Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 10 maart 2005.

Bijschriftdonderdag, 10 maart 2005

Overspel

Leviticus 23 zegt dat men het Loofhuttenfeest vrolijk zal vieren voor Gods aangezicht.

Dossierdonderdag, 10 maart 2005

‘Kommer en kwel op platteland is onzin’

Utrecht - Kommer en kwel op het platteland? Onzin. Gaat het zo hard achteruit met de leefbaarheid in de dorpen? Welnee. Dat zit vooral in de hoofden van mensen, ze horen het en ze papegaaien elkaar na. ,,De wereld zoals Mak die beschrijft in Hoe God verdween uit Jorwert is, zo die al ooit bestaan heeft, verleden tijd.’’

Hoofdartikeldonderdag, 10 maart 2005

Verpleeghuiszorg…

Hulde aan Anieta en Retze en hun collega’s van verpleeghuis de Flecke in Joure. Ze zetten een website op waar mensen complimenten kunnen achterlaten over de zorg in verpleeghuizen. Ze hopen dat ze zo een kleine bijdrage kunnen leveren aan het opvijzelen van het imago van hun branche.

Regiodonderdag, 10 maart 2005

Botenbouwer na drie jaar klaar met tjotter

Ferwert – Denken. Lezen. Proberen. Opnieuw proberen. Er een gedicht aan wijden. Wachten ‘tot het hout boot wil worden’. En dan heb je eindelijk wat je hebben wilt: perfectie.

Regiodonderdag, 10 maart 2005

Burger heeft negatief idee over gemeente

Leeuwarden - Burgers zijn slecht te spreken over de kwaliteit van de lokale politiek. Een meerderheid van bijna 60 procent voelt zich te weinig serieus genomen en zegt te weinig invloed te hebben op de besluiten van het bestuur van hun gemeente. ,,Gemeenteraadsleden zijn alleen geďnteresseerd in mijn stem, niet in mijn mening’’, vinden de meeste burgers.Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg onder ruim 3400 mensen uit 53 gemeenten, waaronder Dantumadeel, Leeuwarden, Lemsterland en Nijefurd. De resultaten ervan staan in het derde jaarbericht van de begeleidingscommissie voor dualisme, dat gisteren in Den Haag is overhandigd aan minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing).

Regiodonderdag, 10 maart 2005

‘Geef boer geld voor onderhoud landschap’

Heeg - Boeren zouden eigenlijk een financiële tegemoetkoming moeten krijgen voor het onderhouden van het landschap in Zuidwest-Fryslân. De overheid heeft immers delen van de regio de status Nationaal Landschap toebedeeld. En aangezien het de boeren zijn die het landschap maken, mogen zij daarvoor wel compensatie krijgen.

Regiodonderdag, 10 maart 2005

Inspecties leren van ‘Jorwert’

Den Haag - De inspectiediensten van het ministerie van Landbouw gaan voortaan voorzichtiger opereren bij controles en inbeslagnames van vee. Aanleiding is het incident van 7 januari in Jorwert, waar de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming 150 verwaarloosde koeien weghaalde bij een boerin.

Regiodonderdag, 10 maart 2005

Stroomfabriek op industrieterrein De Haven in Drachten

Drachten – Stroombedrijf SEQ Nederland wil een revolutionaire elektriciteitscentrale bouwen op Industrieterrein De Haven in Drachten. Het gaat om een centrale die aardgas uit de bodem haalt, daar elektriciteit van maakt en de vrijkomende kooldioxide terugpompt in de bodem. Een dergelijke techniek is nog nergens eerder toegepast, zegt directeur W. van de Waal van SEQ. Het bedrijf wil de centrale op 1 januari 2007 in bedrijf nemen. Het wordt een gebouw met een oppervlakte van een hectare, die tussen de tachtig en honderd miljoen euro gaat kosten. Er kunnen veertig mensen aan het werk.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 maart 2005

Mahlatsa , het poppenmoedertje

Ds Toos Reichman-Scheffer, predikante van de Lutherse Gemeente te Leeuwarden, verblijft voor drie maanden in Zuid-Afrika. Ze gebruikt haar studieverlof om te helpen bij diaconale projecten voor straatkinderen en aids-wezen. Voor het Friesch Dagblad bericht ze regelmatig over haar ervaringen. Deel 5.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 maart 2005

‘Het moet toch anders kunnen’

Nijverdal - Het is de bedoeling dat de kerk van Jezus Christus een wervende kerk is. We hebben wat dat betreft de tijd niet mee. Al jaren schrijven we meer mensen uit dan in. Daarover zuchten en kreunen is natuurlijk niet zo moeilijk. Op een gemakkelijke manier oorzaken aanwijzen ook niet. Maar zou het proces ook gestopt kunnen worden? Of in ieder geval afgeremd? Ds Pieter Boomsma schetst de contouren van een antwoord.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 maart 2005

‘Niet terug naar bedeling’

Leeuwarden – De werkgroep Arme Kant van Friesland worstelt met het fenomeen van de voedselbanken. Maak je het de overheid niet te gemakkelijk om te bezuinigen als je voedselpakketten gaat verstrekken aan de armen? ,,Laten we alsjeblieft niet teruggaan naar de tijd van de bedeling.”

Geloof & Kerkdonderdag, 10 maart 2005

Arme Kant worstelt met idee voedselbank

Leeuwarden – Leeuwarden krijgt een eigen voedselbank. Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens de vergadering van de werkgroep Arme Kant van Friesland. Twee inwoners van Leeuwarden zijn al vrij ver met de voorbereidingen.

Weerdonderdag, 10 maart 2005

Regen

Vandaag bewolkt en eerst mistig, later af en toe de zon en misschien vanmiddag een enkele bui bij 5 graden. De wind is zwak tot matig en aan zee vrij krachtig uit het noordwesten tot westen. Morgen krijgen we een harde westenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties