Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 10 maart 2004.

Agendawoensdag, 10 maart 2004

Klassiek

De uitagenda voor 11 – 17 maart 2004

Bijschriftwoensdag, 10 maart 2004

Leven van genade

Je moest in Korinte eens op de markt komen om de kooplui te horen, hoe ze hun waren roemden! Je moest de vrome mensen eens horen, hoe trots ze waren op hun godsdienstige ervaringen!

Cultuurwoensdag, 10 maart 2004

Tasha’s World op Befrijdingsfestival

Leeuwarden – Tasha’s World is tijdens de dertiende editie van het Befrijdingsfestival in Leeuwarden de helikopteract. De soulzangeres zet zich op 5 mei in voor de stichting Mensen in Nood.

Cultuurwoensdag, 10 maart 2004

Heathrow brengt ode aan helden uit de jaren tachtig

Vraag een willekeurige muzikant naar de tien beste basspelers ter wereld en ongetwijfeld zal de naam Mark King vallen, zanger van de band Level 42. Maar bovenal een van de beste ‘slappers’ ter wereld. Iemand die dat zeker zal beamen is Lydia van der Meer uit IJlst. Zij brengt met haar band Heathrow vrijdag in De Zevende Hemel in Heerenveen een ode aan de in de jaren tachtig zo populaire Engelse band.

Cultuurwoensdag, 10 maart 2004

Een novelle met een vaardige pen

Het Christelijk Lectuur Kontact (CLK) presenteert in de komende weken het ‘eigen’ boekenweekgeschenk: de novelle Enkele reis Aix van de hand van Marianne Witvliet. Het is een verhaal over aanvaarding van dingen die eigenlijk nauwelijks te aanvaarden zijn.

Cultuurwoensdag, 10 maart 2004

Een minnaar als een bos bloemen

Het klinkt bijna bijbels: ‘de hongerige voeden, de dorstige laven, de naakte kleden, maar daarenboven, nog veel grotere vertroosting, de beschaamde openlijk bijtreden in zijn schaamte’. Dit citaat uit het boekenweekgeschenk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Spitzen van Thomas Rosenboom, had als motto voor het verhaal kunnen dienen.

Economiewoensdag, 10 maart 2004

Winkeliers in Balk kunnen niet uitbreiden

Balk - Winkeliers in Balk hebben onvoldoende mogelijkheden voor uitbreiding van hun huidige panden. Het grootste deel van de winkeliers in Balk verwacht in de toekomst meer ruimte nodig te hebben. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Ruimtebehoefte middenstand Centrum Balk’, uitgevoerd door de Ondernemersvereniging WHI Balk.

Expowoensdag, 10 maart 2004

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Pieter Boersma (collages) en Adriana Nichting (keramiek), t/m 17 mrt.

Hoofdartikelwoensdag, 10 maart 2004

Gezondheidszorg, solidariteit…

Op zichzelf is het een vondst van minister Hoogervorst: stort geld terug aan degenen die beperkt gebruik hebben gemaakt van de gezondheidszorg. En die regeling lijkt zinvol; er gaat een prikkel van uit om niet te snel naar het medische circuit in te duiken. Maar is de regeling wel zo ‘onschuldig?’

Regiowoensdag, 10 maart 2004

Weinig nieuwe visies op achterstanden

Leeuwarden – Onderzoekster Bernie van Ruijven en schoolleider Hans Christiaanse blijven de onderwijsgemoederen in Fryslân beheersen. Informatiebijeenkomsten van de Fryske Akademy en een discussiemiddag van de Leeuwarder Courant volgden elkaar de afgelopen tijd in rap tempo op, nadat deze twee de achterstand in het Friese onderwijs op de agenda hadden gezet.

Regiowoensdag, 10 maart 2004

In een dure auto krijg je geen lof

Leeuwarden – Eerst even een kop koffie en een tosti want met een lege maag kun je niet werken. Gerrit (38), Wim (39), Sander (33), Abdul (30), Tonny (45) en Gothfried (38) zitten in de kantine van de daklozenopvang aan de Zuidergrachtswal in Leeuwarden. Ze steken nog snel een sigaretje op. Over een kwartiertje moeten ze weer op pad om het zwerfvuil in de Leeuwarder binnenstad op te ruimen. Het succesvolle zwerfvuilproject is in het leven geroepen door de gemeente Leeuwarden en opvangorganisaties De Terp en het Leger des Heils. Het doel van het project is dat deelnemers zich ontwikkelen, meer zelfvertrouwen krijgen en een positievere instelling.

Regiowoensdag, 10 maart 2004

Multifunctioneel dorpshuis

Langedijke - De leefbaarheid op het platteland kan een sterke impuls krijgen als dorpshuizen in de toekomst groeien naar multifunctionele centra waar woon-, zorg-, welzijn en gemaksdiensten worden aangeboden. De eerste stappen hiervoor zijn in Ooststellingwerf gezet, in een samenwerking tussen dorpshuisbesturen, gemeente en Corporatieholding Friesland. Deze constructie zal in heel Fryslân worden doorgevoerd.

Regiowoensdag, 10 maart 2004

Provincie volgt gemeenten in keuze N381

Drachten – De verbetering van de belangrijkste ontsluitingsroute tussen Fryslân en Drenthe wordt uitgevoerd zoals de gemeenten Smallingerland, Opsterland, Ooststellingwerd en Heerenveen dat graag willen.

Regiowoensdag, 10 maart 2004

Hoge kosten is enige niet diffuse aan IBF

Heerenveen – De verwarring rondom het al of niet terugbetalen van Europese subsidiegelden is groot, maar één ding staat als een paal boven water: het geflopte megapark in Heerenveen heeft de provincie en gemeente veel geld gekost en het zal ze nog veel meer geld kosten.

Regiowoensdag, 10 maart 2004

‘Vervang de rondweg door een vaarweg’

Woudsend - Het aquaduct dat de provincie wil aanleggen in de Ee ten zuiden van Woudsend lost maar een deel van de problemen op. De smalle, hoge beweegbare brug in het centrum van het dorp blijft operationeel en het bestemmingsverkeer, fietsers en voetgangers zullen blijvend hinder ondervinden van de brug. Veel beter is om niet het wegverkeer om Woudsend te leiden, maar het vaarverkeer. Er zou daarom een nieuwe waterweg moeten komen ten westen van Woudsend die het Heegermeer via de Ee met het Slotermeer verbindt.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 maart 2004

(Vrijwillig) werken met bezieling

Leeuwarden – De kerk is een vindplaats van betaald én onbetaald werk. Er werken betaalde krachten zoals predikanten en kosters, maar ook vele vrijwilligers. ‘Werken met bezieling’ staat in vele kerken woensdagavond centraal tijdens de jaarlijkse Biddag voor gewas en arbeid.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 maart 2004

64 hervormde gemeenten gaan niet mee

Leeuwarden – Vierenzestig kerkenraden van hervormde gemeenten hebben aan de generale synode van de Nederlandse Hervormde Kerk gemeld dat zij geen deel willen uitmaken van de Protestantse Kerk in Nederland. Dat blijkt uit de stukken voor de synodevergadering van donderdag.

Sportwoensdag, 10 maart 2004

KNVB haalt Amboina uit de competitie

Heerenveen – De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) district Noord heeft besloten om het eerste elftal van de voetbalvereniging Amboina uit Assen uit de competitie te nemen.

Sportwoensdag, 10 maart 2004

Nuttige oefenpot voor Cambuur Leeuwarden

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft dinsdagavond thuis een nuttige oefenwedstrijd afgewerkt tegen zaterdaghoofdklasser SC Genemuiden. De Friezen wonnen het duel met 3-1.

Sportwoensdag, 10 maart 2004

‘Koeman hoeft Knopper niet terug’

Amsterdam – Volgens het voetbalweekblad Voetbal International wil Ajax-trainer Ronald Koeman de dit seizoen aan Sportclub Heerenveen verhuurde Richard Knopper volgend seizoen niet terug naar Amsterdam halen.

Sportwoensdag, 10 maart 2004

Zevende klasse in zaterdagvoetbal wordt opgeheven

Heerenveen – De zevende klasse in het zaterdagvoetbal wordt na dit seizoen opgeheven. Dat is de uitkomst na een enquête onder de 23 verenigingen die op dit moment in de twee zevende klassen van het district Noord uitkomen.

Sportwoensdag, 10 maart 2004

André Polet laat zijn voeten weer voor hem spreken

Leeuwarden - Let your feet do the talking for you. Een aloude wijsheid uit Engeland, daar waar het voetbal werd uitgevonden. André Polet bracht de ‘one-liner’ zaterdag in de praktijk. Met vier doelpunten had de spits van derdeklasser Wykels Hallum niet alleen een belangrijk aandeel in de 6-2 zege van zijn team op Ouwe Syl, maar het leverde hem ook de tweede plaats op in het klassement van de Schutterstop .

Sportwoensdag, 10 maart 2004

IJsspeedwayer Johnny Tuinstra staat op scherp

Tzummarum – Johnny Tuinstra staat in de meest letterlijke betekenis van het woord op scherp. De 34-jarige motorcoureur uit Tzummarum hoopt vrijdagavond in Assen het ijsspeedway seizoen als winnaar van de Golden Spike af te sluiten. Een dag later is hij in de derde finalewedstrijd om het wereldkampioenschap de enige Nederlander, maar dan zal hij waarschijnlijk moeten buigen voor de Russen.

Weerwoensdag, 10 maart 2004

Wat sneeuw

Vanmiddag blijft het bewolkt met af en toe wat sneeuw. Het is koud met 3 graden. Vanavond en vannacht kan het een graadje vriezen en blijft de kans op een vlokje sneeuw aanwezig. Morgen is er eerst ook nog wat sneeuw mogelijk


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties