Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 december 2013.

Hoofdartikeldinsdag, 10 december 2013

Geestdrift in Kiev mag EU aan denken zetten

Herman van Rompuy. Waar de naam van de voorzitter van de Europese Commissie weinig harten van EU-burgers sneller doet slaan, is hij een held in de straten van de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Regiodinsdag, 10 december 2013

Het devies: blijf uit de buurt van eenzame zeehondenpups

Pieterburen | Het gehuil van de jonge zeehondenpups is door de muren van de zwembadjes heen te horen in de bezoekerszaal van Zeehondencrèche Pieterburen. Wie die schrille kreten van de pups hoort, begrijpt waarom deze dieren ‘huilers’ worden genoemd.

Regiodinsdag, 10 december 2013

Korfballers zijn gebreken aan Dokkumer sporthal beu

Dokkum | Voor de zoveelste keer moest korfbalvereniging De Granaet afgelopen weekeinde wedstrijden aflassen. Het dak van sporthal De Trimmer was lek. Alweer. ,,We hopen echt dat dit het laatste seizoen is dat we hier moeten trainen en spelen”, verzucht Wytze Pyt de Jager, woordvoerder van de korfballers.

Regiodinsdag, 10 december 2013

Ramona en Niek trouwen op 11-12-13 om exact 14.15 uur

Vlieland | Trouwen op 11-12-2013: het kan deze eeuw voor het laatst op zo’n bijzondere datum. Het Vlielandse stel Ramona Riper en Niek Strous grijpt de kans. Morgen om 14.15 uur geven de twee elkaar het jawoord.

Regiodinsdag, 10 december 2013

Ramona en Niek trouwen op 11-12-13 om exact 14.15 uur

Geloof & Kerkdinsdag, 10 december 2013

Gods vervanger op aarde?


Sportdinsdag, 10 december 2013

Recensie | Over een bescheiden icoon en dat ene, unieke moment

Op 19 september dit jaar overleed tienvoudig international en drievoudig Europa Cup 1-winnaar Gerrie Mühren aan de gevolgen van de beenmergziekte MDS (myelodysplastisch syndroom). De Volendammer, die zelf dacht dat-ie ‘minstens negentig zou worden’ had z’n eigen prognose bij moeten stellen. De begaafde linkspoot, die beroemd werd door op 25 april 1972 in de halve finale van de Europa Cup 1 tegen Real Madrid een staaltje hooghouden ten beste te geven, werd slechts 67 jaar.

Sportdinsdag, 10 december 2013

Friezin Spitse verdient als eerste een transfer

Leeuwarden | De uit Sneek afkomstige Sherida Spitse is de eerste speelster in de nationale voetbalgeschiedenis die wordt getransfereerd naar het buitenland. De aanvoerster van FC Twente, die bij Sneek Wit Zwart begon en vijf seizoenen uitkwam voor sc Heerenveen, tekent voor twee jaar bij Lillestrøm SK en vertrekt per direct. De Noorse club betaalt een afkoopsom voor de international met zeventig caps, omdat Spitse nog een doorlopend contract had in Enschede.

Sportdinsdag, 10 december 2013

Beloften Heerenveen verliezen van Jong VVV

Heerenveen | Het belofteteam van sc Heerenveen is gisteravond op sportpark Skoatterwâld opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Het combinatieteam van Jong VVV Venlo/Helmond Sport was met 2-3 te sterk voor de formatie van trainer Marco Roelofsen. Twee keer kwam de thuisclub nog wel terug van een achterstand door een kopbal van Ramon Zomer voor rust en na de pauze via Yanic Wildschut. De winnende treffer van de gasten viel twee minuten voor tijd.

Sportdinsdag, 10 december 2013

Van der Laan hoorde pas in bus van gele kaart

Leeuwarden | Een gele kaart krijgen die je niet verdient. Het gebeurde verdediger Martijn van der Laan van SC Cambuur zaterdag tegen RKC Waalwijk (2-2). De prent die door scheidsrechter Eric Braamhaar duidelijk aan Lucas Bijker werd getoond, bleek na afloop op Van der Laans naam te staan. Gele kaart nummer vijf dus, en een schorsing voor het thuisduel met Ajax. Het onrecht werd gisteren echter zoals verwacht door de KNVB ongedaan gemaakt. Van der Laan: ,,Ik hoorde pas in de bus op de terugweg dat die kaart op mijn naam kwam.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties