in opzet. Volgende week maandag begint de beurs die tot en met donderdag duurt. ,,We hebben besloten een van de hallen, de Keltenhal, dit jaar niet te gebruiken”, zegt beursmanager Jacco van Emst.

Hoofdartikeldonderdag, 10 december 2009

Oudere werknemers...

Om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken om ouderen in dienst te nemen, zouden die aan het eind van hun loopbaan financieel een stapje terug moeten doen. Dat heeft minister Donner van Sociale Zaken voorgesteld. Volgens Donner zijn oudere werknemers over het algemeen duur voor een werkgever omdat het loon nu heel lang meestijgt naarmate iemand ouder wordt. In Nederland gaat die stijging langer door dan in andere landen, zo liet de CDA-bewindsman weten. Volgens de minister zijn ouderen vaak ook minder productief.

Regiodonderdag, 10 december 2009

Erfpachters teleurgesteld in Verburg

Terschelling - De erfpachters op de Waddeneilanden zijn teleurgesteld dat het Kamerdebat over de hoge tarieven van Staatsbosbeheer (SBB) niet tot een oplossing heeft geleid voor particuliere huisjeseigenaren. De mogelijkheid is er nu wel om grond met erfpacht te verkopen, maar alleen aan de gemeenten.

Regiodonderdag, 10 december 2009

Allemaal kijken: een straaljager in de spuitcabine

Jirnsum - Eén ding moest het personeel van spuit- en verfbedrijf Elzinga deze week wel even afspreken: bij de volgende klus mag je best eens om de hoek komen kijken, maar alléén in de pauzes en: nergens aankomen. Het gebeurt niet zo heel snel dat het personeel van Elzinga met gestrekte nekken een project staat te bewonderen. Normaal spuiten de mannen zeejachten, onderdelen van legertanks, vrachtwagens en grote hijskranen. Maar in de 150 jaar dat het bedrijf bestaat, is er nog nooit een straaljager voor de deur geparkeerd.

Regiodonderdag, 10 december 2009

Bibliobus Smallingerland houdt op

Drachten - De bibliobus houdt ook in Smallingerland op met rijden, na zo’n twintig jaar dienst. De reden hiervoor is dat de huidige bus niet meer door de APK komt. Ter vervanging komen in Boornbergum en Drachtstercompagnie servicepunten van de bibliotheek.

Regiodonderdag, 10 december 2009

Vertrek van ‘goede vriend Arno’ betreurd

Burgemeester Arno Brok verruilt Sneek voor Dordrecht. Een van de redenen voor zijn vertrek is dat hij voor zichzelf in Fryslân geen bestuurlijke toekomst ziet, na de herindeling in de Zuidwesthoek in 2011, zo meldde deze krant gisteren. Feliciteert u Brok?

Regiodonderdag, 10 december 2009

Twee Jorwerters gehuldigd voor redden van automobilist

Wommels - ,,Wouter en Tjalling riepen dat ik er uit moest komen, maar ik had geen zin meer. Toen klonk er die dwingende stem van achter het licht, die me voor de keus stelde: ‘Ast libje wolst, dan moast der út komme’. Ik heb het maar gedaan.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 10 december 2009

Groene kerk? Dan mag er een certificaat op de muur

Zeist - ‘Groene’ kerken krijgen binnenkort een certificaat van hulporganisatie Tear. Wat een kerk moet doen? ,,Natuurlijk willen we graag dat kerken groene stroom en fair trade koffie gebruiken, maar liever nog zien we dat kerken en christenen erkennen dat de zorg voor de schepping en liefde voor de naaste hand in hand gaan.”

Geloof & Kerkdonderdag, 10 december 2009

‘Samen godsdienstleraar opleiden’

Kampen/Ede - De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) willen gezamenlijk een leertraject aan gaan bieden om godsdienstleraar te kunnen worden. Studenten kunnen zo het theologisch én praktijkgedeelte tot eerstegraads docent volgen.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 december 2009

Al 4300 bezoekers voor website domineeworden.nl

Leeuwarden - Een nieuwe website om mensen te interesseren voor het beroep van dominee wordt goed bezocht. Drie weken geleden werd www.domineeworden.nl gelanceerd en nu hebben al 4300 mensen een bezoek gebracht aan de site. De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en de Protestantse Kerk in Nederland hebben het initiatief genomen voor de internetpagina.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties