Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 10 april 2006.

Bijschriftmaandag, 10 april 2006

Vervolging

Het was een tijd van vervolging. Christenen werden om hun geloof gearresteerd.

Dossiermaandag, 10 april 2006

Het vervolg op het grote ongenoegen van Danny

Ik heb altijd een blind vertrouwen gehad in Danny. Groot speler met een meesterlijk tactisch inzicht. Niet voor niets destijds het verlengstuk van Van Gaal op het veld. Vriend van Cruijff bovendien. Door de maestro zelf ooit van Sparta naar Ajax gehaald en uitgegroeid tot boegbeeld van de club. Er kan geen Europese wedstrijd door Ajax gespeeld worden of Cruijff roept hem na het televisiegesprekje aan de rand van het veld toe dat hij hem straks nog wel spreekt, terwijl hij hem een bemoedigend kneepje in de schouder geeft.

Hoofdartikelmaandag, 10 april 2006

Het schrijverschap en de tijd

De tijd doet veel met emoties en ook met standpunten. Dat blijkt maar weer eens bij het overlijden van Gerard Reve, afgelopen weekeinde. Ooit was hij het middelpunt van felle meningsverschillen over zijn schrijverskwaliteiten en stond hij in het middelpunt van roem en spot over zijn opvattingen over godsdienst, seks, de kerk en wat niet al. Bij zijn overlijden blijken de meningen opvallend overeenstemmend; een groot schrijver is heengegaan en ja, hij had wat moeilijk te interpreteren opvattingen. Maar mag dat niet als kunstenaar?

Regiomaandag, 10 april 2006

Toerisme kan profiteren van zorgbehoefte

Leeuwarden – De toeristische sector in het Noorden kan meer mensen trekken, als ze zich beter richt op mensen met een beperking. Deze groep wil graag op vakantie, maar merkt vaak dat appartementen niet aangepast zijn voor gehandicapten.

Regiomaandag, 10 april 2006

‘Die Friesen sind sehr freundlich’

Sneek – Met zijn vieren zitten ze aan de patat met kroket in een geelwitte partytent bij paviljoen Sneekermeer. Michael en Bettina Horn en Jurgen en Petra Lioesche uit Werl bij Dortmund. Ze zijn speciaal een weekeindje naar Sneek gekomen voor de Frisian Boat Show. Doel is om dezer dagen een huurboot uit te zoeken voor de komende zomervakantie.

Regiomaandag, 10 april 2006

Vishevel in Roptazijl is zeer in trek

Roptazijl - ,,Wij betalen veertig euro voor 150 gram levende glasaal en wat doen die Spanjaarden? Ze doen ze in een potje met olijfolie en wat kruiden erover heen en verkopen ze voor twee vijftig als lekkernij. Dat snap je toch niet?’’

Regiomaandag, 10 april 2006

Andriesen lijsttrekker ondanks ziekteproces

Heerenveen – PvdA-gedeputeerde Andriesen aanvaardt het provinciale lijsttrekkerschap van haar partij. Dat zei ze zaterdag tijdens een gewestelijke partijbijeenkomst in Heerenveen. Ze zal de campagne voor de provinciale Statenverkiezingen volgend voorjaar aanvoeren ondanks het feit dat vorige week de diagnose werd gesteld dat ze opnieuw kanker heeft.

Regiomaandag, 10 april 2006

Steeds meer jongeren voor de rechter

Leeuwarden – Steeds meer jongeren komen in aanraking met justitie. Het Openbaar Ministerie (OM) bracht vorig jaar 1453 minderjarige verdachten voor de rechtbank, 28 procent meer dan in 2004. 39 Minderjarigen zijn als veelpleger bestempeld. Vooral het gemak waarmee jongeren veelal ernstige geweldsmisdrijven plegen, baart het OM zorgen.

Geloof & Kerkmaandag, 10 april 2006

Nog altijd gespreksstof over ‘Dordt’

Dordrecht – 1618-1619: de Synode van Dordrecht. Het is één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis, die nog altijd tot de verbeelding spreken. Voor sommigen in negatieve zin, omdat de synode een einde moest maken aan een kerkstrijd die bijna een burgeroorlog in de jonge Republiek veroorzaakte. Voor anderen in positieve zin, omdat er een belijdenisgeschrift kwam waarin de puntjes op de i van de gereformeerde leer werden gezet.

Geloof & Kerkmaandag, 10 april 2006

‘Kind in de man moet sterven’

Zwaagwesteinde - Christenmannen moeten hun kinderachtige gedrag afleggen. Ruzies binnen kerkelijke gemeenten ontstaan vaak door infantiel gedrag van mannelijke leden. God wil juist volgroeide zonen om trots op te zijn. Dat betoogde prof. dr. Willem Ouweneel zaterdag tijdens een interkerkelijke mannendag in de Filadelfia Gemeente in Zwaagwesteinde. Zo’n honderd mannen kwamen er bijeen rond het thema ‘De man als zoon van God’.

Sportmaandag, 10 april 2006

Aris krijgt smaak te pakken en wint weer

Nijmegen – De basketballers van Woon!Aris krijgen aan het eind van het seizoen de smaak weer te pakken. In Nijmegen versloeg de hekkensluiter in de eredivisie zaterdag Matrixx Magixx uit Nijmegen met 85-87. Voor Aris was betekende het de derde overwinning in de laatste vijf wedstrijden

Sportmaandag, 10 april 2006

Nico-Jan Hoogma stopt met voetballen

Almelo – Routinier Nico-Jan Hoogma stopt na dit seizoen met het spelen van betaald voetbal. Dat maakte de 37-jarige verdediger van Heracles Almelo gisteren bekend.

Sportmaandag, 10 april 2006

Ter Idzard is alleen voor de echte bikkels

Ter Idzard - Triatleten zijn echte bikkels, maar bij begin van het seizoen moeten in de run-bike-run rond Ter Idzard zelfs de echter doorzetters zichzelf onderweg af en toe afvragen of de combinatie van sporten nog wel echt leuk is om te doen.

Sportmaandag, 10 april 2006

Korfballers in Stiens terug naar de wortels

Stiens - In het kader van het veertigjarig bestaan van CSL uit Britsum oefende het Nederlands Team zaterdag tegen de jubilaris als voorbereiding op het EK in Hongarije.

Sportmaandag, 10 april 2006

ONS Sneek is gelukkigste in slechte derby

Harkema – ONS Sneek is weer een stap dichter bij het kampioenschap in de hoofdklasse C gekomen. De formatie van trainer Marcel Valk was zaterdagavond in Harkema de gelukkigste in een slechte derby tegen Harkemase Boys. Het was van beide kanten een nerveuze bedoeling, maar het geluk van de kampioen lachte ONS Sneek in de slotfase breeduit toe

Weermaandag, 10 april 2006

Zon en een bui


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties