Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 april 2004.

Bijschriftzaterdag, 10 april 2004

Zonder verwachting

Lucas 23: 50-56

Economiezaterdag, 10 april 2004

Nieuw callcenter Rabobank kost filialen personeel

Utrecht - De Rabobank opent een nieuwe callcenter in Groningen. Omdat het callcenter de telefonische dienstverlening overneemt van de plaatselijke filialen van de Rabobank overal in het land, gaan daar arbeidsplaatsen verloren.

Hoofdartikelzaterdag, 10 april 2004

De stilte…

Het is een stille dag, tussen Goede Vrijdag en Pasen. De heuvel bij Jeruzalem ligt er verlaten bij; het volk is naar huis en de soldaten zijn terug in de legerplaats. De orde van het normale lijkt hersteld. De machten die mens en wereld in hun greep hielden, lijken gewonnen te hebben: Jezus is dood. Door getrouwen is Hij in een grot ter aarde besteld. Een steen voor de ingang sluit Jezus af van de levenden en verzegelt de onherroepelijkheid van zijn dood. Maar de uitvoerders van de machten zijn niet gerust; het lichaam van ‘die verleider’ moet worden bewaakt. Want Hij had voorzegd dat Hij zou worden opgewekt na drie dagen. En daarom is het voorspelbaar dat zijn volgelingen het lichaam zullen wegnemen. Want dan kunnen ze zeggen: zie je wel dat Hij is opgestaan? Pilatus gaat in op de zorgen van degenen die Hem hebben gevangen genomen; hij begrijpt hun logica en geeft bevel om het graf te bewaken.

Regiozaterdag, 10 april 2004

Paardencentrum in race voor theaterstuk

Drachten – Het Paarden Centrum Fryslân in Drachten is weer in de race voor een groot theaterstuk. In navolging van Kening Lear van Tryater, wordt bekeken of de filmtheatervoorstelling De Kameleon Ontvoerd op soortgelijke wijze vertoond kan worden. Daartoe zal de hal tot theater verbouwd worden. Het paardencentrum is nog in onderhandeling met producent Klaas de Jong over de haalbaarheid van de plannen. Het filmtheaterstuk gaat in november in première.

Regiozaterdag, 10 april 2004


Regiozaterdag, 10 april 2004

Werken tegen overstromingsgevaar

Britswert - Her en der in het Friese landschap wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de oevers en kaden. Die worden versterkt, zodat er bij overvloedige regenval geen overstromingsgevaar meer is. Van de ruim tweeduizend kilometer waterkering is inmiddels 35 kilometer oever aangepakt en 205 kilometer kaden verbeterd. Dit jaar moet er ongeveer 100 kilometer kade worden hersteld en veertig kilometer oever.

Regiozaterdag, 10 april 2004

Rustend boer uit Itens (100) woont met hulp van thuiszorg nog zelfstandig

Itens - ,,Doch mar net te oerdreaun en te útwrydsk.’’ Dat is het levensmotto van Pieter Pier Brouwer uit Itens die Tweede Paasdag honderd jaar hoopt te worden. Brouwer leeft bescheiden en is al meer dan tevreden met het meest noodzakelijke. De sobere levensstijl past bij Brouwer die honderd jaar geleden in een doopsgezinde familie in Baard ter wereld kwam.

Regiozaterdag, 10 april 2004

Weinig nieuwe attracties in pretparken

Appelscha – Pretparken hebben dit jaar nauwelijks nieuwe attracties te bieden aan de dagjesmensen. Economische neergang zorgt ervoor dat de ontspanningsparken minimaal investeren. Wel wordt een ,,redelijk drukke Paas” verwacht.

Regiozaterdag, 10 april 2004

Friesch Paarden Stamboek financieel gezond

Drachten – Dankzij de verplichte eenmalige donatie van de leden, is het Friesch Paarden-Stamboek (FPS) in Drachten weer uit de rode cijfers. Dat blijkt uit de door de accountant Deloitte goedgekeurde jaarrekening over 2003 van het FPS. Het Stamboek heeft het jaar 2003 afgesloten met een positief saldo van 363.827 euro.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 april 2004

Pasen als het feest van de moed

Leeuwarden – ‘In Friesland hebben asielzoekers een gezicht’, zegt minister Verdonk. Een van die ‘gezichten’ zit weleens bij ds Pieter Lootsma op de bank en zorgt ervoor dat hij niet onbekommerd Pasen kan vieren. De Leeuwarder predikant overweegt om zich voor deze uitgeprocedeerde jonge man in de plaats aan te melden, als die een oproep voor het uitzetcentrum krijgt. ,,De intensiteit van de vieringen van Pasen kan je helpen om dingen te doen die je anders niet zou durven.’’

Geloof & Kerkzaterdag, 10 april 2004

Burgumers kerkten ruim halve eeuw in kapel

Burgum - Aan de Burgumer Molenweg staat een gebouw dat in gebruik is als opnamestudio, maar de vorm zal de voorbijganger grif aan een kerkje doen denken. Het is inderdaad een kerkje geweest: de ‘lytse tsjerke’ als tegenhanger van de ‘grutte tsjerke’, de Hervormde Kruiskerk. Meer dan een halve eeuw kerkten de orthodoxen er onder de paraplu van de Vereniging voor Evangelisatie ‘Uw Koninkrijk Kome’. De geschiedenis van die evangelisatievereniging is in boekvorm vastgelegd door Dick van der Burgh en ds Teije T. Osinga.

Sportzaterdag, 10 april 2004

Bakker speelt zich in de kijker bij Cambuur

Cambuur Leeuwarden heeft vrijdagavond eindelijk het thuispubliek weer eens een aardige wedstrijd voorgeschoteld.

Sportzaterdag, 10 april 2004

Heerenveen kan Europees voetbal veilig stellen

Leeuwarden – SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan durft het luidop te zeggen. Ook hij is ervan overtuigd dat zijn ploeg Europees voetbal niet meer kan ontgaan. Helemaal als FC Utrecht vanavond in het Abe Lenstra stadion wordt verslagen. Ook de tweede plaats is voor de ploeg uit het Friese Haagje nog niet uit het zicht verdwenen. Maar dat, zo denkt De Haan, zal een heel ander verhaal worden.

Sportzaterdag, 10 april 2004

Friezin De Jong nadert met zeilteam de Spelen Palma de Mallorca - Het 3elf Sailing Team van de Friezin Petronella de Jong en haar teamgenoten Annelies Thies en Annemieke Bes, heeft vrijdag de Sofia Cup gewonnen in de Yngling klasse. Met die prestatie voldeed het 3elf ruimschoots aan de norm om vormbehoud te tonen voor de Olympische Spelen.

Weerzaterdag, 10 april 2004

Opklaringen

Vanmiddag zijn er opklaringen en blijft het droog. Het kwik loopt op tot ongeveer omstreeks 10 graden en er waait een noordenwind. Morgen zijn er zonnige perioden maar volgt er in de middag meer bewolking. Het wordt 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties